Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εμφύλιος στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Η κόντρα Θεοδωρικάκου - Οικονόμου και το ξήλωμα του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ.



"Κακό κλίμα" και εσωτερικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Ελευθέριο Οικονόμου.



Μία σύσκεψη για την ενίσχυση της ασφάλειας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ανέδειξε τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και το "κακό κλίμα" ανάμεσα στον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο και τον υφυπουργό Ελευθέριο Οικονόμου.



Ως ένα δείγμα "επικυριαρχίας", ο αρμόδιος υπουργός, έδωσε την εποπτεία του ενισχυμένου κέντρου συντονισμού της ΕΛ.ΑΣ., στη… Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στον υφυπουργό Ελευθέριο Οικονόμου και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λάζαρο Μαυρόπουλο, προκειμένου να συντονίζουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να ευθύνονται στη διαχείριση… αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων καθώς και των συγκεντρώσεων και πορειών.


Στη σύσκεψη αποφασίστηκε επίσης η αύξηση των περιπολιών στο λεκανοπέδιο της Αττικής, τη Θεσσαλονίκη και τα αστικά κέντρα όλης της χώρας, όπου παρουσιάζεται αυξημένη παραβατικότητα, η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, ιδιαίτερα στον Έβρο και την αποτροπή εισόδου στη χώρα παράνομων μεταναστών, η πλήρης φύλαξη κρίσιμων υποδομών και στόχων και η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας σε αεροδρόμια και τουριστικούς προορισμούς, ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.



Οι εσωτερικές αντιπαραθέσεις, εσωκομματικού χαρακτήρα, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι οποίες φαίνεται να επέφεραν και την αιφνίδια αποστρατεία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Σκούμα, συνεχίζονται με ανακατατάξεις και "παροπλισμούς", που αφορούν αξιωματικούς, οι οποίοι φέρεται να ήταν δική του επιλογή.









Στο πλαίσιο των επανατοποθετήσεων υποστρατήγων, μετακινήθηκε ο προϊστάμενος του Κλάδου Ασφαλείας του Αρχηγείου, Κώστας Μαρκόπουλος ως διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας και στην θέση του θα τοποθετηθεί ο μέχρι σήμερα Διευθυντής Δημόσιας Ασφάλειας Μαρίνος Σταγάκης.

Ο Ταξίαρχος Δημήτρης Δάβαλος, από βοηθός ΓΑΔΑ μετακινείται στην Σχολή Εθνικής Ασφάλειας ως διοικητής και στη θέση του θα τοποθετηθεί ο Ταξίαρχος Βασίλης Ρόκος.

Στην Γενική Διεύθυνση Προστασίας Επισήμων τοποθετείται ο Υποστράτηγος Γιώργος Μπάλλας, μέχρι σήμερα Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων της Ελληνικής Αστυνομίας, για την κάλυψη της θέσης αυτής μετά την προαγωγή του Νίκου Σπανουδάκη που έχει τοποθετηθεί Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδας. Για την Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων προορίζεται ο Χαράλαμπος Καλόγηρος.

Πηγή: www.thetoc.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια