Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Άρτα: Διέρρηξαν σπίτι την ώρα που οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν στο Επιτάφιο - Συνελήφθησαν από αστυνομικούς


Συνελήφθησαν χθες αργά το βράδυ στην Άρτα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας 5 ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για – κατά περίπτωση – σύσταση συμμορίας, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του Κ.Ο.Κ. .

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια, στα οποία εισέρχονταν διαρρηγνύοντας παράθυρο, έχοντας προηγουμένως εξασφαλίσει ότι οι ένοικοι απουσιάζουν.

Με τον παραπάνω τρόπο, διαπιστώθηκε ότι χθες το βράδυ, προ της συλλήψεώς τους και εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων στην Ακολουθία του Επιταφίου, είχαν προβεί στη διάρρηξη 3 σπιτιών στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, από που αφαίρεσαν συνολικά 1.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 7.900 ευρώ, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ακόμη μία κατοικία.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου στερείται άδειας οδήγησης.

Κατά την έρευνα του οχήματος, το οποίο κατασχέθηκε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον διαρρηκτικά εργαλεία (ιμάντας αναρρίχησης, σκεπάρνι, κατσαβίδια, μαχαίρι, τανάλια, γάντια) καθώς και τρεις αλυσίδες λαιμού.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις συνεχίζεται.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια