Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Market pass: Σήμερα νέες πληρωμές - Ποιοι θα κληθούν να διορθώσουν στοιχεία


Στα 3 εκατ. οι αιτήσεις. Το 75% επέλεξε το ποσό να πιστωθεί σε τραπεζικό λογαριασμό



Στους δικαιούχους Market pass του δεύτερου κύκλου υποβολής αιτήσεων, δηλαδή έως τις 15 Μαρτίου, αναμένονται σήμερα Δευτέρα 20 Μαρτίου νέες πληρωμές.

Την ίδια στιγμή, περίπου, 100.000 δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν μεν αλλά στην πορεία κάπου βρήκαν εμπόδιο, θα λάβουν email, προκειμένου να διορθώσουν τα στοιχεία των αιτήσεών τους, ώστε να πάρουν τα χρήματα για το Market pass.


Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως οι πολίτες που θα κληθούν για διορθώσεις δεν επιτρέπεται να δηλώσουν αλλαγή του τρόπου πληρωμής που είχαν επιλέξει (πχ σε ΙΒΑΝ αντί άυλης κάρτας). Το γεγονός αυτό αναγκάζει πολλούς που ανακάλυψαν εκ των υστέρων πως δεν έχουν smartphone με λειτουργία που να υποστηρίζει ανέπαφες πληρωμές NFC, να αναζητήσουν τη βοήθεια συγγενών, φίλων ή άλλων προσώπων εμπιστοσύνης που τυχόν διαθέτουν κατάλληλο κινητό, προκειμένου να κάνουν μέσω αυτού χρήση και εξαργύρωση της επιδότησης από άυλη ψηφιακή κάρτα.


Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι η δεύτερη τριμηνιαία δόση, για τους μήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιούλιο, καταβάλλεται στις 3 Μαΐου.

Τα 3 εκατ. οι αιτήσεις για το Market pass - 3 στους 4 προτίμησαν πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό

Με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαρτίου, υπεβλήθησαν περίπου 3 εκατομμύρια αιτήσεις για το Market Pass, με το μεγαλύτερο όγκο μάλιστα να υποβάλλονται λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία.

Από αυτές τις αιτήσεις εγκρίθηκαν οι 2.840.463 εκ των οποίων 2,3 εκατομμύρια έχουν ήδη πληρωθεί τις πρώτες δόσεις.

Από το συνολικό αριθμό των αιτήσεων το 97% υποβλήθηκε ηλεκτρονικά από δικαιούχους ή λογιστές και περίπου 100.000 (μόλις 3%) υποβλήθηκαν μέσω ΚΕΠ.

Περίπου το 75% των δικαιούχων επέλεξε να λάβει λιγότερα χρήματα (το 80% του συνολικού επιδόματος. δηλαδή 3 στους 4 δικαιούχους ) με πίστωση των ποσών στον τραπεζικό τους λογαριασμό έναντι της άυλης ψηφιακής κάρτας, την οποία προτίμησαν μόνο μόλις 1 στους 4 δικαιούχοι, παρά το δέλεαρ της καταβολής κατά 25% μεγαλύτερου επιδόματος.




Πηγή: www.vradini.gr








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια