Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νίκος Λυγερός: Το πρέπον είναι να υπάρχει άμεση και ελεύθερη συμμετοχή της Ομογένειας στις εκλογές


Εγώ θεωρώ ότι Απόδημος Ελληνισμός πρέπει να έχει την ψήφο του εξ ολοκλήρου.

Δεν θεωρώ ότι είναι σωστό να περιμένεις τα πάντα από τον Απόδημο Ελληνισμό και ειδικά τα χρήματα, αλλά όταν μιλάμε για ψηφοφορία λες εντάξει εσείς δεν είστε αρκετά εδώ… για μένα πρέπει να είναι το συμμετρικό.

Επίσης, επειδή είμαστε 11 εκατομμύρια στην Ελλάδα και 7 στο εξωτερικό, μου φαίνεται εντελώς γελοίο να μην το μετράμε, γιατί ποντάρουμε επάνω σε αυτό, ακόμα και στην γεωπολιτική μας ακόμα και στις εξωτερικές μας σχέσεις, ξέρουμε πόσο σημαντικός είναι αυτός ο Ελληνισμός όταν μιλάμε για τα λόμπι.

Δεν μπορεί ξαφνικά να λες σε κάποιον, ξέρεις εσύ δεν έχεις δικαίωμα να ψηφίσεις στην Ελλάδα αλλά θέλω να βοηθάς την Ελλάδα εκεί που είσαι και άμα μπορείς να στέλνεις και χρήματα.

Δεν πάει αυτό, δεν είναι το πρέπον. Το πρέπον είναι να υπάρχει μια άμεση συμμετοχή, εντελώς ελεύθερη και νομίζω ότι είναι απλός το πρώτο στάδιο αυτό που έγινε, δηλαδή όλα αυτά τα κολλήματα που έχουν βάλει για να μειώσουν ουσιαστικά αυτόν τον πληθυσμό είναι απλώς επειδή αναρωτιούνται πώς θα πάει. Όταν θα εξελιχθεί νομίζω ότι θα το αφήσουν όλο και περισσότερο, θα πρέπει να παλέψουμε για αυτό.

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στους ΤΝΗΤ και στην Ελευθερία Κουρτίδου:







πηγή: thenewhellenictimes.com






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια