Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ντιέγκο Μαραντόνα: Στο εδώλιο 8 άτομα για τον θάνατό του -Κατηγορούνται για «ανθρωποκτονία με πρόθεση»





Εφετείο της Αργεντινής ανακοίνωσε επίσημα την Τρίτη ότι οκτώ άτομα, όλοι γιατροί και νοσηλευτές, που κατηγορούνται για το θάνατο του θρύλου του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Μαραντόνα θα καθίσουν στο εδώλιο με την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από πρόθεση», αντιμετωπίζοντας το ενδεχόμενο να τους επιβληθούν από 8 ως 25 χρόνια φυλάκισης, όπως μεταδίδει το ESPN.

Μετά από ομόφωνη απόφαση να μην απορριφθεί η υπόθεση, το συμβούλιο εφετών του San Isidro επιβεβαίωσε την Τρίτη ότι ο νευροχειρουργός Λεοπόλδο Λούκε, η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσατσόφ και έξι άλλοι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, που συμμετείχαν στην ιατρική περίθαλψη του Μαραντόνα, θα δικαστούν.

Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει ακόμη οριστεί, αλλά αναμένεται να ξεκινήσει το 2024.

Ο Carlos Fabian Blanco, ένας από τους δικαστές του εφετείου του San Isidro, δήλωσε ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που προσκομίστηκαν από τους εισαγγελείς για να δικαστούν οι οκτώ επαγγελματίες υγείας.

Εκτός των δύο προαναφερθέντων ιατρών, θα δικαστούν επίσης ο συντονιστής της νοσηλευτικής υπηρεσίας Mariano Perroni, οι νοσηλευτές Ricardo Omar Almiron και Gisella Madrid, ο ψυχολόγος Carlos Diaz, η ιατρική συντονίστρια Nancy Forlini και ο κλινικός γιατρός Pedro Di Spagna.

Η νεκροψία αποκάλυψε ότι ο Μαραντόνα πέθανε στον ύπνο του από οξύ πνευμονικό οίδημα, συσσώρευση υγρού στους πνεύμονες, λόγω συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας.
Τι ανέφερε η ιατρική έκθεση για τον θάνατο του Μαραντόνα

Η έκθεση αποκάλυψε επίσης ότι η καρδιά του νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986, ο οποίος είχε υποστεί σειρά ιατρικών προβλημάτων λόγω ναρκωτικών και αλκοόλ, ζύγιζε σχεδόν διπλάσια από μια φυσιολογική καρδιά.

Μια ιατρική επιτροπή διορίστηκε επίσημα για να διερευνήσει τον θάνατο του Μαραντόνα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αρκετά μέλη της ιατρικής του ομάδας ενήργησαν με «ακατάλληλο, ελλιπή και απερίσκεπτο τρόπο» και δήλωσε ότι δεν παρακολουθήθηκε σωστά πριν πεθάνει.

Η ιατρική έκθεση ανέφερε επίσης ότι «αγνοήθηκαν τα σημάδια κινδύνου για τη ζωή του ασθενούς», προσθέτοντας ότι ο Μαραντόνα «έδειξε αδιαμφισβήτητα σημάδια παρατεταμένης περιόδου αγωνίας» για τουλάχιστον 12 ώρες.
«Δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη»

Μια από τις κόρες του Μαραντόνα, η Ντάλμα, έγραψε στο Instagram μετά την είδηση της Τρίτης: «Πολλές φορές η διαδικασία είναι επώδυνη και αργή και δεν θα σταματήσουμε μέχρι να αποδοθεί δικαιοσύνη! Όλοι όσοι σταμάτησαν να κάνουν τη δουλειά τους [κατόπιν αιτήματος κάποιου ή λόγω αναποτελεσματικότητας] θα κριθούν γι' αυτό!».
Με ποια κατηγορία ζητούν να δικαστούν οι κατηγορούμενοι

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κατηγορούμενοι ήδη έχουν προσφύγει στο δικαστήρια, υποστηρίζοντας πως θα πρέπει να κατηγορηθούν για ανθρωποκτονία από αμέλεια και όχι από πρόθεση.

Με πληροφορίες από ESPN

Πηγή: www.iefimerida.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια