Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Eπίσκεψη της Ένωσης Πιερίας στο Αστυνομικό Μουσείο Καρδίτσας


Αντιπροσωπεία της Ένωσης Αστυνομικών Πιερίας συναντήθηκε με τον Υποστράτηγο ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας κ. ΚΑΛΛΙΑΝΤΖΗ Δημήτριο, Ιδρυτή του «ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ» στην Καρδίτσα, που λειτουργεί ως κέντρο ιστορικής έρευνας σχετικά με την πορεία της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και άλλων Σωμάτων ασφαλείας στο πέρασμα των χρόνων.




Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε χθές 22-3-2023 από τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Πιερίας ΞΟΜΑΛΗ Κων/νο και τον Γραμματέα Πολιτιστικών Δράσεων ΓΚΟΥΝΕΛΑ Γεώργιο, με σκοπό την παραχώρηση αντικειμένων μουσειακού χαρακτήρα και στολών που χρησιμοποιήθηκαν από την τέως Χωροφυλακή και την Αστυνομία Πόλεων, προς την Ένωση Αστυνομικών Πιερίας προκειμένου αυτά να φιλοξενηθούν στην Πολιτιστική Λέσχη της Ένωσης Αστυνομικών Πιερίας, που προσεχώς θα λειτουργήσει στην Κατερίνη. Ο κ. ΚΑΛΛΙΑΝΤΖΗΣ μας ξενάγησε στην πλούσια έκθεσή του η οποία απαρτίζεται τόσο από αντικείμενα – κειμήλια και βιβλία, όσο και από στολές του παρελθόντος που είναι διατηρημένες σε άριστη κατάσταση. Η περιγραφές του οικοδεσπότη μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, η αναγωγή των υπηρεσιακών ενδυμάτων στους κατόχους και στην εποχή τους, το είδος και η χρήση των αντικειμένων, καθώς και οι ιστορικές πληροφορίες που πηγάζουν μέσα από την μοναδική υπηρεσιακή βιβλιογραφία του παρελθόντος, αποτελούν στοιχεία της αστυνομικής ιστορίας που δεν επιτρέπεται να λησμονηθούν.


Η διάσωση όλων των ανωτέρω, χωρίς αμφιβολία οφείλεται στην αγάπη και το ιστορικό ενδιαφέρον του κ. ΚΑΛΛΙΑΝΤΖΗ για το Σώμα της Ελληνικής αστυνομίας, που όχι μόνο προσφέρθηκε να μας παραχωρήσει πλήθος στολών ιστορικής αξίας αναγνωρίζοντας την αξία του εγχειρήματος της Ένωσής μας, αλλά και να μας βοηθήσει προσωπικά στην χρονολογική τοποθέτηση και ανάδειξη των αντικειμένων εντός της Λέσχης μας. Στρατηγέ σας συγχαίρουμε για το έργο σας και σας ευχαριστούμε θερμά για την τιμή!


Ευχαριστούμε επίσης την Ένωση Αστυνομικών Καρδίτσας και συγκεκριμένα τους κ.κ. Πρόεδρο της Ένωσης ΜΑΚΡΗ Ιωάννη, Οργανωτικό Γραμματέα ΣΟΥΛΙΩΤΗ Βασίλειο και Ταμία ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Χαρίλαο για τη διαμεσολάβηση γνωριμίας με τον εξαίρετο Στρατηγό μας και την εν γένει φιλοξενία!




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια