Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Διευκρινήσεις για τους λόγους που ελέγχονται πειθαρχικά οι αστυνομικοί για το περιστατικό της Πατησίων


Το περιστατικό με την επίθεση κουκουλοφόρων σε διερχόμενο περιπολικό, τους πυροβολισμούς του αστυνομικού και όσα ακολούθησαν έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πολλούς αστυνομικούς οι οποίοι αναφέρουν ότι ο συνάδελφός τους έπραξε τα αυτονόητα όταν απειλήθηκε από τους νεαρούς. 

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι:


Ο λόγος που οι αστυνομικοί ελέγχονται πειθαρχικά είναι γιατί δεν πειθάρχησαν στις εντολές που είχαν λάβει. 

Είχε δοθεί εντολή από το Κέντρο Επιχειρήσεων να μη περάσουν από το σημείο περιπολικά, καθώς η αστυνομία προετοίμαζε παρέμβαση με διμοιρίες των ΜΑΤ. Επιχείρηση η οποία διεξήχθη 20 λεπτά αργότερα από το περιστατικό με το περιπολικό. 

Καμία υποχωρητικότητα δεν υπάρχει από την πλευρά της Αστυνομίας απέναντι στους αναρχικούς, αλλά η δράση της αστυνομίας αναπτύσσεται με συγκεκριμένους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς και όχι όπως θέλει ο καθένας 

Η δικογραφία εναντίον του αστυνομικού που πυροβόλησε σχηματίζεται αυτεπάγγελτα και αποστέλλεται στον Εισαγγελέα όπως προβλέπει ο νόμος. Στη συνέχεια ο αστυνομικός, αφέθη ελεύθερος, αφού κατά την κρίση του Εισαγγελέα δεν υπήρξε λόγος κράτησης.

 Κάθε αστυνομικός μπορεί να κάνει χρήση του υπηρεσιακού του όπλου, κατά τον κανονισμό, στην περίπτωση που κινδυνεύει η ζωή του. 

Αν ο αστυνομικός που έκανε χρήση όπλου απαλλαγεί στην ποινική διαδικασία, απαλλάσσεται και στην πειθαρχική, σύμφωνα με τον κανονισμό.






Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ποιος είναι αυτός ο κυριοσ που δίνει εντολές μια περιοχή να μην αστυνομεύεται κ να μην περνανε περιπολικά γιατί 15 μπάχαλα βγήκαν γιατί έτσι γουστάρουν να σπάσουν κ να κάψουν ;;; Ποιος είναι αυτός ο κύριος και γιατί δεν τον στέλνουν εισαγγελέα να δώσει εξηγήσεις ;;; Τα έχετε μπερδέψει τα πράγματα πολύ εκεί πάνω εσείς με τα αστέρια στους ώμους !
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Συνεπώς με την ανάληψη υπηρεσίας θα πρέπει η περιπολία να λάβει γνώση σε ποια σημεία «απαγορεύεται η διέλευση» προς αποφυγή πειθαρχικού ελέγχου.
Όσο για τον οπλισμό καλό είναι να παραμένει ασφαλής στο ερμάριο!!! ή σε κάποια προθήκη ως διακοσμητικό.