Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ξάφριζαν πολυτελή σπίτια και εταιρείες στην Αθήνα – Πάνω από 600.000 ευρώ η λεία τους



Για τέσσερις μήνες ξάφριζαν πολυτελή σπίτια και εταιρείες στην Αθήνα, με τη λεία τους να ξεπερνά τα 644.000 ευρώ, μέχρι που… τους “τσάκωσε” η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σήμερα (26.04.2023) το πρωί.

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα, συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της οργάνωσης – ανάμεσα τους και ο αρχηγός- και εξιχνιάστηκαν συνολικά 42 κλοπές σε σπίτια και εταιρείες, εκ των οποίων 14 σε απόπειρα, καθώς και πέντε κλοπές πινακίδων κυκκλοφορίας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.





Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη και άλλο ένα άτομο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν διωκτικά έγγραφα για διακεκριμένες κλοπές, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 7 μέλη της οργάνωσης και αστυνομικός για παραβίαση του υπηρεσιακού απορρήτου.
Ο τρόπος δράσης τους

Όπως προέκυψε τα μέλη της οργάνωσης δρούσαν τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2022 έως το Φεβρουάριο του 2023.








Αρχικά, προσέγγιζαν τα σπίτια – στόχους, βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες με το επιχειρησιακό τους όχημα και αφού διαπίστωναν πως οι ένοικοί τους απουσιάζουν, παραβίαζαν τις κεντρικές πόρτες ή παράθυρα. Είχαν καλυμμένα όλα τα μέρη του σώματος τους, χρησιμοποιώντας γάντια, κράνη μηχανής και κουκούλες τύπου full – face, και είχαν λοστούς, βαριοπούλες και άλλα εργαλεία. Χρησιμοποιούσαν μόνο ασύρματη ενδοεπικοινωνία για την μεταξύ τους επικοινωνία και επιχειρησιακά οχήματα, τα οποία άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και διαφοροποιούσαν στην εξωτερική τους εμφάνιση, ενώ τοποθετούσαν και κλεμμένες ή πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.
Ο ρόλος του αρχηγού και τα αυτοκίνητα

Καταλυτικός ήταν ο ρόλος του αρχηγού, ο οποίος έμενε μόνιμα σε περιοχή της βόρειας Ελλάδας και μετέβαινε στην Αττική, με ιδιόκτητα ή νοικιασμένα οχήματα και μέσα μεταφοράς παραμένοντας για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε σπίτια συγγενικών του προσώπων ή βραχυχρόνιας μίσθωσης, αναπτύσσοντας την εγκληματική του δραστηριότητα. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης δεν προέβαιναν σε καμία ενέργεια χωρίς τη συγκατάθεσή του.

Σημαντικό ρόλο στη δράση τους διαδραμάτιζαν τα επιχειρησιακά οχήματα, τα οποία έκρυβαν σε χώρους «καβάτζες». Επρόκειτο για πάρκινγκ που ανήκαν σε τρίτα πρόσωπα χωρίς ποινικό παρελθόν και τους έπειθαν να τα παραχωρήσουν. Για τη μετάβασή τους από και προς τα επιχειρησιακά οχήματα χρησιμοποιούσαν οχήματα «δορυφόρους», ώστε να μην μπορούν να εντοπιστούν από τις διωκτικές αρχές.

Το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση σε χρονικό διάστημα περίπου 4 μηνών, ξεπερνά το χρηματικό ποσό των 644.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 950 ευρώ και ένα δαχτυλίδι, ενώ ακόμα κατασχέθηκαν τρία αυτοκίνητα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: www.newsit.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια