Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Mε επίκεντρο την Ελληνίδα και τον Έλληνα αστυνομικό η τελετή υπογραφής της επέκτασης του φράχτη


Η εκδήλωση ξεκίνησε με την Συνοριακή Φύλακα Μαριάννα – Αικατερίνη Βελιχτσή  που κατάγεται από το Σουφλί και υπηρετεί στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου αναφέρθηκε στην προστασία των συνόρων της χώρας.




Η Εκπρόσωπος τύπου του Σώματος Κωνσταντία Δημογλίδου έδωσε το λόγο στη συνέχεια στον Aστυνόμο Α’ Γιώργο Τουρνάκη, Διοικητή του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, γέννημα - θρέμμα της περιοχής και αξιωματικό που έζησε από κοντά τα γεγονότα του 2020 περιέγραψε όσα έγιναν όταν οι ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν την είσοδο στη χώρα σε μετανάστες που είχε εργαλειοποιήσει η Τουρκία.

Ο Nότης Μηταράκης, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ευχαρίστησε τους άνδρες και της γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για την προσπάθεια που κατέβαλαν τα τελευταία χρόνια.

O Τάκης Θεοδωρικάκος υπογράμμισε ότι η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστεί για τη Θράκη και την Ελλάδα με την υπογραφή της επέκτασης του φράχτη. ‘’Κάνουμε αυτό που χρειάζεται ώστε τα σύνορα της Ελλάδας με την Τουρκία να είναι απροσπέλαστα.’’ Είπε ο κύριος Υπουργός που χαρακτήρισε τον φράχτη ως το πιο αποτελεσματικό μέσο.

Αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των μέσω ηλεκτρονικής επιτήρησης και την ενίσχυση των δυνάμεων με 400 νέους συνοριοφύλακες.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στην περιγραφή του Γιώργου Τουρνάκη για το γεγονός ότι πριν από τρία χρόνια όλα στην περιοχή ήταν διαφορετικά. ‘’Η Ελλάδα που ταυτόχρονα εκείνη την εποχή οργάνωνε την άμυνά της απέναντι στο κύμα του κορονοϊου, αυτόν τον πόλεμο τον κέρδισε. Προστάτευσε στην πράξη την Εθνική της Κυριαρχία στο Αιγαίο αλλά και στον Έβρο’’.

Αναφέρθηκε στην κατά 250 αύξησης του αριθμού των Συνοριοφυλάκων και εκθείασε την Συνοριακό Φύλακα για όσα δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

Αναφέρθηκε στον Δημήτρη Παπαδημούλη, χωρίς να πει το όνομά του και σε όσα είπε στην Ευρωβουλή για τη μη χρηματοδότηση τέτοιων έργων από την Ε.Ε.

‘’H επέκταση στο φράχτη θα γίνει και θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους’’ σημείωσε ο κύριος Μητσοτάκης και ευχαρίστησε γυναίκες και άνδρες της αστυνομίας, του λιμενικού και των Σωμάτων Ασφαλείας 











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια