Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

25χρονη είχε μαντήλι ως κάλυψη για να κλέβει τουρίστες


Στο πλαίσιο ειδικής επιχειρησιακής δράσης του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, για την πρόληψη και αποτροπή αξιόποινων πράξεων στους χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, μεσημβρινές ώρες χθες (4-4-2023) συνελήφθησαν, 3 αλλοδαπές, ηλικίας 25, 31 και 40 ετών, για κλοπή και απόπειρα κλοπής κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, οι κατηγορούμενες εντοπίσθηκαν, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντός του αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Αγοράς στο κέντρο της Αθήνας, να προσεγγίζουν ομάδες (γκρουπ) τουριστών, προσποιούμενες και οι ίδιες τις τουρίστριες, προσπαθώντας να αφαιρέσουν προσωπικά τους αντικείμενα.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, η 40χρονη από κοινού με την 31χρονη απασχολούσαν τους τουρίστες, ενώ η 25χρονη κινούνταν πιο πίσω κάνοντας απόπειρες να αφαιρέσει προσωπικά τους αντικείμενα, χρησιμοποιώντας μαντήλι ως κάλυψη πάνω από το χέρι της.

Ανωτέρω αστυνομικοί έθεσαν σε επιτήρηση τις κατηγορούμενες, οι οποίες κατελήφθησαν έξωθεν του χώρου της Βιβλιοθήκης Ανδριανού στο Μοναστηράκι να αφαιρούν κινητό τηλέφωνο από την τσέπη τουρίστα και ακινητοποιήθηκαν.

Στην κατοχή τους βρέθηκε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος από το Τμήμα Ασφαλείας Ακροπόλεως, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια