Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Το μόνο που πήραμε για πολλοστή φορά ήταν μια υπόσχεση ότι θα γίνει την επόμενη τετραετία'' - Αστυνομικός γράφει για το επίδομα επικινδυνότητας


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Bloko.gr:

Όλοι μας περιμέναμε με ανυπομονησία το συνέδριο της ΠΟΑΣΥ το οποίο έγινε σε μια περίοδο που η χώρα έχει μπει σε τροχιά εκλογών. Είχαμε λοιπόν την προσδοκία ότι ο υπουργός θα κάνει πράξη τις εξαγγελίες του για τη θεσμοθέτηση του επικίνδυνου της εργασίας . 

Αντ αυτού όμως το μόνο που πήραμε για πολλοστή φορά ήταν μια υπόσχεση ότι θα γίνει την επόμενη τετραετία. Ζήσε Μαη μου να φας τριφύλλι που λέει και ο λαός μας. Το πιο λυπηρό ομως κατ' εμε είναι ότι βλέπω τις ανακοινώσεις των διαφόρων ενώσεων του τύπου " δυναμική παρουσία της" της τάδε /ενωσης, " ηχηρό παρόν" της άλλης, διαβάζω ολόκληρους λόγους διαφόρων αντιπροσώπων που γενικολογούν και αναμασούν τα ίδια και τα ίδια. Πως χαρακτηρίζεται δυναμική η παρουσία μιας ένωσης η πως έδωσε το ηχηρό παρόν όταν πάλι κατάφεραν το απόλυτο τίποτα; Τόσα χρόνια θεατές στο ίδιο έργο, με πρωταγωνιστές τον εκάστοτε υπουργό και εκπροσώπους των κομμάτων αλλα και τους συνδικαλιστές μας που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μια καλή φωτογραφία με τον έναν ή με τον άλλον επίσημο προσκεκλημένο για την αυτοπροβολή τους.

Αυτά είναι εμένα τα συμπεράσματα μου, ενός απλού μαχιμου αστυνομικου με 23 χρόνια υπηρεσίας που μπήκα με όνειρα στην αστυνομία δίνοντας πανελλήνιες και κατάφεραν κυβερνώντες, διοικούντες και οι κάθε λογής συνδικαλιστές να λέω πλέον στα παιδιά μου να μην δηλώσουν αστυνομικές σχολές γιατί δεν υπάρχει κανένας σεβασμός απο την πολιτεία στο πρόσωπο του αστυνομικού .


Με εκτίμηση και απεριόριστη πικρία ένας μάχιμος Αρχιφύλακας


Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Μαζεύτηκαν,τα ήπιανε τα φάγανε ,κοιμήθηκαν στα ξενοδοχεία όλα τσάμπα με τα λεφτά που δίνουμε εμείς. Τι κατάφεραν το απόλυτο τίποτα. Περιμένουμε την κάθε κυβέρνηση να κάνει κάτι για εμάς όταν οι συνδικαλιστές μας κάνουν το απόλυτο τίποτα?
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πικρία;
Χάθηκε τελείως το νόημα σε όλα.
Ο συνδικαλισμός δεν κανει τίποτα απολύτως ουσιαστικό. Μόνο δηλώσεις και έργο ισα ισα για τα ματια.

Μας εχουν φτάσει σε σημείο να μην βγαινει ούτε η πρωτη εβδομάδα του μηνα και να κοιταζόμαστε οικογενειακώς τι θα κανουμε για τον υπολοιπο μηνα. Αυτό επαναλαμβάνεται για κάθε μηνα.

Ειπαμε μνημονια οκ το 2010. Φτάσαμε στο 2023 και οι άλλοι ολοι εχουν καταφέρει πράγματα εκτός απο την αστυνομια. Ντροπή πραγματικα.

Συνδυκαλισμός στο πουθενα...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνδικαλισμός δεν υπάρχει. Πληρώναμε 80€ το μήνα rapid test και ο συνδικαλισμός το μόνο που έκανε είναι να βρει κάνα φαρμακείο που τα είχε πιο φθηνά και πανηγύριζε κιόλας για το κατόρθωμά του. Και εμείς περιμένουμε να πάρουμε και το επικίνδυνο.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνδικαλισμός;;;;; χαχαχαχααχ γελάμε!


οντως...τα φαρμακεια που πρότεινε με φθηνα rapid παρουσιαζόταν ως διεκδικήσεις ετών..τρελά πράγματα
Το μέλλον ειναι πολύ χλωμό για εμας. Μας έχουν αράξει κάπου στο βάθος χωρίς να δίνουν σημασία. Δεν τους ενδιαφέρει καθόλου η επιβίωση του μήνα.


Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Δεν λειτουργει σε εμας ο συνδικαλισμος λογω νοοτροπιας. Και οταν τους τα λες απαντανε οτι εχουν κανει πολλα πραγραματ οπως rapid, επεκταση αδειων και τυροπιτες στα κυλικεια
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ειμαστε πολλά χρόνια πίσω. Μας πήγανε ακομα περισσότερα.
Ειπαμε λιγο να στρώσει η κατάσταση ΚΑΙ για τους χαμηλοβαθμους.
Οι αξιωματικοί (και μπράβο τους) παιρνουν βαθμούς και άρα αυξήσεις πολύ συχνότερα απο το κατώτερο προσωπικό.
Το κατώρερο προσωπικό έχασε πολλά αρχικά και ακομα περισσότερα με το ειδικό μισθολόγιο.
Νυχτερινα 64 ωρων δεν γινονται σε καμια υπηρεσία και ακόμα και να γίνουν εχουν βάρβαρες συνέπειες στον οργανισμό.
Συνταξη πήγε 10 χρόνια παραπάνω.
Παιδιά κοιτάμε ο ένας τον άλλο απο τις αρχές του μηνα για το τι θα κάνουμε. Φιλότιμο για δουλεια υπάρχει και φαίνεται καθημερινα. Φιλοτιμο απο κυβέρνηση και ειδικότερα απο συνδυκαλισμό δεν υπάρχει.
Απο συνδικαλισμό δεν υπάρχει κανένα. Δηλαδή επικεντρωθείτε λιγο στα βασικά και αφήστε τα φρουφρου και τα αρώματα. 1 πράγμα και καλό να διεκδικήσετε δεν μπορείτε;
Αν οχι τουλαχιστον με φιλότιμο παραιτηθείτε και ας έρθει ο επόμενος εστω με λιγότερους ψηφους. Ίσως κάνει δουλεια δηλαδή.