Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Επεισόδια στο Σύνταγμα: Καταγγελία φωτορεπόρτερ- "Δύο χειροβομβίδες κρότου-λάμψης έσκασαν πάνω μου, έχω απώλεια ακοής"

Ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Λιάκος κατήγγειλε πως "οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν πάνω στο κεφάλι και το σώμα μου δύο χειροβομβίδες κρότου-λάμψης. Εξερράγησαν πάνω μου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μου".




Στη σοβαρή καταγγελία, ότι κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα, στις 16 Μαρτίου για την τραγωδία στα Τέμπη, δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης που πέταξαν τα ΜΑΤ, έσκασαν πάνω του, με αποτέλεσμα να χάσει την ακοή του, προχώρησε ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Λιάκος.



Όπως έγραψε ο ίδιος στο Facebook: "Κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία της Γενικής Απεργίας την 16 Μαρτίου στο Σύνταγμα και ενώ κάλυπτα την εξέλιξη των επεισοδίων οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν πάνω στο κεφάλι μου και το σώμα μου 2 χειροβομβίδες κρότου-λάμψης οι οποίες εξερράγησαν πάνω μου με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μου".


Τονίζει στη συνέχεια πως μετέβη στο νοσοκομείο Παμμακάριστος και η διάγνωση ήταν "κάκωση ακουστικού νεύρου - τυμπάνου". Επίσης, αναφέρει ότι υποβλήθηκε σε ακοόγραμμα και η διάγνωση είναι "απώλειας ακοής".




Αναλυτικά ο Γιάννης Λιάκος έγραψε στο Facebook:

"Κατά την διάρκεια των επεισοδίων στην πορεία της Γενικής Απεργίας την 16 Μαρτίου στο Σύνταγμα και ενώ κάλυπτα την εξέλιξη των επεισοδίων οι αστυνομικές δυνάμεις έριξαν πάνω στο κεφάλι μου και το σώμα μου 2 χειροβομβίδες κρότου-λάμψης οι οποίες εξερράγησαν πάνω μου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό μου.

Την επόμενη μέρα το πρωί μετά από πόνους και ενοχλήσεις στο δεξιό αυτί επισκέφθηκα το Παμμακάριστος Νοσοκομείο που είχε εφημερία ο ΩΡΛ. Η διάγνωση είναι: Κάκωση ακουστικού νεύρου –τυμπάνου. Υποβλήθηκα σε ακοόγραμμα με διάγνωση απώλειας ακοής. Μου χορηγείται θεραπευτική αγωγή για 5 ημέρες.


Εμείς οι φωτορεπόρτερ καταγγέλλουμε για ακόμα μια φορά την επικίνδυνη χρήση όπλων (χειροβομβίδες κρότου λάμψης ) από την Ελληνική Αστυνομία τόσο για μας όσο και για την σωματική ακεραιότητα των πολιτών που συμμετέχουν σε ειρηνικές πορείες και συγκεντρώσεις.

Θυμίζω ανάλογα περιστατικά επικίνδυνης αστυνομικής ΒΙΑΣ και χρήση χειροβομβίδων: Μανωλης Κυπραίος ο δημοσιογράφος που έχασε την ακοή του από κρότου-λάμψης των ΜΑΤ ενώ κάλυπτε στις 15 Ιουνίου του 2011 τις διαδηλώσεις στο Σύνταγμα.
Πηγή: www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια