Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πιερία: Στη φυλακή ο 34χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της μητέρας του


Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 34χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της ηλικιωμένης μητέρας του, την οποία πυροβόλησε εξ επαφής με κυνηγετικό όπλο σε ερημικό μέρος στον Κορινό Πιερίας και στη συνέχεια τη μετέφερε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στη Χαλκηδόνα Θεσσαλονίκης, όπου την εγκατέλειψε κοντά στα νεκροταφεία της περιοχής.

Ο καθ’ ομολογίαν μητροκτόνος απολογήθηκε σήμερα στον ανακριτή Κατερίνης και με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα πήρε τον δρόμο για τις φυλακές.

Στην απολογία του φέρεται να είπε ότι σκότωσε την 71χρονη μητέρα του «για να τη λυτρώσει», επειδή αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, πήγαν στον Κορινό, καθώς, όπως είπε, ήταν «το μέρος που είχαμε περάσει τις τελευταίες ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές». «Στον γυρισμό έπαθε σοκ. Άρχισε να τσιρίζει. Μου ζήτησε να τη σκοτώσω. Την πίεσα ότι πρέπει να χάσει με άλλον τρόπο τη ζωή της. Είπε ότι δεν αντέχει πλέον» φέρεται να απολογήθηκε ο 34χρονος.

Περιγράφοντας τη στιγμή της δολοφονίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανέφερε τα εξής: «Μου είπε “πήγαινέ με στην παραλία”. Σταματήσαμε για λίγα λεπτά, μιλήσαμε. Μου είπε “δεν αντέχω”. Πήγα στο πορτ μπαγκάζ, πήρα το όπλο, της είπα “δες κάτι”, γύρισε και πυροβόλησα».

Ο ίδιος είπε ότι είχε το όπλο μαζί του για να αυτοκτονήσει, κι όχι για να αφαιρέσει τη ζωή της μητέρας του, ενώ ανέφερε πως μετά το έγκλημα αποπειράθηκε να βάλει τέλος στη ζωή του. Δια του συνηγόρου του, υπέβαλε αίτημα στον ανακριτή, για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η σορός της ηλικιωμένης βρέθηκε το πρωί της 4ης Απριλίου μέσα στο αυτοκίνητο, οπότε ξεκίνησαν οι έρευνες της Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Οι αστυνομικοί εντόπισαν όλα τα στοιχεία του εγκλήματος και αναζητούσαν τα ίχνη του 34χρονου. Στο σπίτι όπου διέμενε με τη μητέρα του, στη Χαλκηδόνα, βρέθηκαν – μεταξύ άλλων – το όπλο κι ένα ιδιόχειρο σημείωμα όπου αναφερόταν στους λόγους της πράξης του.

Επί σχεδόν τρεις βδομάδες ο κατηγορούμενος φαίνεται να περιπλανιόταν σε διάφορες περιοχές. Το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ένοικοι πολυκατοικίας στο Φάληρο Θεσσαλονίκης εντόπισαν άγνωστο άντρα να κινείται ύποπτα εντός της οικοδομής. Ειδοποίησαν την Αστυνομία και σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε πως ήταν ο μητροκτόνος.

Πηγή: naftemporiki.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια