Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας


«Έρχεται αύξηση του αφορολόγητου 1.000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά» - Τι είπε για debate και ελληνοτουρκικά


Δε θα δεχτώ κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό εάν πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ» διαμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στον Alpha, τονίζοντας ότι «ο ελληνικός λαός ψηφίζει και για υποψήφιο πρωθυπουργό στις εκλογές πάντα συνέβαινε αυτό ποσό μάλλον τώρα!».

Και συνέχισε: «Εάν το αποτέλεσμα της ΝΔ είναι καλό, ο στόχος είναι πιο εύκολος αλλά δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να κάνω καμία εκτίμηση για το τι μπορεί να γίνει στις δεύτερες εκλογές».

Για την επενδυτική βαθμίδα

«Ο μόνος λόγος που δεν την έχουμε είναι οι εκλογές. Οι αγορές θέλουν ισχυρή διακυβέρνηση. Οι επενδυτές αν έβγαινε ο ΣΥΡΙΖΑ θα έφευγαν. Θέλουμε να κλοτσήσουμε την καρδάρα με το γάλα;», διεμήνυσε ο πρωθυπουργός.

«Οι έμμεσοι φόροι στοιχίζουν πολλά στον προϋπολογισμό. Εμείς επιστρέψαμε πολλά στην κοινωνία» είπε και προανήγγειλε μειώσεις των ασφαλιστικών εισφορών τουλάχιστον κατά μια μοναδα, αύξηση του αφορολόγητου κατά 1000 ευρώ για τις οικογένειες με παιδιά, μέχρι το 2027 σκοπός είναι να σβήσει το τέλος επιτηδεύματος, ενώ για τους έμμεσους φόρους είπε ότι κάποια στιγμή θα πέφτουν αλλά μόνο όταν θα πηγαίνει καλύτερα η οικονομία».


Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην αύξηση των μισθών, των συντάξεων, ενώ είπε ότι το καλάθι του νοικοκυριού δούλεψε.

«Για εμάς τα επιδόματα είναι έκτακτα. Το μόνιμο μέτρο είναι η μείωση των φόρων, οι αυξήσεις των μισθών και θέλω ο κατώτατος μισθός να προσεγγίσει τα 1000 ευρώ στο τέλος της τετραετίας. Τα επιδόματα τα χρησιμοποιήσαμε γιατί μας έτυχαν έκτακτα πράγματα στην οικονομία», ανέφερε.

«Δεν είπα ποτέ Ερντογάν γιόκ» – Είμαι επιφυλακτικός με τη στάση της Τουρκίας»

«Είμαι επιφυλακτικός για την «αλλαγή στάσης» που κάποιοι ισχυρίζονται ότι έχει λάβει χώρα στην Τουρκία, υπάρχει μια αποκλιμάκωση αλλά μετά τις εκλογές δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι δεν θα επανέλθει στη λογική της γαλάζιας πατρίδας αμφισβητώντας ευθέως την εθνική κυριαρχία» είπε ο πρωθυπουργός κι συνέχισε: «Δεν είπα ποτέ Ερντογάν γιόκ, μην τον ψηφίσετε», αυτό είναι εσωτερικό τους θέμα, έχω το θάρρος να μιλάω πολύ ανοικτά στον Τούρκο Πρόεδρο θέτοντας ως μόνο θέμα την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών», τόνισε χαρακτηριστικά.
«Ναι» σε ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς


Ναι» σε τηλεμαχία με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς είπε εκ νέου ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητώντας ζωντανό διάλογο.

«Ο κος Ανδρουλάκης δεν έχει εμφανιστεί καθόλου, δεν έχει δεχτεί να με συναντήσει, έχουμε κάνει μόνο μια χειραψία. Είναι ευκαιρία να δούμε στην πράξη τι σημαίνει συνεργασία» πρόσθεσε και παραδέχτηκε πως Δεδομένου ότι στις δεύτερες κάλπες κάποιος θα πάρει το μπόνους έχει λογική το ντιμπέιτ για δυο μεταξύ πρώτων και δεύτερων», είπε ο πρωθυπουργός.
Με λίστα οι ευρωεκλογές – Έκλεισε το Επικρατείας

Όσον αφορά τα ψηφοδέλτια και την αυτοδυναμία, ο πρωθυπουργός, τόνισε ότι «είναι δύσκολη η αυτοδυναμία από την πρώτη κάλπη αλλά θα θέσει το βατήρα για να το πετύχουμε στη δεύτερη» είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον Alpha, εκτιμώντας κάνοντας για ένα ευρύ πλειοψηφικό ρεύμα πολλών πολιτών.

«Θα σεβαστώ το Σύνταγμα, θα παραλάβω κανονικά την εντολή που θα μου εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός» τόνισε ο Κυριακος Μητσοτάκης. Αναφερόμενος στις προεκλογικές του υποσχέσεις επίσημα ότι τις υλοποίησε σε μεγάλο βαθμό, ωστόσο τόνισε οτι στη δεύτερη 4 ετια θέλει να εστιάσει στην υγεία περισσότερο και στη δικαιοσύνη.

«Η διαδρομή της ανάπτυξης δεν μπορεί να ξεφύγει από την αναπτυξιακή της δυναμική» επισήμανε.

«Χρειάζονται δυο τετραετίες για να αλλάξει κανείς την Ελλάδα, το να γίνουμε Ευρώπη χρειάζεται 8ετία», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Mιλώντας για τα Τέμπη ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για ένα συλλογικό σοκ.

«Ανέλαβα την ευθύνη που μου αναλογούσε» είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο εκτίμησε ότι ο κόσμος συσπειρώνεται ολοένα και περισσότερο στη ΝΔ.
Για κυβέρνηση ηττημένων

«Όσο ισχυροποιείται η ΝΔ τόσο θα είναι δύσκολο να προκύψει κυβέρνηση ηττημένων. Ο κος Τσίπρας δεν αποκήρυξε σήμερα τον κο Βαρουφάκη παρά τα όσα είπε για τις τράπεζες. Από αυτούς φτάσαμε κοντά στην καταστροφή. Εμείς εγγυόμαστε ανάπτυξη και σταθερότητα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Για την υπόθεση Γεωργούλη

«Ήμουν πολύ προσεκτικός και δεν πρόκειται να εξάγω πολιτικά συμπεράσματα για την ηθική ενός χώρου από μονωμένα περιστατικ. Αυτό που με πλήγωσε περισσότερο είναι τα χασντακ ΝΔ παιδεραστές. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ήταν κεντρική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κος Τσίπρας δεν τα αποκήρυξε ποτέ με την έμφαση που έπρεπε στη Βουλή».
Πηγή: www.newsbeast.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια