Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Mαυρόπουλος, Δούβαλης, Καραμαλάκης στη Θεία Λειτουργία για την Κυριακή της Σταυροπροσκηνύσεως


Παρουσία του νέου Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Λάζαρου Μαυρόπουλου


Να χρησιμοποιούμε την δύναμη του τιμίου σταυρού για να μας ενισχύει στην πορεία της ζωής μας ήταν το μήνυμα που έστειλε από τους Αμπελόκηπους ο μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος.

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΟ ORTHODOXIA INFOTO ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Ο κ. Ευσέβιος που το πρωί της Κυριακής τέλεσε την θεία λειτουργία στον ιερό ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Μεσογείων, πλαισιωμένος από τον προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας π. Αλέξιο Κουρτέση, παίρνοντας αφορμή από την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως σημείωσε πως, «σήμερα στο μέσον του ναού μας δεσπόζει ο σταυρός για να θυμηθούμε την εύρεσή του αλλά και για να τον προσκυνήσουμε, να λάβουμε χάρη και δύναμη για το υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής από τον σταυρό εκείνο που έγινε τρόπαιο νίκης του Χριστού επί του διαβόλου και του θανάτου αλλά και όργανο σωτηρίας για τους πιστούς χριστιανούς».



Ο μητροπολίτης Σάμου υπογράμμισε ωστόσο ότι ο τίμιος σταυρός είναι το καύχημα όλων των χριστιανών. «Για αυτό όλοι οι χριστιανοί φέρουμε στο στήθος μας τον τίμιο σταυρό και αυτό πρέπει να το προσέξουμε, γιατί ο τίμιος σταυρός δεν είναι κόσμημα αλλά ομολογία πίστεως. Τον λαμβάνουμε κατά το βάπτισμά μας και από τότε περικοσμούμε τους εαυτούς μας με την χάρη. Ο τίμιος σταυρός θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι είναι ο φύλακας της ζωής μας, των έργων μας και γενικότερα της πορείας μας εδώ στη γη».



Όπως διαπίστωσε μάλιστα, «δυστυχώς σήμερα ντρεπόμαστε να κάνουμε το σταυρό μας και αν περνάμε από μία εκκλησία και τον κάνουμε, κάποιοι θα μας κοροϊδέψουν και θα μας ειρωνευτούν. Ξεχνάμε όμως όλοι μας ότι ο τίμιος σταυρός είναι το σύμβολο της αγάπης, της θυσίας του Κυρίου μας και η δύναμή μας», διευκρίνισε.



Περιγράφοντας στη συνέχεια το πως μπορούμε να αξιωθούμε της μεγάλης αυτής δωρεάς που μας φέρει ο Κύριός μας, ο κ. Ευσέβιος επεσήμανε πως «πρέπει να ενισχύσουμε την πίστη μας και να ζήσουμε σύμφωνα με τον νόμο του, το ευαγγέλιό του αλλά και μέσα στην εκκλησία που είναι ο ίδιος ο Χριστός», ξεκαθαρίζοντας συγχρόνως πως «ο Χριστός παραμένει ίδιος και η διδασκαλία του ευαγγελίου είναι διαχρονικά η ίδια. Δεν άλλαξε ο Χριστός αλλά εμείς αλλάξαμε και βάλαμε στα μέτρα μας την διδασκαλία του Χριστού και τη ζωή της εκκλησίας», σημείωσε ο ιεράρχης.



Ο μητροπολίτης Σάμου, αφού ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία που του παρείχε, ευχήθηκε στον νέο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας που παρευρέθηκε στη θεία λειτουργία, Αντιστράτηγο κ. Λάζαρο Μαυρόπουλο, καλή δύναμη στα νέα του υψηλά καθήκοντα πάντα με τη βοήθεια του Θεού και του Ζωοποιού Σταυρού.



Να σημειωθεί, ότι στην ακολουθία παρευρέθηκαν ακόμη ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο νέος Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος κ. Γεώργιος Δούβαλης, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί αλλά και πλήθος κόσμου.


Πηγή: orthodoxia.info






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια