Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τα Νέα της Υ.Α.Τ.


Απόσπασμα από την εφημερίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών «Σύγχρονη Αστυνομία»

Επιμέλεια: ΠΑΚΟΣ Δημοσθένης, ΚΟΣΜΙΔΗΣ Θεμιστοκλής, ΓΕΩΡΓΟΣ Κωνσταντίνος, ΠΛΑΛΑΣ Γεώργιος, ΡΑΧΙΩΤΗΣ Κωνσταντίνος, ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ Οδυσσέας, ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος, ΨΑΛΛΙΔΑΣ Γεώργιος, ΛΑΧΑΝΑΣ Ηλίας, ΚΡΙΜΠΕΝΗΣ Αποστόλης, ΚΑΤΣΙΝΟΣ Ιωάννης, ΒΑΡΒΑΤΟΣ Απόστολος, ΒΑΙΟΠΟΥΛΟΣ Θωμάς, ΜΑΛΑΚΟΣ Χρήστος, ΣΟΥΜΕΛΙΔΗΣ-ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Γρηγόριος, ΧΙΟΝΙΔΗΣ Χρήστος, ΤΑΡΑΝΤΙΛΗΣ Σπυρίδων, ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ Άγγελος, ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ Βασίλειος


Τα Νέα της Υ.Α.Τ.

Η αλήθεια είναι πως δεν συνηθίζουμε να αναφερόμαστε προσωπικά σε συγκεκριμένους ανθρώπους που περάσανε από την υπηρεσία μας αφήνοντας το στίγμα τους είτε με θετικό είτε με αρνητικό πρόσημο,στην περίπτωση όμως του απερχόμενου Ταξιάρχου μας κ.ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ Δημητρίου με 43 χρόνια στην ενεργό δράση τα περισσότερα εκ των οποίων στην Δ.Α.Ε.Α. αποτελεί χρέος μας να κάνουμε μια εξαίρεση.

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε για τον πλέον Υποστράτηγο ΠΑΠΑΔΗΜΟ Δημήτριο καθώς στις τελευταίες κρίσης και λόγω ορίου ηλικίας αποστρατεύτηκε.

Οφείλουμε λοιπόν να δηλώσουμε δημόσια την ευγνωμοσύνη μας στον άνθρωπο αυτόν και να πούμε ένα εγκάρδιο ευχαριστώ καθώς όλα αυτά τα χρόνια στάθηκε βράχος στο πλευρό μας τόσο ως προϊστάμενος μας όσο και ως άνθρωπος κάνοντας πάντα ότι περνάει από το χέρι του για το καλό όλων μας.

Στρατηγέ σας ευχόμαστε ολόψυχα τα καλύτερα και δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις μάχες που δώσαμε πλάι-πλάι.Ως συνδικαλιστές που υπηρετούμε στην Δ.Α.Ε.Α. ευελπιστούμε ο νέος Ταξίαρχος της διεύθυνσης μας κ. ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ Λάμπρος που μόλις ανέλαβε την ηγεσία της να φανεί αντάξιος των προσδοκιών μας και να συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο το έργο του προκατόχου του.

Του ευχόμαστε λοιπόν καλή αρχή στα νέα του καθήκοντα.Στα της καθημερινότητας μας τώρα, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο ζήτημα των σταθερών σημείων.

Γεγονός είναι ότι το τελευταίο διάστημα οι «γνωστοί-άγνωστοι» θαμώνες των Εξαρχείων δε χάνουν ευκαιρία να κάνουν καταδρομικές επιθέσεις εναντίον των Διμοιριών οι οποίες παραμένουν βιδωμένες επι 24ωρου βάσεως και επτά μέρες την εβδομάδα στην πλατεία Εξαρχείων εκτελώντας ουσιαστικά στατική φύλαξη στους τσίγκινους τοίχους που έχουν στηθεί περιμετρικά αυτής από την αρμόδια για την περαίωση του έργου εταιρία.

Ταυτόχρονα η υπηρεσία μας διατίθεται για την λήψη μέτρων τάξης σε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις στις οποίες διατίθενται 1 ή 2 διμοιρίες ενώ ο αριθμός θα έπρεπε να είναι πολλαπλάσιος.

Εκθέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα τόσο των συναδέλφων των διμοιριών όσο και των στατικών δυνάμεων που λαμβάνουν μέτρα στην εκάστοτε αθλητική εκδήλωση.Αναγνωρίζουμε ότι πλέον και κατόπιν της αυστηροποίησης του Ποινικού Κώδικα η κατοχή και η ρίψη μολότοφ έχει μετατραπεί από πλημμέλημα σε κακούργημα αλλά θέλουμε να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι σε καμία περίπτωση δε θα ανεχτούμε να είμαστε σταθεροί στόχοι σε πεδίο βολής.

Οι εποχές που ο μάχιμος αστυνομικός υπέμενε αδιαμαρτύρητα τις διαθέσεις του κάθε εγκληματικού στοιχείου που θέλει να μας κάψει ζωντανούς να είστε βέβαιοι πως όσο εκπροσωπούμε εμείς τους συναδέλφους μας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.Φλέγον ζήτημα παραμένει επίσης αυτό των παραπλανητικών πληροφοριών οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις είναι εσκεμμένα λανθασμένες στοχοποιώντας μια ολόκληρη υπηρεσία έχοντας ως συνέπεια οι συνάδελφοι μας να καλούνται συνεχώς να καταθέσουν σε Ε.Δ.Ε. που διενεργεί η ηγεσία με κατηγορίες οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι ανυπόστατες και αβάσιμες.

Η θεσμική μας θωράκιση είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

Μας είναι αδύνατο πλέον να είμαστε επιφορτισμένοι με μια τόσο απαιτητική υπηρεσιακή καθημερινότητα και συνάμα να επιχειρούμε χωρίς κάποιο πλαίσιο κανόνων εμπλοκής με τον φόβο της οποιασδήποτε ανεπαρκώς καθορισμένης καταγγελίας από κάποιους οι οποίοι εξυπηρετώντας συμφέροντα στοχεύουν στο να μας θίξουν με οποιονδήποτε τρόπο.

Πηγή: easya.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια