Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

21 Απρίλη: μέρα τιμής, μνήμης και συμπερασμάτων για το σήμερα - Aνακοίνωση της Κίνησης Απόστρατων Αστυνομικών


Διαβάστε την ανακοίνωση:

Συμπληρώνονται 56 χρόνια από τη μαύρη επέτειο του πραξικοπήματος και της επιβολής της στρατιωτικής δικτατορίας της 21ης Απρίλη 1967.

Η Κίνηση Αποστράτων Αστυνομικών τιμάμε τους αγώνες ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών. Τιμάμε τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης που θυσιάστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν και εξορίστηκαν. Τιμάμε τους λίγους ξεχωριστούς αστυνομικούς που δεν ταυτίστηκαν με τις «άπονες εξουσίες», δεν έγιναν βασανιστές του λαού, δεν συμβιβάστηκαν όπως η πλειονότητα, αλλά κράτησαν ψηλά το μπόι του ανθρώπου και διώχτηκαν.

Η επέτειος της 21ης Απρίλη είναι μέρα να βγάλουμε τα αναγκαία συμπεράσματα για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας. Όπως με την αντίσταση ενάντια στη δικτατορία, έτσι και σήμερα αναδεικνύεται πως οι αγώνες της νεολαίας και του λαού μπορούν να αντιμετωπίσουν τη βαρβαρότητα του συστήματος. Τα μηνύματα ενάντια στη φασιστική στρατιωτική δικτατορία παραμένουν ζωντανά και αποτελούν πρόσκληση για συνέχιση της λαϊκής πάλης.

Η πατρίδα μας, έχει μετατραπεί σε ένα «φαιό νταμάρι», πεδίο βολής και απέραντη βάση, για να υπηρετήσει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων. Πολύ περισσότερο που εμπλέκεται άμεσα στην πολεμική σύγκρουση της Ουκρανίας, ανάμεσα στις δυνάμεις της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Τα λαϊκά δικαιώματα στραγγαλίζονται με τις απαγορεύσεις των απεργιών, των διαδηλώσεων, το τεράστιο πλέγμα υποκλοπών και παρακολουθήσεων, την ένταση της καταστολής ενάντια στον «εχθρό λαό» και την πλήρη εργαλειοποίηση των αστυνομικών στην κατεύθυνση αυτή.

Οι βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές που υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή σαν κόστος αφήνουν το λαό απροστάτευτο. Ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια, πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, εγκατάλειψη του κράτους πρόνοιας, της υγείας και της περίθαλψης του λαού, αφαίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων, καταδικάζουν τη νεολαία και το λαό, για να εξυπηρετήσουν οι κυβερνήσεις τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Ο φασισμός εξακολουθεί να δηλητηριάζει την πατρίδα μας, όπως και τα άλλα κράτη της Ε.Ε. Τα διάφορα ναζιστικά-φασιστικά πολιτικά μορφώματα προβάλλονται στα πολιτικά παιγνίδια των αστικών κομμάτων, ενόψει των εθνικών εκλογών. Αυτή η στάση ενισχύει αντί να αποθαρρύνει και την παρουσία και δράση των φασιστών στην αστυνομία, τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις.

Το συμπέρασμα είναι πως και το σημερινό δημοκρατικό καθεστώς υπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, καθώς και των αμερικανο-νατοϊκών ιμπεριαλιστών, ενάντια στο λαό, όπως τα υπηρέτησε με τη βία των όπλων η στρατιωτική δικτατορία. Αποδεικνύεται λοιπόν, πως ο πραγματικός αντίπαλος για τα λαϊκά συμφέροντα είναι το σημερινό σάπιο και ξεπερασμένο σύστημα, είτε φορά το προσωπείο του συνταγματάρχη, είτε του «golden boy” ή του χωρίς γραβάτα παιδιού της διπλανής πόρτας.

Η επέτειος της 21ης Απρίλη μας δίνει την αφορμή να επιβεβαιώσουμε τη βούλησή μας να δυναμώσουμε τον αγώνα μας μαζί με όσους μάχονται το σύστημα που γεννά τη φτώχεια και τους πολέμους και στον τόπο μας, τους εργαζόμενους, τους νεολαίους, αυτούς που υπήρξαν πάντοτε πρωτοπόροι στην πάλη για μια ζωή με ελευθερία, αξιοπρέπεια και δικαιώματα που να ικανοποιεί τις πραγματικές ανάγκες του λαού.



ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πιο πολύ σαν ανακοίνωση του ΚΚΕ μου φάνηκε. Μόνο η λέξεις τακική πάλη και ιμπεριαλισμός δεν γράφτηκαν. Οι παλιοί απόστρατοι είχαν υπηρετήσει το διάστημα 1967-1974. Αυτούς τους ρώτησαν πριν την ανακοίνωση ;