Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Λαμία: Προφυλακίστηκε ο ληστής της Eθνικής Oδού


Το δρόμο για τις Φυλακές πήρε ο 26χρονος Ρομά που ταυτοποιήθηκε για τις δύο ληστείες που σημειώθηκαν στις 9 και στις 22 Μαρτίου σε Αγία Μαρίνα Στυλίδας και Λαμία αντίστοιχα.


Πρόκειται για το δράστη της ληστείας σε πάρκινγκ της εθνικής οδού, στο ύψος της Αγίας Μαρίνας, από την οποία απέσπασε τσάντα με χρήματα και αντικείμενα αξίας περί των 250.000 ευρώ απειλώντας τον κάτοχο της με αιχμηρό αντικείμενο. Συγχρόνως ήταν ο άνθρωπος που τα ξημερώματα της 22ας Μαρτίου σε πάρκινγκ σούπερ - μάρκετ στη νότια Λαμία, επιτέθηκε και λήστεψε οδηγό φορτηγού που κοιμόταν μέσα στο όχημά του.

Επιπλέον πριν της 2ης ληστείας είχε διαρρήξει μίνι μάρκετ στην περιοχή χωρίς να προλάβει να κλέψει κάτι από το εσωτερικό του.

Ο 26χρονος είχε συλληφθεί την Πέμπτη 23 Μαρτίου μαζί με τον 30χρονο συγκάτοικο του, ενώ ταυτοποιήθηκαν δύο ακόμη άτομα, ένας 38χρονος που φέρεται να είχε το ρόλο του οδηγού στη ληστεία της εθνικής οδού και ένας ανήλικος που συμμετείχε στη ληστεία σε βάρος του φορτηγατζή.

Ο έτερος συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και την παρουσία τρεις φορές το μήνα στο ΑΤ της περιοχής κατοικίας του. Σύμφωνα με το συνήγορό του Δημήτρη Τσιγάνη, «κατέθεσε στην κα Ανακρίτρια ότι ο ρόλος του ήταν μόνο συνοδευτικός και σε καμία περίπτωση δεν είχε ανάμειξη σε τέτοιες πράξεις βίας. Χρησιμοποιήθηκε ως οδηγός και δε γνώριζε τους σκοπούς των υπολοίπων».






Το χρονικό των ληστειών

Στις 9 Μαρτίου ένα ζευγάρι δικηγόρων ταξίδευε με ΙΧΕ και οδηγό τον 30χρονο γιο τους με προορισμό τη Βόρεια Ελλάδα και σταμάτησαν γύρω στις 19:00’ στο πάρκινγκ της ΠΑΘΕ, στη 221η χ/θ στο ύψος της Αγίας Μαρίνας.

Όταν οι γονείς του 30χρονου βρισκόντουσαν στην τουαλέτα που υπάρχει στο σημείο, ο 26χρονος Ρομά άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και άρπαξε μια τσάντα που σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες είχε μέσα 38.000 ευρώ, δύο ρολόγια ROLEX και άλλα πολύτιμα αντικείμενα συνολικής αξίας περί τα 250.000 ευρώ. Στην προσπάθειά του ο 30χρονος οδηγός να αποτρέψει το ληστή να πάρει την τσάντα, εκείνος του πρόταξε αιχμηρό αντικείμενο και έσπευσε να εξαφανιστεί πηδώντας πάνω από το φράχτη της εθνικής. Στην προσπάθειά του μάλιστα ο 30χρονος να κάνει το ίδιο είχε χτυπήσει στο χέρι και είχε αναζητήσει βοήθεια στο ΚΥ Στυλίδας.






Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LamiaReport, ένας εκ των συνεργών του 26χρονου ληστή νωρίτερα είχε προσπαθήσει να διαρρήξει φορτηγό στο ίδιο σημείο χωρίς όμως να τα καταφέρει και είχαν τραπεί τότε σε φυγή. Επέστρεψαν λίγα λεπτά αργότερα και ο 26χρονος έκανε τη ληστεία.

Μάλιστα οι πληροφορίες θέλουν τα ρολόγια και τα κοσμήματα να έχουν δοθεί σε ενεχυροδανειστήριο στην Αθήνα έναντι πολύ μικρού ποσού.

Μετά από αποτυχημένη διάρρηξη λήστεψαν τον φορτηγατζή

Αναφορικά με τη 2η ληστεία που οδήγησε και τους αστυνομικούς στα ίχνη της σπείρας, έγινε λίγα λεπτά μετά από απόπειρα κλοπής σε μίνι μάρκετ που βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από το μέρος που ήταν παρκαρισμένο το φορτηγό.

Στην περίπτωση του μίνι μάρκετ ο συναγερμός αποθάρρυνε τους κλέφτες που τράπηκαν σε φυγή και λίγα μέτρα μακριά ο 26χρονος μαζί με τον ανήλικο που ταυτοποιήθηκε και περιλαμβάνεται στη δικογραφία, διέπραξαν τη ληστεία σε βάρος του φορτηγατζή.

Αρχικά είχαν κλέψει ένα τσαντάκι από τον οδηγό που κοιμόταν στο πίσω μέρος της καμπίνας και όταν εκείνος βγήκε έξω, ο 26χρονος του επιτέθηκε με μπουνιές και κλωτσιές και ο ανήλικος βρήκε την ευκαιρία να του κλέψει το πορτοφόλι που περιείχε περίπου 100 ευρώ και προσωπικά έγγραφα, όπως δίπλωμα και αστυνομική ταυτότητα.

Πηγή: lamiareport.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια