Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Aνακοίνωση της ΕΑΚΠ για την Πρωτομαγιά


Ο φετινός εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς ας αποτελέσει την αφορμή για την αγωνιστική αφύπνιση των εργαζομένων του Π.Σ.

Μόνο λίγες ημέρες μείνανε για να τιμήσουμε την 137η επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς, της πιο σημαντικής εορτής κάθε εργαζόμενου, κάθε βιοπαλαιστή, κάθε καταπιεσμένου. Φυσικά δεν πρόκειται απλά για μια ημέρα γιορτής αλλά ταυτόχρονα, μέρα απεργίας και αγωνιστικής προβολής των αιτημάτων μας, μέρα που η φωνή μας πρέπει να ενωθεί με τους εργάτες όχι μόνο της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και όλου του κόσμου.

Ανατρέχοντας από το παρελθόν και το σύνθημα 8 ώρες εργασία – 8 ώρες ανάπαυση – 8 ώρες ελεύθερο χρόνο κάθε πυροσβέστης και πυροσβέστρια οφείλει να προβληματίζεται για το παρόν όπου για άλλη μια χρονιά θα κληθούμε να εργαστούμε πέραν του κανονικού ωραρίου και αντί για χρηματική αποζημίωση να συσσωρεύσουμε αρκετά ακόμα ρεπό στα δεκάδες και εκατοντάδες που ήδη μας οφείλονται. Για άλλη μια χρονιά, με τη σιωπηρή συγκατάθεση των συνδικαλιστικών μας ηγεσιών, η κυβέρνηση βρίσκει το πεδίο ελεύθερο να μας ειρωνευτεί και να καμωθεί τη γενναιόδωρη, αποζημιώνοντας συμβολικά μόνο κάποιες υπερωρίες σύμφωνα με την Αρ.πρωτ. 19060 Φ.105.6 από 6/4/2023 διαταγή ώστε να ξεγελαστούμε και να σκύψουμε το κεφάλι.

Στη χώρα που κάθε 3 ημέρες ένας εργάτης σκοτώνεται στο χώρο δουλειάς, εμείς οι πυροσβέστες που μετράμε δεκάδες νεκρούς και τραυματίες συναδέλφους θα κληθούμε να εργαστούμε και φέτος χωρίς το επάγγελμά μας να θεωρείται επικίνδυνο – βαρύ - ανθυγιεινό. Ούτε και για αυτό θα πρέπει να ξεγελαστούμε από φτηνά επιδόματα που οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές έχουν αναγάγει σε υπέρτατη και οριστική λύση. Για άλλη μια χρονιά το Πυροσβεστικό Σώμα θα λειτουργήσει και θα επέμβει χωρίς ιατρούς εργασίας και τεχνικούς ασφαλείας να το υποστηρίζουν και να το καθοδηγούν.

Όπως εδώ και δεκαετίες επισημαίνει η Ε.Α.Κ.Π. με εκατοντάδες παρεμβάσεις, τέτοιου είδους μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα μπορεί να μοιάζουν εξειδικευμένα και ιδιαίτερα, όμως στην πραγματικότητα είναι πλήρως ενταγμένα σε ένα γενικότερο αντεργατικό πλαίσιο μέσα στο οποίο δημιουργούνται και εντείνονται με ευθύνη όλων των μέχρι τώρα κυβερνήσεων!

Αυτό το πλαίσιο που από τη μία μετράει το «εργατικό κόστος» και από την άλλη το «επιχειρηματικό όφελος». Τα κέρδη τους, οι ζωές μας!

Η εντατικοποίηση της εργασίας, η κατάργηση του αμετάθετου, η περεταίρω στρατιωτικοποίηση, η ενίσχυση του χαρακτήρα ως κατασταλτικό Σώμα Ασφαλείας που έφερε ο ν.4662/2020 αποσκοπεί στη γενικότερη εξασφάλιση του μέγιστου, εύκολου, γρήγορου κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται σε κάθε τομέα και κάθε κλάδο.

Την 1η Μάη ενώνουμε τη φωνή μας με κάθε άλλο εργαζόμενο στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, στον κόσμο!

Μπροστά στο νέο κύμα ακρίβειας και την εκ νέου προσπάθεια για οικονομική αφαίμαξη του λαού υπάρχει αρκετή εμπειρία. Δε μπορεί κανείς να παρασυρθεί από το ναζιστικό δηλητήριο εγκληματιών που όπως και το 2010 βγαίνουν ξανά από τα λαγούμια για να καμωθούν τους αντισυστημικούς.

Με ζωντανές και μαχητικές τις Ενώσεις των Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, με οργανωμένο αγώνα, μπορούμε να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς και να διεκδικήσουμε αυτά που μας αφαίρεσαν και αυτά που μας αξίζουν!

Απαιτούμε:

· Να ενταχθεί όλο το προσωπικό του ΠΣ στα Βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στο βασικό μισθό ανάλογες με το ύψος των αναγκών μας.

· Να καταργηθεί κάθε αντεργατική διάταξη που προωθεί ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, εξαντλητικά ωράρια με τη δικαιολογία των ολοένα και πιο συχνών εκτάκτων και υπηρεσιακών αναγκών. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων 5ετών και εποχικών και των Ε.ΜΟ.Δ.Ε..

· Να πάψει το ξεσπίτωμα των υπαλλήλων μέσω των διατάξεων περί μεταθέσεων που το μόνο που έχουν πετύχει μέχρι σήμερα είναι περισσότεροι υπάλληλοι να μετακινούνται όλο και πιο συχνά ανά την επικράτεια.

· Να σταματήσει κάθε προσπάθεια φακελώματος και ελέγχου της ελεύθερης έκφρασης και συνδικαλιστικής δράσης των πυροσβεστικών υπαλλήλων. Να απαλλαγεί το Π.Σ. από οποιουδήποτε είδους χαρακτηριστικά στρατιωτικού τύπου και να λειτουργήσει επιτέλους ως μια πολιτική υπηρεσία με κοινωνικό χαρακτήρα χωρίς την εμπλοκή του σε κατασταλτικές ενέργειες σε βάρος του λαού.

· Να ξηλωθεί το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που μεταφέρει αρμοδιότητες Πολιτικής Προστασίας σε Ο.Τ.Α., Μ.Κ.Ο., «εθνικούς ευεργέτες», Εθελοντικές οργανώσεις, εμπλέκει το ΝΑΤΟ.

· Να δημιουργηθεί ένας αξιόπιστος μηχανισμός πολιτικής προστασίας με αποκλειστική ευθύνη και εποπτεία του κράτους, με πλήρως στελεχωμένες τις συναρμόδιες υπηρεσίες, με άρτιες και επαρκής υποδομές, με κατάλληλο σύγχρονο εξοπλισμό!

Συμμετέχουμε μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις της 1ης Μάη που οργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα σε όλη τη χώρα,

στην Αθήνα Πλ. Συντάγματος ώρα 11:00 π.μ.

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια