Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ηράκλειο: Κατασχέθηκαν προϊόντα μαϊμού και ποτά «μπόμπες» που θα προκαλούσαν ζημιά 3 εκατ. ευρώ


Σε βάρος των δύο συλληφθέντων επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ.



Χιλιάδες προϊόντα – απομιμήσεις και ποτά-μπόμπες εντόπισαν και κατέσχεσαν ελεγκτές του ΣΔΟΕ από την Αθήνα και αστυνομικοί από την Κρήτη, σε διήμερη επιχειρησιακή δράση που έγινε στο Ηράκλειο.



Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του ευρύτερου επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών προϊόντων και αλκοολούχων ποτών, πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σε δύο αποθηκευτικούς χώρους.

Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10.248 γυαλιά απομίμηση επώνυμης εταιρείας,
26.810 απομιμητικά είδη ένδυσης και υπόδησης, καθώς και
34.200 επώνυμες ετικέτες (σήματα) διαφόρων εταιρειών.

Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν δύο άτομα ελληνικής καταγωγής για παράνομη εισαγωγή, διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση των νομοθεσιών περί αθέμιτου ανταγωνισμού και περί σημάτων.








Επιπλέον, σε βάρος τους επιβλήθηκαν από τη Γενική Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε./Επιχειρησιακή Διεύθυνση Αττικής/Υποδιεύθυνση Β’/Τμήμα Η΄ διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ, ενώ το ύψος της οικονομικής ζημίας σε βάρος των δικαιούχων των εμπορικών σημάτων ανέρχεται μέχρι στιγμής σε 3.170.907 ευρώ.



Κατάσχεση νοθευμένου αλκοόλ

Παράλληλα, σε επιχείρηση εμπορίου αλκοολούχων ποτών διαπιστώθηκε παράνομη διάθεση αιθυλικής αλκοόλης, συνολικής ποσότητας 23.000 λίτρων άνυδρων. Όπως προέκυψε, η ελεγχόμενη ενώ όφειλε να διατηρεί εντός τελωνειακά ελεγχόμενου χώρου φορολογικής αποθήκης την ανωτέρω ποσότητα αιθυλικής αλκοόλης αντ’ αυτού είχε αντικαταστήσει αυτή με νερό με σκοπό την παραπλάνηση των ελεγκτικών αρχών καθώς δεν είχαν καταβληθεί οι προβλεπόμενες τελωνειακές επιβαρύνσεις για την ήδη διατιθέμενη αυτή ποσότητα.



Στην προκειμένη περίπτωση ελήφθησαν δείγματα από παλετοδεξαμενές για έλεγχο περιεχομένου από την Χημική Υπηρεσία ενώ θα ενημερωθούν οι συναρμόδιες Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ για τον καταλογισμό των τελωνειακών και φορολογικών προστίμων. Παράλληλα, εκτιμάται ότι, το ποσό που ζημιώθηκε το ελληνικό δημόσιο υπερβαίνει τις 650.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: www.kathimerini.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια