Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νίκος Σειραγάκης: «Εξέτισα την ποινή μου αδιαμαρτύρητα σε συνθήκες απερίγραπτης φρίκης» λέει ο βιαστής 36 παιδιών




Για μεθόδευση κάνει λόγο 59χρονος προπονητής από την Κρήτη σχολιάζοντας την αναίρεση του Αρείου Πάγου στο βούλευμα για την αποφυλάκισή του


Την πρώτη του συνέντευξη μετά την αναίρεση του Αρείου Πάγου στο βούλευμα για την αποφυλάκισή του, έδωσε ο 59χρονος προπονητής από την Κρήτη που είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια κάθειρξη το 2011, για ασέλγεια σε βάρος 36 ανήλικων παιδιών και αποφυλακίστηκε στα 12,5 χρόνια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο Νίκος Σειραγάκης τοποθετήθηκε για την απόφαση και δήλωσε ότι έχει εκτίσει την ποινή του.



«Παρά τη νόμιμη και αιτιολογημένη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών και τη σύμφωνη εισαγγελική πρόταση, ο μιντιακός κόσμος δείχνει ανικανοποίητος. Ελάχιστα είναι τα μέσα που δημοσιεύουν την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που τεκμηριώνει το νόμιμο της αποφυλάκισής μου.

Ακόμα λιγότερα αυτά που αναφέρονται στη δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνου, που επίσης τάχθηκε υπέρ της νομιμότητάς της»
«Σεβάστηκα την απόφαση»

Όπως ισχυρίζεται «το «κοινό περί δικαίου αίσθημα» απαιτεί την επιστροφή μου στη φυλακή, έστω και αν έχω και πάλι εφαρμόσει στο ακέραιο όσα μου έχουν οριστεί.




Έχω σεβαστεί την απόφαση της δικαιοσύνης και έχω εκτίσει την ποινή που μου επιβλήθηκε. Δεν έχει νόημα να παρουσιάσω τη θέση μου για τα γεγονότα, το δικαστήριο με έκρινε ένοχο. Όφειλα να σεβαστώ την απόφαση της δικαιοσύνης και αυτό έπραξα εκτίοντας αδιαμαρτύρητα την ποινή που ο νόμος προβλέπει, σε συνθήκες απερίγραπτης φρίκης».

Ο 59χρονος υποστηρίζει ότι «αυτό που συστηματικά αποκρύπτουν είναι ότι οι τρεις δικαστές του ΜΟΔ Πειραιά που δικάστηκα πρωτόδικα, ομόφωνα πρότειναν να μου χορηγηθούν ελαφρυντικά, μειοψήφισαν όμως έναντι τεσσάρων ενόρκων.

Όσοι γνωρίζουν τις δικαστικές πρακτικές αντιλαμβάνονται ότι ποτέ δικαστές δε θα πρότειναν κάτι τέτοιο, για μια υπόθεση με τα χαρακτηριστικά που μου αποδίδονται από τον τύπο».
«Ψέμα ότι είχα παραβιάσει τους όρους»

«Όσα συμβαίνουν τώρα, είναι επανάληψη της ίδιας μεθόδευσης που είχε ακολουθηθεί και πριν τρία χρόνια. Και τότε, απολύτως νόμιμα, είχα αποφυλακιστεί. Είναι ένα τεράστιο ψέμα και ας εμφανίζεται σε όλα τα Μέσα, πως δήθεν είχα παραβιάσει τους όρους που είχαν τεθεί» λέει ο Νίκος Σειραγάκης και υποστηρίζει ότι «ποτέ δεν είχα περιοριστικό όρο να κινούμαι στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς, όπως αναφέρεται παντού, ποτέ δε με συνέλαβαν σε όμορο Δήμο».

Όπως λέει «η δήθεν παραβίαση των όρων μου ήταν μια μεθόδευση για να δικαιολογηθεί η σύλληψή μου. Δεν ξέρω πόσο τιμητικό είναι για το νομικό μας σύστημα, αλλά αυτό συνέβη το 2020 και ακριβώς το ίδιο μεθοδεύεται και αυτή τη φορά»

«Είναι τέτοια η μιντιακή πίεση που θα βρεθεί τρόπος. Και αν δε βρεθεί, θα εφευρεθεί. Είναι επίσης απολύτως λαθεμένο ότι αποφυλακίστηκα λόγω της μείωσης της ανώτατης ποινής από 25 έτη στα 20. Έχω υπερκαλύψει ήδη από το 2021 ακόμα και όσα απαιτούντο για ποινές 25 ετών.

Στις συζητήσεις των τελευταίων ημερών γίνεται αναφορά στην ανάγκη σεβασμού των αποφάσεων της Δικαιοσύνης, χωρίς κανείς να μπαίνει στον κόπο να αναφέρει τι ακριβώς προβλέπει ο νομοθέτης για τις υφ΄όρων απολύσεις», ανέφερε μεταξύ άλλων ο 59χρονος προπονητής.


Αναίρεση από την αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο βούλευμα αποφυλάκισης του προπονητή

Σημειώνεται ότι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε τη Δευτέρα αναίρεση στο βούλευμα με το οποίο αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους ο 59χρονος πρώην προπονητής.

Η αντιεισαγγελέας ζητά την αναίρεση του επίμαχου βουλεύματος, καθώς δεν έχει την απαιτούμενη από το Σύνταγμα και την ποινική νομοθεσία πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία. Κατόπιν αυτού, το Ποινικό Τμήμα θα αποφανθεί εάν ο Νίκος Σειραγακής θα παραμείνει ελεύθερος ή όχι.

Ο 59χρονος είχε καταδικαστεί από το Πρωτοδικείο και από το Εφετείο για κατάχρηση σε ασέλγεια, απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια και βιασμούς σε βάρος 36 ανήλικών αθλητών.Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Σειραγάκης είχε αποφυλακιστεί και πάλι τον Απρίλιο του 2020, αλλά παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί και μετά από εισαγγελική παραγγελία επέστρεψε στις φυλακές

Πηγή: www.in.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια