Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Η αίτηση στο allazothermosifona.gov.gr φέρνει διπλή επιδότηση







Έρχεται το allazothermosifona.gov.gr για ηλιακό θερμοσίφωνα με επιδότηση. Η πλατφόρμα για αιτήσεις στην τελική ευθεία.


Έρχεται μέσα στα επόμενα 24ωρα το allazothermosifona.gov.gr για ηλιακό θερμοσίφωνα με επιδότηση, καθώς η πλατφόρμα είναι σχεδόν έτοιμη και μένει να ανοίξει για να υποδεχθεί τις σχετικές αιτήσεις. Όλα δείχνουν ότι η αίτηση για ηλιακό θερμοσίφωνα θα γίνει τον Μάιο. Σημειώνεται ότι τελικά περίπου 120.000 νοικοκυριά θα πάρουν επιδότηση για ηλιακό θερμοσίφωνα, καθώς υπάρχουν αρκετά κριτήρια.

Το Πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων Ηλεκτρικών Θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας Ηλιακούς Θερμοσίφωνες.
Όταν ανοίξει το allazothermosifona.gov.gr gια να συμμετάσχετε στο Πρόγραμμα:

1. Κατεβάστε και διαβάστε τον Οδηγό του Προγράμματος, για να ενημερωθείτε για τους κανόνες και τις σχετικές διαδικασίες.

2. Υποβάλετε Αίτηση Χρηματοδότησης, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

3. Σε περίπτωση έγκρισης της αίτησής σας, προχωρήστε την έκδοση των επιταγών σας, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Προγράμματος. Οι επιταγές θα σας αποσταλούν και μέσω SMS. Η πρώτη επιταγή θα χρησιμοποιηθεί για την αγορά νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα, ενώ η δεύτερη μπορεί να επιδοτήσει τη δαπάνη εκτέλεσης συμπληρωματικών εργασιών για την αντικατάσταση του παλιού Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα με το νέο Ηλιακό (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης του Νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα ή απεγκατάστασης του παλαιού Θερμοσίφωνα, αναλώσιμα και εξαρτήματα κλπ.).
Πώς θα κάνετε χρήση των επιταγών για ηλιακό:

1. Επιλέξτε ένα έμπορο λιανικής που συμμετέχει στο Πρόγραμμα, από τον οποίο θα αγοράσετε το νέο Ηλιακό Θερμοσίφωνα.

2. Προχωρήστε σε παραγγελία και παραδώστε την επιταγή που αφορά στο προϊόν, για να καλύψετε μέρος της δαπάνης αγοράς (η επιταγή σας θα δεσμευθεί από το συγκεκριμένο έμπορο). Εφόσον ο ίδιος έμπορος αναλάβει και τις εργασίες αντικατάστασης με δικά του συνεργεία, του παραδίδετε και τη δεύτερη επιταγή που θα
καλύψει μέρος της δαπάνης των συμπληρωματικών υπηρεσιών.

3. Με την παραλαβή του προϊόντος, προχωρήστε στην απεγκατάσταση του παλιού Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα και στην τοποθέτηση του νέου Ηλιακού. Εφόσον για τις εργασίες αυτές επιλέξετε ανεξάρτητο επαγγελματία υδραυλικών εγκαταστάσεων που επίσης συμμετέχει στο Πρόγραμμα (εφόσον δηλαδή οι εργασίες δεν έχουν αναληφθεί από τον έμπορο), μπορείτε να παραδώσετε σε αυτόν τη δεύτερη επιταγή που θα καλύψει μέρος της δαπάνης των συμπληρωματικών υπηρεσιών.

4. Για να ισχύει η επιδότηση τόσο της αγοράς του προϊόντος, όσο και των συμπληρωματικών εργασιών, θα πρέπει υποχρεωτικά να παραδώσετε τον παλιό Ηλεκτρικό Θερμοσίφωνα στον έμπορο λιανικής από όπου αγοράσατε το νέο Ηλιακό. 

Πηγή: www.ienergeia.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια