Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Σχέδιο «εξολόθρευσης» σωφρονιστικών ερευνά η ΕΛΑΣ - Στο «κάδρο» ισοβίτες δολοφόνοι




Ενδελεχείς έρευνες σε ομάδες αλλοδαπών κρατουμένων που εκτίουν ποινές ισοβίων για σωρεία δολοφονιών διεξάγει η Αστυνομία μετά την πρωινή τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε σημείο πλησίον της οικίας της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μ. Στέφη, στη Δάφνη.

Την ίδια ώρα, κρατείται ανοιχτή η υπόθεση θανάτου της υποδιευθύντριας των φυλακών Μαλανδρίνου Παναγιώτας Μπραϊμάκη η οποία το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης έπεσε με το αυτοκίνητο της σε χαράδρα 8 μέτρων στη Φανερωμένη Φωκίδας, επιστρέφοντας σπίτι της στη Ναύπακτο. Από τα έως τώρα ευρήματα δεν προκύπτει άλλο πέραν του ότι η γυναίκα πρέπει να έχασε τις αισθήσεις όταν οδηγούσε.



Σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένοι έγκλειστοι, έχουν βάλει στο στόχαστρο σωφρονιστικούς υπαλλήλους κατηγορώντας τους για κακομεταχείριση και αρνητική αντιμετώπιση στα αιτήματα τους για ολιγοήμερες άδειες εξόδου, καθώς έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο χρόνο φυλάκισης.


Η περίπτωση της Μπραϊμάκη, απασχόλησε αμέσως την ΕΛΑΣ διότι η άτυχη γυναίκα συνυπηρετούσε με τον σύζυγο της στις φυλακές Μαλανδρίνου διατηρώντας σχέσεις με τον επίσης θανόντα διευθυντή του ίδιου καταστήματος, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του σε ανάλογο αυτοκινητιστικό δυστύχημα τον Ιανουάριο του 2017, σε κοντινό σημείο στη Δωρίδα.



Επίσης η οικογένεια Μπραϊμάκη όπως άλλωστε και οι περισσότεροι συνάδελφοι τους, βρίσκονταν δίπλα στην οικογένεια του υπαρχιφύλακα Γιώργου Τσιρώνη τον οποίο είχε σκοτώσει με μαχαίρι ο Αλβανός ισοβίτης Ιλί Καρέλι τον Μάρτιο του 2014 στις φυλακές Μαλανδρίνου και λίγες ημέρες αργότερα έπεφτε και ο ίδιος νεκρός από τα χτυπήματα δεσμοφυλάκων του καταστήματος της Νιγρίτας Σερρών όπου είχε μεταφερθεί.

Όλος αυτός ο κύκλος αίματος παραλίγο να λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις όταν 2 μήνες μετά, τον Μάιο του 2014 ο τρομοκράτης της 17Ν Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος τότε ήταν δραπέτης, είχε στείλει στον διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας βιβλίο θρησκευτικών ψαλμών – βόμβα που έγινε αντιληπτό την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή.

Όπως αποκαλύφθηκε στη συνέχεια, στο δίκτυο υποστήριξης του Ξηρού απαρτίζονταν κυρίως από μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» που είχαν βάλει βόμβα σε τάπερ, στο αμάξι της Μ. Στέφη, τον Ιούνιο του 2013 πάλι έξω από το σπίτι της στη Δάφνη, όταν και τότε η γυναίκα αυτή υπηρετούσε ως διευθύντρια στις φυλακές Κορυδαλλού.

Πηγή: www.dikaiologitika.gr/







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια