Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πάσχα: Παιδιά με κομμένα δάχτυλα και εγκαύματα - Σοβαροί τραυματισμοί από βεγγαλικά




Τουλάχιστον 8 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της χώρας με έναν 27χρονο από το Λεωνίδιο να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική από βεγγαλικά
Σοβαρό τροχαίο με τραυματισμούς στη Θεσσαλονίκη - Μετωπική σύγκρουση δυο οχημάτων στην οδό Καυτατζόγλου


Το έθιμο των βεγγαλικών τις ημέρες του Πάσχα είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν και φέτος αρκετά παιδιά. Πιο συγκεκριμένα, τουλάχιστον 8 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της χώρας με έναν 27χρονο από το Λεωνίδιο να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική.

Ακόμη, τουλάχιστον τρία παιδιά υπέστησαν ακρωτηριασμό άκρων στο ένα τους χέρι ενώ μια 7χρονη παραλίγο να καεί ζωντανή όταν τυλίχθηκε στις φλόγες από έκρηξη βαρελότου και χρειάστηκε να νοσηλευτεί.


Στο Αγκίστρι

Το βράδυ της Ανάστασης σημαδεύτηκε και στο Αγκίστρι από τον σοβαρότατο τραυματισμό ενός 14χρονου.

Με πλωτό του λιμενικού ο ανήλικος διακομίστηκε εσπευσμένα στην Αθήνα στο Παίδων καθώς με την έκρηξη κροτίδας, το αγόρι τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στα δάκτυλα του αριστερού χεριού.







Τρία μικρά παιδιά, θύματα του εκρηκτικού πασχαλινού εθίμου. Τρία παιδιά που στάθηκαν τυχερά μέσα στην ατυχία τους. Δεν είχε συμβεί το ίδιο και για τον 7χρονο Χρήστο που 12 χρόνια πριν έχασε τη ζωή του γιορτινές μέρες. Η αδελφή του, με μια συγκλονιστική ανάρτηση, κάνει έκκληση να σταματήσει το ματωμένο έθιμο.
Στην Πύλο

Σοβαρά στο χέρι τραυματίστηκε σήμερα ένας 8χρονος στην Πύλο από κροτίδα.

Ο 8χρονος με καταγωγή από την Αλβανία βρέθηκε με έναν φίλο του έξω από τον ναό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας. Εκεί εντόπισαν μία κροτίδα, η οποία φαινόταν να μην έχει σκάσει. Το παιδί προσπάθησε να την ανάψει, αλλά αυτή έσκασε στο χέρι του τραυματίζοντας τον σοβαρά στον αντίχειρά.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλου και από εκεί με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Ομως κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του σε Νοσοκομείο της Αθήνας και έτσι με μέριμνα της οικογένειάς του διακομίστηκε σε Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα.
Στο Λεωνίδιο

Σοβαρό περιστατικό με τραυματισμό από κροτίδες σημειώθηκε το βράδυ της Ανάστασης στο Λεωνίδιο. Εκεί, μια παρέα τριών ανδρών, μεταξύ των οποίων δύο αδέλφια, είχε προμηθευτεί ένα ολόκληρο κουτί με 30 κροτίδες.

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, οι κροτίδες εξερράγησαν ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν και οι τρεις. Η κατάσταση όμως του 27χρονου είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Μεταφέρθηκε στην Αθήνα και νοσηλεύεται στην εντατική.
Στη Σύμη

Άλλο ένα ανήλικο αγόρι τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας στη Σύμη. Ο 13χρονος με καταγωγή από το νησί βρισκόταν έξω από την εκκλησία του Αγίου Ιωάννη, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εξερράγη το βεγγαλικό που είχε στα χέρια του με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο χέρι και το πρόσωπο.

Αμέσως με ελικόπτερο μεταφέρθηκε στην Αθήνα στο νοσοκομείο Παίδων, όπου υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στα άνω άκρα.

Δυστυχώς, οι γιατροί χρειάστηκε να ακρωτηριαστούν τέσσερα δάχτυλα στο δεξί χέρι, με τον 13χρονο να βρίσκεται στη διαδικασία της αποκατάστασης.
Πηγή: www.newsbomb.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια