Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τελετή ορκωμοσίας αποφοίτων Ανθυποπυραγών του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας


Παρουσία Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Γεώργιου Πουρναρά, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 11 Απριλίου 2023, η τελετή ορκωμοσίας Ανθυποπυραγών της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κάτω Κηφισιά.

Στην τελετή χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος Κύριλλος συνεπικουρούμενος από τον Προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Αστυνόμο Β' Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κουρτέση.

Η Διοικητής της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων, Πύραρχος Σταυρούλα Μπονέ, ανέγνωσε την ημερήσια διαταγή, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων, τα εξής: «… ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα σπουδών της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς του Ειδικού Τμήματος της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Μία νέα αντίληψη στη σύγχρονη εκπαίδευση όλων των στελεχών, οι οποίοι υπηρετούν με αυταπάρνηση το Πυροσβεστικό Σώμα και τόσο η φυσική όσο και η πολιτική ηγεσία αναγνωρίζουν τις προσπάθειες και το έργο τους. Η Πυροσβεστική Ακαδημία με το πρόγραμμα σπουδών της Σχολής, έχει ως σκοπό να λάβουν οι σπουδαστές τις γνώσεις που απαιτούνται για να θωρακιστούν και να ανταποκριθούν με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή τους».

Επιπρόσθετα η Διοικητής της Σχολής, απευθυνόμενη στους σπουδαστές τόνισε: «Αξιοποιήστε τις γνώσεις που αποκτήσατε στη Σχολή, ως αφετηρία για περαιτέρω βελτίωσή σας. Αναλαμβάνετε ευθύνη για ένα έργο – λειτούργημα, το οποίο είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, σκληρό, δύσκολο και επικίνδυνο, ενώ ταυτόχρονα είναι συναρπαστικό με μεγάλη κοινωνική αποδοχή».

Στο τέλος της ομιλίας της η διοικητής της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων συνεχάρη στους απόφοιτους για την ευδόκιμη αποφοίτηση τους και τους ευχήθηκε Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση.

Στη συνέχεια, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, επέδωσε τα διπλώματα στους εικοσιοκτώ (28) άνδρες και δύο (2) γυναίκες Ανθυποπυραγούς.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα Αθηνών Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Αρχηγού ΓΕΣ, Υποστράτηγος Γεώργιος Μπακόλας, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αρχιπλοίαρχος Γρυπάρης Βασίλειος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Ταξίαρχος Τούρβαλης Ευάγγελος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Ταξίαρχος Χρήστος Μανούρας, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος/Ελληνικής Ακτοφυλακής Υποναύαρχος Νικόλαος Πολέμης, καθώς και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθηγητές της Σχολής, λοιποί προσκεκλημένοι και συγγενείς των απόφοιτων Ανθυποπυραγών.

Εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος παρέστησαν ο Υπαρχηγός, Αντιστράτηγος Μάριος Αποστολίδης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγος Παναγιώτης Νιάφας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Δημήτριος Καλιανιώτης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Υποστράτηγος Δημοσθένης Ραγκαβάς, ο Υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Αρχιπύραρχος Δημήτριος Μπριόλας και o Διευθυντής Επιτελικός Γραφείου Αρχηγού Αρχιπύραρχος Γεώργιος Μαρκουλάκης.

Σημειώνεται, ότι η φοίτηση των Ανθυποπυραγών του Ειδικού Τμήματος Πυρονόμων στη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας είναι τετράμηνη εξ αποστάσεως – και λειτουργεί κατ’ εφαρμογή του νόμου 4662/2020.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια