Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τελετή απονομής Πτυχίων της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς Επιτελών Στελεχών Πυραγών της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης


Παρουσία του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελου Τουρνά, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 5 Απριλίου 2023, η τελετή απονομής Πτυχίων της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών Πυραγών, στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Ακαδημίας στην Κάτω Κηφισιά.

O Διοικητής της Σχολής, Αρχιπύραρχος Δημήτριος Μπριόλας, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή, στην οποία, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «… Ολοκληρώνεται σήμερα το πρόγραμμα σπουδών της 2ης Εκπαιδευτικής Σειράς Πυραγών Γενικών Καθηκόντων της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών με τη μέθοδο της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Η Πυροσβεστική Ακαδημία στο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής, έχει συμπεριλάβει τους αντίστοιχους κύκλους σπουδών και σημαντικό αριθμό διαλέξεων με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων εθνικού και διεθνούς πυροσβεστικού ενδιαφέροντος, ενώ η συμμετοχή καταξιωμένων καθηγητών, επέτρεψε στους σπουδαστές να λάβουν εκείνες τις γνώσεις που απαιτούνται για να ανταποκριθούν με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή τους. Στη σύγχρονη κοινωνία η επιστήμη και η τεχνολογία μεταβάλλονται και εξελίσσονται διαρκώς ανατρέποντας τα ισχύοντα δεδομένα. Η αρχική εκπαίδευση δεν επαρκεί πια για την ενεργό προσαρμογή όλων μας σε ένα ραγδαία μεταβαλλόμενο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Από αυτή τη δυναμική της ανανέωσης προκύπτει λοιπόν η ανάγκη της συνεχούς, δια βίου εκπαίδευσης και μάθησης, με σκοπό τη διαρκή ενημέρωση σε σύγχρονα πυροσβεστικά θέματα και προβλήματα γενικού και ειδικού ενδιαφέροντος για να μπορέσετε να ανταποκριθείτε στα καθήκοντά σας. Είστε σε ένα κρίσιμο στάδιο της σταδιοδρομίας σας, πριν περάσετε στην επόμενη βαθμίδα του ανώτατου αξιωματικού. Εκμεταλλευτείτε λοιπόν τις γνώσεις που αποκομίσατε ώστε να εξελίξετε το ακαδημαϊκό, προσωπικό και επαγγελματικό σας επίπεδο. Αλλά ταυτόχρονα επιδιώξτε να μεταλαμπαδεύσετε τη γνώση που αποκομίσατε και στους υφισταμένους σας ώστε όλοι μαζί να προάγετε και να εξελίξετε το Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να ανταποκρίνεται πλήρως στα νέα δεδομένα και στις σύγχρονες απαιτήσεις του Διεθνούς Συστήματος. Οι ευθύνες που έχετε αναλάβει και το έργο που καλείστε να εκτελέσετε είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, σκληρό, δύσκολο και επικίνδυνο, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό και με μεγάλη κοινωνική αποδοχή».

Στο τέλος της ομιλίας του ο Διοικητής της Σχολής, Αρχιπύραρχος Δημήτριος Μπριόλας συνεχάρη τους σπουδαστές για την ευδόκιμη αποφοίτησή τους και τόνισε: «… με τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσετε να παρακολουθείτε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις καθώς και τις σύγχρονες τακτικές και αντιλήψεις που αφορούν το Πυροσβεστικό Σώμα και την αποστολή του και γνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλατε για να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις της Σχολής, εκτελώντας εκ περιτροπής και τις λοιπές υπηρεσιακές υποχρεώσεις, σας συγχαίρω για την ευδόκιμη αποφοίτησή σας και σας εύχομαι υγεία και μια απόλυτα επιτυχημένη πορεία στην πυροσβεστική σας σταδιοδρομία».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς αφού επέδωσε τα διπλώματα στους πενήντα (50) αποφοιτήσαντες Πυραγούς, απηύθυνε χαιρετισμό με παραινέσεις και κατευθύνσεις για διάφορα θέματα υπηρεσιακού ενδιαφέροντος και μεταξύ άλλων τόνισε: «Αξιωματικοί απόφοιτοι της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών, σήμερα ολοκληρώνετε με επιτυχία τον Κύκλο Σπουδών σας στην ανώτερη βαθμίδα του Πυροσβεστικού Σώματος. Στη Σχολή αποκομίσατε γνώσεις απαραίτητες για όσα θα αναλάβετε μελλοντικά. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας προβάλλονται διαρκώς νέες απαιτήσεις. Ταυτόχρονα οι νέες τεχνολογίες έχουν ενταχθεί ως εργαλεία στον Πυροσβεστικό εξοπλισμό που εσείς θα πρέπει να αξιοποιήσετε για την αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης. Ποτέ όμως μην ξεχνάτε τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού γιατί το βασικό εργαλείο σας είναι ο άνθρωπος. Οι πρωτόγνωρες συνθήκες που βιώνουμε, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και οι προκλήσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε, καθιστούν το έργο μας ιδιαίτερα δύσκολο και επικίνδυνο, αλλά ταυτόχρονα σπουδαίο και αξιόλογο. Σας συγχαίρω για την ευδόκιμη αποφοίτησή σας και σας εύχομαι ολόψυχα υγεία και κάθε επιτυχία στην επαγγελματική σας εξέλιξη».

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι, στη 2η Εκπαιδευτική Σειρά της εν λόγω Σχολής, φοίτησαν και δύο (2) Πυραγοί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου.

Σκοπός της Σχολής Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών – Στελεχών Πυραγών, που πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα, από 10 Οκτωβρίου 2022, έως 4 Απριλίου 2023, ήταν η μετεκπαίδευση, επιμόρφωση και αρτιότερη κατάρτιση των κατώτερων αξιωματικών του Π.Σ. στις νέες εξελίξεις της επιστήμης και της τεχνολογίας με γνώμονα την αναβάθμιση των γνώσεών τους για την εκπλήρωση των καθηκόντων και υποχρεώσεών τους και την ενίσχυση της επιχειρησιακής και διοικητικής τους ικανότητας ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως τόσο στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνίας όσο και στις ειδικές απαιτήσεις του πυροσβεστικού επαγγέλματος.

Η Πυροσβεστική Ακαδημία στο πρόγραμμα σπουδών της Σχολής, έχει συμπεριλάβει τα αντίστοιχα μαθήματα και σημαντικό αριθμό διαλέξεων, με ένα ευρύ φάσμα θεμάτων εθνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος, ενώ η συμμετοχή καταξιωμένων καθηγητών και ιδιωτών, επέτρεψε στους σπουδαστές να λάβουν εκείνες τις γνώσεις που απαιτούνται για να ανταποκριθούν με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Υποναύαρχος Ιωάννης Πάττας, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΣ, Υποστράτηγος Χρήστος Ζιωτόπουλος, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, Πλοίαρχος Αθανάσιος Βρύζας, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ Σμήναρχος (Ι) Κωνσταντίνος Καραβλίδης, ο εκπρόσωπος του Αρχηγού ΕΛΑΣ Υποστράτηγος Χρήστος Μανούρας και ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης – Αστυνόμος Β’ Αλέξιος Κουρτέσης.

Από πλευράς του Πυροσβεστικού Σώματος παρευρέθηκαν, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής, Υποστράτηγος ΠΣ Παναγιώτης Νιάφας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος ΠΣ Δημήτριος Καλιανιώτης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης, Υποστράτηγος ΠΣ Δημοσθένης Ραγκαβάς, ο Αναπληρωτής Αρχηγός Π.Υ. Κύπρου Νίκος Λογγίνος, ο Βοηθός Αρχηγός Επιχειρήσεων Π.Υ. Κύπρου Ανδρέας Χριστοφή, καθώς και άλλοι επιτελείς Αξιωματικοί.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια