Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Πρωτοβουλία Αστυνομικών: Ανακοίνωση για την επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου


Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αστυνομικών:

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ με αφορμή την θλιβερή επέτειο από την επιβολή της Χούντας των Συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου τιμάει όσους αγωνίστηκαν εναντίον της και υπερασπίστηκαν την δημοκρατία και την ελευθερία. Τιμάμε τους νεκρούς, τους βασανισθέντες και εξορισμένους από τη Χούντα. Δεν ξεχνάμε τον αγώνα και την αντίσταση όσων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας συμμετείχαν στην αντιδικτατορική πάλη.

Με αφορμή τη θλιβερή αυτή επέτειο δεν πρέπει να ξεχνάμε το ρόλο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ και των «συμμάχων μας«, που με την ανοχή τους αν όχι με την ανοικτή στήριξη τους ενίσχυσαν τους πραξικοπηματίες με διάφορους τρόπους. Είναι οι ίδιοι «σύμμαχοι« που η χούντα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τους.

Δεν ξεχνάμε την τουρκική εισβολή και κατοχή του 40% των εδαφών της Κύπρου. Την ανοικτή προδοσία του φασιστικού καθεστώτος ενάντια στο κυπριακό λαό. Δεν ξεχνάμε το ρόλο των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην τουρκική εισβολή στο νησί, αλλά και τη διαχρονική στάση τους απέναντι στη τουρκική κατοχή και διαμελισμό της μεγαλονήσου. Διδασκόμαστε ότι κανένας «καλός σύμμαχος« δεν υπήρξε και ούτε θα υπάρχει ό,τι και αν μας πλασάρουν διάφορες κυβερνήσεις και άλλοι.

Αντίθετα η περαιτέρω εμπλοκή μας σε ένα κουβάρι ανταγωνισμών φέρνει τον λαό μας πιο κοντά σε κάποια «νέα τραγωδία», στην αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων, ακόμα και να γινόμαστε στόχος από αλλά κέντρα και συμμαχίες αντίθετες προς τους «δικούς μας» συμμάχους. Τρανό παράδειγμα η στάση του ΝΑΤΟ, ΕΕ, ΗΠΑ στη τουρκική προκλητικότητά και στη συνεχή αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η εμπλοκή δυστυχώς και της χώρας μας με την αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία με τη μετατροπή της Αλεξανδρούπολης, σε νέα Σούδα, σε κύριο άξονα μεταφοράς υλικού και δυνάμεων του ΝΑΤΟ ενάντια στη Ρωσία.

Με αφορμή τα 56 χρόνια από την 21η Απρίλη καλό είναι να θυμόμαστε το κύμα καταστολής ενάντια στο λαό μας, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες του. Η επταετής δικτατορία ήταν ένα καθεστώς ανελεύθερο που «κυβέρνησε» με τη βία, τις εξορίες, τις φυλακίσεις, τις δολοφονίες σε βάρος του λαού. Η επέτειος από την επιβολή της δικτατορίας βρίσκει σήμερα το λαό μας μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης, με πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν ότι τα δικαιώματά μας για μια καλή, αξιοπρεπή και ασφαλή εργασία, η πρόσβαση σε φθηνά και ποιοτικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, στην υγεία, στη παιδεία, στη στέγαση, στο πολιτισμό είναι αμφισβητούμενα.

Ενόψει εκλογών βγήκε στη γύρα ξανά τo ναζιστικό και φασιστικό μόρφωμα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ με άλλο περιτύλιγμα αλλά ίδιο περιεχόμενο. Κάθε τίμιος συνάδελφος που σέβεται τα δικαιώματα κάθε ανθρώπου να απομονώσει και να στιγματίσει φασιστικές ενέργειες και εκδηλώσεις ειδικά μέσα στις υπηρεσίες.

Μόνο με συνεχή αγώνα και πλάι πλάι με το λαό μας μπορούμε να ελπίζουμε για καλύτερες μέρες. Μόνο με αγώνα από το μετερίζι του καθένας μας μπορεί να πετύχουμε ουσιαστικές αλλαγές για τη ζωή μας. Πάντα μαζί με το λαό, ποτέ εναντίον του! Αγώνας και μόνο αγώνας για να σωθεί κάτι και να κερδίσουμε τη ζωή που μας ανήκει.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Πηγή: protast.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια