Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

EAKΠ: Γενικές Συνελεύσεις εφαλτήρια αγώνων - Όχι στις φιέστες παραπλάνησης του κυβερνητικού συνδικαλισμού


Διαβάστε την ανακοίνωση:



Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Σας καλούμε να παραβρεθείτε στην Γενική Συνέλευση του Σωματείου που θα πραγματοποιηθεί την 1η Απριλίου ημέρα ΣΑΒΒΑΤΟ στο Εργατικό Κέντρο Φθιώτιδας στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ και ώρα 09:30.

Σας καλούμε σε μία συνέλευση που με την δική σας συμμετοχή και συμβολή θα δικαιώνει τον πραγματικό της ρόλο ως το ανώτερο όργανο του σωματείου μας, παίρνοντας αποφάσεις για οργάνωση του αγώνα μας ενάντια στις σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται στο όνομα της «ανάπτυξης», του πολέμου και της «διεθνούς συγκυρίας»!

Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά για να βάλουμε εμπόδια στον σχεδιασμό των εκπροσώπων του κυβερνητικού συνδικαλισμού με την συνέλευση παρωδία που προετοιμάζουν για ακόμη μία φορά με την φιλότιμη συνδρομή του Προέδρου της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. καθώς και του Προέδρου της επιτροπής Ασφαλιστικών και Οικονομικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας, που έχουν προσκληθεί για να μας «ενημερώσουν»!!!

Αλήθεια τι ενημέρωση μπορούν να μας προσφέρουν οι πρωτοκλασάτοι αβανταδόροι των αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζονται στον κλάδο μας, με την απλήρωτη και χωρίς κανένα όριο υπερεργασία, με την κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας, το συνεχόμενο ξεσπίτωμα, την διευρυμένη εφαρμογή των ελαστικών σχέσεων εργασίας, την έλλειψη μέτρων προστασίας για την υγεία και τις ζωές μας;

Για πιο ακριβώς θέμα θα μας ενημερώσει ο «ειδικός» επί των ασφαλιστικών και οικονομικών θεμάτων;

Μήπως για το ποιες είναι οι επιπτώσεις από τις διαχρονικές αντιασφαλιστικές ανατροπές από τον νόμο 4387/2016 (Κατρούγκαλου) τον Ν.4670/2020 (Βρούτση), την κατάργηση των μισθολογικών μας προαγωγών με το μισθολόγιο του Ν. 4472/2017, την θέσπιση της επιφυλακής ακόμη και για προληπτικούς λόγους, το σπάσιμο του αμετάθετου με τον Ν.4662/2020, δηλαδή για όλα αυτά που σύσσωμο το Δ.Σ. της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ. ήταν απλώς θεατές και χειροκροτητές;

Γνωρίζουμε όμως από πρώτο χέρι όλοι εμείς οι πυροσβέστες, απόστρατοι και εν ενεργεία τις συνέπειες των ανατροπών που έβαλαν πλάτη για να περάσουν. Αντί λοιπόν να βγαίνουν στην γύρα για να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, με σκοπό να ρίξουν στάχτη στα μάτια των συναδέλφων, ας φροντίσουν να έλθουν στην Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας με ΑΠΟΦΑΣΗ της Ομοσπονδίας για έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων.

Θα είναι η μόνη και η πιο ουσιαστική προσφορά για τους εργαζόμενους που υποτίθεται ότι εκπροσωπούν και που τους έχουν αφήσει εδώ και χρόνια έρμαιο των αντεργατικών επιλογών όλων των κυβερνήσεων!

Σε αυτές τις επικοινωνιακές πρακτικές κρατά σιγόντο ή συμμετέχει και το προεδρείο της Ένωσής μας.

Αρκεί να θυμίσουμε ότι αποπροσανατολιστικά συνεχίζουν να εστιάζουν στην καταβολή αντίστοιχων επιδομάτων (όπως την πρόσφατη παρέμβαση της Ένωσης για το επίδομα παραμεθορίου που αφορά την Σκύρο) ως αναγνώριση του πυροσβεστικού επαγγέλματος ως «Βαρύ - Ανθυγιεινό και Επικίνδυνο» όπως πριν λίγους μήνες ψηφίστηκε για τους εποχικούς πυροσβέστες.

Κάτι τέτοιο αποτελεί προφανώς μια γρήγορη και βολική λύση για αυτούς αλλά είναι σχεδόν διαμετρικά αντίθετο από τον χαρακτηρισμό ενός επαγγέλματος ως «Βαρύ - Ανθυγιεινό και Επικίνδυνο». Αγνοώντας ότι το περιβάλλον εργασίας των πυροσβεστών χαρακτηρίζεται κατά κανόνα από ακραίες θερμοκρασίες, τοξικά/ασφυξιογόνα/καρκινογόνα αέρια, θόρυβο, υπεριώδη ακτινοβολία, κ.τ.λ..

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και στα υπόλοιπα ζητήματα που αφορούν τα ασφαλιστικά και τα συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα.

Το προσωπικό του Π.Σ. οφείλει να βγάλει τα απαραίτητα συμπεράσματα από την αντιλαϊκή -αντιασφαλιστική πολιτική των κυβερνήσεων να αναλογιστεί τις απώλειες που έχει όλα αυτά τα χρόνια στα εργασιακά, μισθολογικά, συνταξιοδοτικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Ας μην ξεχνάμε τις απώλειες που καταγράφονται συνεχώς από τα ταμεία μέρα με την ημέρα, την διεθνή και εγχώρια εμπειρία από την εξέλιξη των επαγγελματικών ταμείων.

Πρόσφατα έγινε με την τράπεζα στην Αμερική την Silicon Valley.

Θυμάστε τα κυβερνητικά - και όχι μόνο - παραμύθια περί «ευέλικτων ασφαλιστικών συστημάτων» που ισχύουν σε όλη την Ε.Ε. και τα οποία, με ένα «μικρό ρίσκο», δίνουν στους ασφαλισμένους καλύτερες παροχές;

Ένας από τους πρώτους χαμένους ήταν το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο της Σουηδίας, το Alecta, που ούτε λίγο ούτε πολύ είχε επενδύσει στη μετοχή της τράπεζας 650 εκατ. ευρώ. Μετά την κατρακύλα της μετοχής, 370 εκατ. έγιναν «αέρας», όλα λεφτά των Σουηδών ασφαλισμένων!

Μερικούς μήνες πριν, ίδιες «επιδόσεις» ανακοίνωνε και η Ομοσπονδία Συνταξιούχων της γειτονικής Δανίας:

Τα συνταξιοδοτικά ταμεία είχαν χάσει μεταξύ 7% και 15% από τις «επενδύσεις» τους το πρώτο εξάμηνο του 2022 και γι' αυτό οι συνταξιούχοι θα πρέπει από φέτος να περιμένουν τις «αναπόφευκτες συνέπειες» στις συντάξεις τους.

Εάν δεν παρθούν μετρά αντίστασης θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μία ολέθρια και μη αναστρέψιμη πραγματικότητα για τα αποθεματικά και των δικών μας ταμείων.

Η μία και μοναδική πρόταση της Ε.Α.Κ.Π. είναι και η ρεαλιστική για την βιωσιμότητα των ταμείων, την βελτίωση των παροχών υγείας, και την χορήγηση αξιοπρεπών συντάξεων. Η διεκδίκηση ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ χωρίς ταλαντεύσεις μεταξύ του ενιαίου ταμείου, του επαγγελματικού ή του αυτοδιαχειριζόμενου.

Για όλα τα παραπάνω καλούμε τους συναδέλφους να έρθουν στην Γενική Συνέλευση να πάρουν θέση και να καταψηφίσουν τον διοικητικό και τον οικονομικό απολογισμό του Προεδρείου προβάλλοντας έτσι την αντίδραση τους για την άδικη κατάσταση που βιώνουμε.

Ως Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών, προειδοποιούμε χρόνια τώρα για όλες αυτές τις εξελίξεις και δυστυχώς κάθε χρόνο επιβεβαιωνόμαστε όλο και περισσότερο με τον χειρότερο τρόπο.

Η ανάγκη για την άμεση διοργάνωση δυναμικών και ένστολων κινητοποιήσεων με βασικό πλαίσιο διεκδίκησης τις προτάσεις τις Ε.Α.Κ.Π. για τα προβλήματα του Πυροσβεστικού Σώματος είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε.

Μόνο με αυτόν το δοκιμασμένο τρόπο θα καταργηθεί κάθε αντεργατική διάταξη που προωθεί ελαστικές σχέσεις εργασίας, απλήρωτες υπερωρίες, εξαντλητικά ωράρια με τη δικαιολογία των ολοένα και πιο συχνών εκτάκτων και υπηρεσιακών αναγκών.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων 5ετών, εποχικών και των Ε.ΜΟ.Δ.Ε. και την αύξηση του αριθμού των επιτυχόντων στην πυροσβεστική ακαδημία μέσω των πανελληνίων μέχρι την πλήρη κάλυψη όλων των οργανικών κενών.

· Την ένταξη όλου του προσωπικό του Π.Σ. στα Βαρέα, Ανθυγιεινά και Επικίνδυνα επαγγέλματα.

· Την πλήρη εφαρμογή των μέτρων για την υγιεινή και ασφάλεια στους χώρους εργασίας και την χορήγηση όλων των απαραίτητων ατομικών μέσων προστασίας και παράλληλα καθημερινή καθαριότητα όλων των υπηρεσιών.

· Την θέσπιση του σχετικού Π.Δ. για την ασφάλεια και προστασία στα επιχειρησιακά συμβάντα.

· Την κατάργηση του κανονισμού μεταθέσεων και επαναφορά του αμετάθετου σε συνδυασμό με προσλήψεις κατά τόπους για να πάψει το ξεσπίτωμα των πυροσβεστών μέσω των διατάξεων περί μεταθέσεων που το μόνο που έχουν πετύχει μέχρι σήμερα είναι περισσότεροι πυροσβέστες να μετακινούνται όλο και πιο συχνά ανά την επικράτεια.

· Να δοθούν πραγματικές αυξήσεις στο βασικό μισθό σύμφωνα με τις πραγματικές μας ανάγκες.

· Προστασία του εργάσιμου χρόνου από την αλόγιστη χρήση των επιφυλακών, εφαρμογή του πλήρες πενθημέρου.

· Θέσπιση οικονομικής αποζημίωσης για τις υπερωρίες, την υπερεργασία, τις εξαιρέσιμες ημέρες και τα νυχτερινά όπως εφαρμόζεται σε όλο το δημόσιο τομέα.

Με αυτό το διεκδικητικό πλαίσιο και τον αγωνιστικό προσανατολισμό μπορούμε:

Ø Να βάζουμε εμπόδια στην εφαρμογή αντιλαϊκών - αντεργατικών πολιτικών,

Ø Να διεκδικούμε βελτίωση της ζωής μας.

Ø Να έχουμε κατακτήσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια