Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στον Άρειο Πάγο η “φάμπρικα” ψευδών γνωματεύσεων από παιδοψυχολόγο για ασέλγεια μπαμπάδων στα ανήλικα παιδιά τους


Ξεκίνησε έρευνα σε προκαταρκτικό στάδιο από το Ανώτατο Δικαστήριο, έπειτα από καταγγελία που υποβλήθηκε από 17 πατέρες.



Στα δικαστικά έδρανα δεν αποκλείεται να βρεθεί η παιδοψυχολόγος, που είχε στήσει “φάμπρικα” ψευδών γνωματεύσεων πιστοποιώντας ασέλγεια από πατέρες στα ανήλικα τέκνα τους και στη συνέχεια όπως έγραφε το dikastiko.gr, οι μητέρες τις χρησιμοποιούσαν για να καταθέσουν μηνύσεις και να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες σε βάρος των συζύγων τους.



Την υπόθεση διερευνά σε προκαταρκτικό στάδιο η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έπειτα από καταγγελία που υποβλήθηκε από 17 πατέρες, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR, στο οποίο μιλάνε πατέρες που βρίσκονται σε απόγνωση, πλήρως αποξενωμένοι από τα παιδιά τους.



Οι πατέρες ζητούν να δημιουργηθεί ένας ελεγκτικός μηχανισμός για τις γνωματεύσεις της συγκεκριμένης ψυχολόγου, καθώς και να κινηθεί πιο γρήγορα η Δικαιοσύνη για αυτές τις δίκες, έτσι ώστε να αποτραπεί η βλάβη στα παιδιά και η αποξένωση, να γίνουν μη αναστρέψιμες.

Όπως εξηγεί ο δικηγόρος Όθων Παπαδόπουλος, η συγκεκριμένη ψυχολόγος βγάζει γνωματεύσεις… φασόν, έπειτα από ένα συγκρουσιακό διαζύγιο, για λόγους συνήθως εκδίκησης της μάνας προς τον πατέρα, και ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτοί έχουν αθωωθεί αμετάκλητα από τις φριχτές κατηγορίες.



«Τα παιδιά έτσι γίνονται θύματα υποβολής και επιστημονικής χειραγώγησης προκειμένου τελικά να κατηγορήσουν τον πατέρα τους. Κανείς δεν ελέγχει τη συγκεκριμένη ψυχολόγο που κινείται εκδικητικά», αναφέρεται χαρακτηριστικά.


“Φάμπρικα” ψευδών γνωματεύσεων: Μπαμπάδες ενωμένοι έναντι της ψυχολόγου


Ήδη, σύμφωνα με το dikastiko.gr υπήρχαν στο παρελθόν καταγγελίες για την έκδοση τέτοιων ψευδών γνωματεύσεων και δήλωναν αποφασισμένοι να διαμορφώσουν κοινό μέτωπο για να αναδείξουν την υπόθεση, όπως και έγινε.

Όπως είχε δηλώσει προ μηνών στο pelop.gr εκπρόσωπός τους από την Αθήνα, η συγκεκριμένη επιστήμονας εκδίδει γνωματεύσεις για δήθεν «ασέλγειες» μπαμπάδων στα παιδιά τους, και μέχρι σήμερα όλοι οι πατεράδες έχουν δικαιωθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη και έχουν παραδοθεί «λευκοί» στην κοινωνία.

Κάνουν λόγο για «βιομηχανία» γνωματεύσεων με μία τόσο σοβαρή – για έναν πατέρα- κατηγορία. Είχαν μάλιστα προαναγγείλει πως θα κινηθούν και νομικά εναντίον της, έχοντας ως όπλο τους τις αθωωτικές αποφάσεις δικαστηρίων.




Η νέα “φάμπρικα”


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ιδιαίτερη σημασία για τη διάσταση του φαινομένου με την «φάμπρικα» ψευδών γνωματεύσεων σε βάρος των πατέρων είναι το γεγονός ότι η παραπάνω υπόθεση είναι διαφορετική από αυτή που αναδείχθηκε πρόσφατα από το Newsbomb.gr.

Οι αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αφορούσαν μια διαφορετική «φάμπρικα» που έχει στηθεί, με σκοπό ουσιαστικά τη συκοφάντηση, καταδίκη, και τελικά άδικη εξόντωση διαζευγμένων πατεράδων, με θύτη τις πρώην συζύγους, οι οποίες, στοχεύουν να «κερδίσουν» τη μόνιμη κι αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών, ή ίσως κι άλλα οφέλη από διατροφές ή και αποζημιώσεις.


Όπως αναφερόταν, συνένοχοι, οργανωτές, αυτουργοί και συνεργοί σε αυτή τη «φάμπρικα» είναι δικηγόροι και ψυχολόγοι -πρόκειται και για αξιωματικό-ψυχολόγο που εργάζεται και στην ΕΛ.ΑΣ. – ο οποίος πολύ πρόθυμα, όπως προκύπτει από βουλεύματα της ελληνικής δικαιοσύνης και αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις σε ανώτατο επίπεδο- «κατασκευάζει» κατηγορίες περί… ασέλγειας του πατέρα προς το παιδί.

Σύμφωνα με κάποια πρώτα στοιχεία, ωστόσο, δεν αποκλείονται οι δύο ξεχωριστές «φάμπρικες» να σχετίζονται μεταξύ τους.

Πηγή: www.dikastiko.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια