Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανάβυσσος: Ζευγάρι θύμα ομηρίας αδίστακτων κακοποιών - Λεπτό προς λεπτό ο εφιάλτης



Οι ληστές πληροφορήθηκαν από το σούπερ μάρκετ της περιοχής πως είχαν χρηματοκιβώτιο στη μονοκατοικία τους



Επικίνδυνοι κακοποιοί για δύο ώρες κρατούσαν ομήρους, ζευγάρι μέσα στο σπίτι τους στην Ανάβυσσο, και τους απειλούσαν για την σωματική τους ακεραιότητα ώστε να τους αποκαλύψουν το σημείο που είχαν κρυμμένο το χρηματοκιβώτιο, καθώς τα χρήματα που βρήκαν δεν ήταν αρκετά.

Οι αλλοδαποί ληστές, είχαν ενημερωθεί, όπως αναφέρει το διαβιβαστικό της αστυνομίας, ότι το ανδρόγυνο, είχε χρηματοκιβώτιο στην μονοκατοικία του, από το Σούπερ Μάρκετ που έκανε τα ψώνια του. Η άγρια ληστεία, σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.


Το ζευγάρι, αποχώρησε από την οικία του, στις 09:30 το πρωί για το Λαύριο, και επιστρέφοντας για ένα ραντεβού με τον οπτικό τους στην Ανάβυσσο, σταμάτησαν στις 12:20 στο σπίτι τους, για να μεταβεί η γυναίκα στη τουαλέτα. Ο σύζυγός της την περίμενε στο αυτοκίνητο. Όταν μπήκε στο σπίτι, και άνοιξε την πόρτα της τουαλέτας, είδε μπροστά της τέσσερα άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, μαύρα ρούχα, γάντια εργασίας, και αθλητικά παπούτσια.


Την έπιασαν από τα χέρια, της έκλεισαν το στόμα, ώστε να μην φωνάζει και αφού πρώτα την έβαλαν να καθίσει στο καναπέ την ρωτούσαν, με καλά ελληνικά, που είχε κρυμμένα χρήματα, καθώς και το χρηματοκιβώτιο. Η όμηρος τους απάντησε πως δεν έχουν χρηματοκιβώτιο, και τότε οι κουκουλοφόροι ληστές, απάντησαν πως θα περιμένουν να μπει στην οικία ο άνδρας της", που θα ξέρει που είναι.

Ο 60χρονος ανησύχησε που άργησε να επιστρέψει η γυναίκα του, κατέβηκε από το όχημα, και μπήκε στο σπίτι. Τότε οι ληστές τον ακινητοποίησαν και τον έβαλαν να κάτσει στο καναπέ του σαλονιού, και λίγο αργότερα έφεραν δίπλα του και την σύζυγό του.

«Ένας από τους δράστες κρατούσε έναν λοστό και ένας άλλος ένα κατσαβίδι, και όλοι τους συνέχιζαν να πιέζουν τον ανδρόγυνο, να τους πει που είναι το χρηματοκιβώτιο που είχαν πληροφορηθεί από του σούπερ μάρκετ που ψωνίζουν, πως υπάρχει στην οικία», αναφέρει το διαβιβαστικό της αστυνομίας. Η γυναίκα τους είπε πως πιθανόν να υπάρχουν και άλλα χρήματα στην κουζίνα που δεν είχαν βρει, με τους ληστές να απαντούν πως δεν είναι ψιλικατζήδες, και απειλούσαν το ζευγάρι πως αν τους λέει ψέματα και βρουν το χρηματοκιβώτιο, δεν ξέρουν και αυτοί το κακό που θα τους κάνουν.
Ανάβυσσος: Τα βασανιστικά λεπτά της ομηρίας

Τα λεπτά περνούσαν βασανιστικά για τους ιδιοκτήτες του σπιτιού. Όταν μετά από δύο ώρες, τα μέλη της σπείρας, πείστηκαν πως δεν υπάρχει χρηματοκιβώτιο και άλλα χρήματα, και αφού είχαν αφαιρέσει 6.000 περίπου ευρώ, ανδρικά ρολόγια και χρυσαφικά, αδιευκρίνιστης αξίας, όπως έναν φορητό υπολογιστή που παράλληλα χρησίμευε και ως καταγραφικό.

Οι ληστές, οδήγησαν τα θύματα, στην κρεβατοκάμαρα του 1ου ορόφου, που ήταν κατεβασμένα τα ρολά, πήραν το τηλεκοντρόλ, κλείδωσαν την πόρτα και αποχώρησαν. Ο 60χρονος ιδιοκτήτης, αφού δεν κατάφερε να σπάσει την πόρτα, βρήκε στο δωμάτιο, ένα παλιό τηλεκοντρόλ και άνοιξε τα ρολά. Κατέβηκε από τα κεραμίδια στον προαύλιο χώρο, και μπήκε στη μονοκατοικία απο την κεντρική είσοδο που είχαν αφήσει ανοιχτή οι ληστές.

Αμέσως απελευθέρωσε από το δωμάτιο την γυναίκα του, και με το κινητό του τηλέφωνο που βρήκε στην κουζίνα ενημέρωσε στις 14:45 το μεσημέρι της Παρασκευής την Άμεση Δράση. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής και της Ασφάλειας Σαρωνικού.

Αυτό που τόνισε το ανδρόγυνο στους αστυνομικούς ήταν ότι οι δράστες, ψέκαζαν με δύο ψεκαστικά χεριού, τα σημεία όπου ακουμπούσαν, καθώς και τα κινητά τηλέφωνα των παθόντων, αλλά και τους ίδιους στα σημεία που τους έπιαναν.

Όπως διαπιστώθηκε οι τέσσερις ληστές, ότι είχαν ξηλώσει ένα από τα παράθυρα της οικίας και είχαν μπει στο εσωτερικό, ώσπου εμφανίστηκε το ζευγάρι, και τους κράτησαν ομήρους, για δύο ολόκληρες ώρες. Κλιμάκιο της Σήμανσης ερεύνησε το σπίτι, για δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό. Την έρευνα για τον εντοπισμό των κακοποιών, έχει αναλάβει η Ασφάλεια Σαρωνικού σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής.

Πηγή: www.vradini.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια