Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ντογιάκος: Κόμμα που βαρύνεται με μια δολοφονία μπορεί να εκπροσωπείται στη Βουλή;


«Η Χ.Α., με αποδείξεις, καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση», τόνισε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος.

Για το ενδεχόμενο συμμετοχής καταδικασμένων στελεχών της Χ.Α. στις εκλογές τοποθετήθηκε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος, τονίζοντας πως «η Χ.Α., με αποδείξεις, καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση», ενώ διερωτήθηκε με έμφαση: «Ενα κόμμα που βαρύνεται με μια δολοφονία μπορεί να εκπροσωπείται στη Βουλή»;Η δήλωση του Ι. Ντογιάκου αποκτά πρόσθετη σημασία, καθώς ο εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου ήταν εκείνος που συνέταξε την πρόταση παραπομπής για τα πολιτικά στελέχη της Χ.Α. και πάνω σε αυτήν την πρόταση βασίστηκε η απόφαση παραπομπής τους σε δίκη.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αναφερόμενος στις πρόσφατες επικρίσεις που δέχθηκε ότι δεν παρενέβη για να διερευνηθούν οι καταγγελίες του παραιτηθέντος αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρήστου Τζανερίκου, στο παρασκήνιο της νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης για αυξημένο αριθμό δικαστών που θα κρίνουν την εκλογική τύχη του κόμματος Κασιδιάρη, απάντησε πως ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου παρεμβαίνει όταν ο ίδιος το κρίνει σκόπιμο. Πρόσθεσε, όμως, ότι, αν είχε διαπραχθεί κάποια αξιόποινη πράξη, ο κ. Τζανερίκος, άριστος νομικός, θα μπορούσε να το έχει ο ίδιος καταγγείλει, κάτι που δεν έκανε. Η δημοσιογράφος της Καθημερινής Ιωάννα Μάνδρου και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Σε ό,τι αφορά τις επικρίσεις που δέχθηκε για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο κ. Ντογιάκος αρνήθηκε ότι παρεμπόδισε το έργο της ΑΔΑΕ και την έρευνά της στην Cosmote, τονίζοντας πως το μόνο που έκανε ήταν να δοθεί ελάχιστος χρόνος για την έρευνα της ΑΔΑΕ στην Cosmote, καθώς ο νόμος που είχε ψηφίσει η κυβέρνηση και άλλαζε ορισμένα δεδομένα ήταν μόλις έξι ημερών και χρειαζόταν μελέτη.


Σε κάθε περίπτωση, ο Ι. Ντογιάκος, απαντώντας σε ερωτήσεις, αποκάλυψε ότι η εισαγγελική έρευνα για τις παρακολουθήσεις είναι, όπως είπε, σε πολύ προχωρημένο στάδιο και αναμένονται εξελίξεις, ενώ για τις όποιες καθυστερήσεις τόνισε ότι αυτές οφείλονται όχι σε ολιγωρίες των τριών εισαγγελέων που διενεργούν την έρευνα, αλλά στο ότι έχουν σταλεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής στο εξωτερικό και αναμένονται απαντήσεις. Οι απαντήσεις αυτές, τόνισε, δεν έχουν ακόμα σταλεί, παρά τις επίμονες πιέσεις των αρμόδιων εισαγγελέων.

Επίσης, σε ό,τι αφορά την υπόθεση των υποκλοπών, υπογράμμισε πως συμβουλεύτηκε και προκατόχους του «σοφούς», αλλά και εν ενεργεία συναδέλφους, όσον αφορά τη νομιμότητα της γνωμοδότησης, λέγοντας πως δεν υπήρχε διαφορά μεταξύ της γνωμοδότησής του και του νέου νόμου λειτουργίας της ΕΥΠ, παρά μόνον ποιος θα είχε τον τελικό έλεγχο, η ΑΔΑΕ ή η ΕΥΠ.


Ο Ι. Ντογιάκιος στάθηκε επίσης στη διαφορά νοοτροπίας μεταξύ ενός πολιτικού και ενός εισαγγελέα, τονίζοντας πως αρκετοί πολιτικοί έχουν μία άποψη στην οποία εμμένουν πεισματικά. «Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι πολλές, ή κάποιες φορές, παροτρύνουν και τους πολίτες να μη σέβονται δικαστικές αποφάσεις», πρόσθεσε, κάνοντας λόγο για πολιτική σκοπιμότητα, που όταν εξαντληθεί το ενδιαφέρον η υπόθεση πάει στην άκρη.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, χαρακτήρισε πολυπαραγοντικό το πρόβλημα της Δικαιοσύνης, εκτιμώντας ότι η αξιολόγηση που προβλέφθηκε πρόσφατα θα βελτιώσει την απόδοση των δικαστικών λειτουργών.Τέλος, απαντώντας στο ερώτημα τι θα κάνει μετά το τέλος Ιουνίου, οπότε και συνταξιοδοτείται, ανέφερε ότι είναι έτοιμος, ως κοινός θνητός, να υποταχθεί στις δυνάμεις του πανδαμάτορα χρόνου.

Πηγή: www.kathimerini.grΔημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια