Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διάλυση της Βουλής και κοινοποίηση μεταθέσεων. Ποιες οι πιθανές ημερομηνίες





Του Ηλία Προύφα

Μία ημέρα πριν την Κυριακή του Θωμά, το Σάββατο της Διακαινησίμου, 22 Απριλίου 2023, αναμένεται σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, να γίνει η επίσημη προκήρυξη των εκλογών και η έναρξη της προεκλογικής περιόδου.


Όπως μεταδίδουν κοινοβουλευτικοί συντάκτες την ημέρα εκείνη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα πρέπει να επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και να ζητήσει την πρόωρη διάλυση της βουλής και τη διεξαγωγή της (πρώτης) εκλογικής αναμέτρησης στις 21 Μαϊου 2023.

Από εκεί και έπειτα η διαδικασία είναι γνωστή και σύμφωνα με τη νομοθεσία, θα πρέπει να εκδοθεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο θα θυροκολληθεί από το Φρούραρχο της Βουλής, στην είσοδο του Κοινοβουλίου, σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου καθώς και των κανόνων που τη διέπουν, ειδικά στο δημόσιο τομέα με τις απαγορεύσεις στις μεταβολές του προσωπικού.



Για το λόγο αυτό στο κτίριο της Μεσογείων, έχουν επιδοθεί όλοι σε ένα αγώνα δρόμου, προκειμένου έγκαιρα και πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, να κοινοποιηθούν, λόγω των υπηρεσιακών αναγκών, οι πρώτες μεταθέσεις, που αφορούν τους Συνταγματάρχες , του Εξωτερικού και της Κύπρου και ίσως των Αντισυνταγματαρχών Διοικητών.

Αυτό που μαθαίνουμε στο kranosgr.com, είναι οι μεταθέσεις Συνταγματαρχών, βρίσκονται στην πολιτική ηγεσία για υπογραφές και αναμένεται η επικύρωση τους και η κοινοποίηση από τη Β2.

Ποιες όμως είναι οι πιθανές ημερομηνίες κοινοποίησης; Εδώ όπως ακούμε υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Άλλοι προκρίνουν ως πιθανή ημερομηνία την Τετάρτη 19 Μαϊου, όπου είναι η κοινή ημέρα ανάμεσα στα δύο εορταστικά γκρουπ και οι πάντες θα βρίσκονται στις μονάδες.

Άλλοι πάλι θεωρούν ότι, θα είναι λάθος να κοινοποιηθούν μεταθέσεις, τρεις ημέρες πριν τη διάλυση της βουλής κάτι που αντιπολιτευτικά μπορεί να θεωρηθεί ως ”βιαστική προεκλογική ενέργεια”, προκρίνοντας την τρέχουσα εβδομάδα ως την κατάλληλη για την κοινοποίηση.

Το βέβαιο είναι πάντως ότι, πριν τη διάλυση της Βουλής και λόγω των υπηρεσιακών αναγκών με την κάλυψη θέσεων ευθύνης, θα υπάρξει τουλάχιστον η κοινοποίηση για τους Συνταγματάρχες.

Πηγή: www.kranosgr.com







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια