Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τέμπη: Με χημικά εγκαύματα από άγνωστη ουσία πυροσβέστες - Επιχειρούσαν στον τόπο της τραγωδίας



Τέσσερις πυροσβέστες που βρέθηκαν στα Τέμπη από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας εμφάνισαν χημικά εγκαύματα από άγνωστη ουσία, οι δυο χρειάστηκαν αναρρωτική άδεια - Τι δηλώνουν στο Newsbomb από την Πυροσβεστική
έες αποκαλύψεις για την περίεργη υπόθεση του τραυματισμού τουλάχιστον τεσσάρων πυροσβεστών του πρώτου κλιμακίου Λάρισας.

Οι πυροσβέστες, οι οποίοι επιχειρούσαν επί ημέρες στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη, εμφάνισαν σοβαρά χημικά εγκαύματα από άγνωστη - μέχρι στιγμής - ουσία, και 8 ημέρες μετά προσήλθαν στο νοσοκομείο της Λάρισας με τους δύο να βγαίνουν σε αναρρωτική άδεια.








Όπως αποκάλυψε η εκπομπή Πρωινό του Αντ1, επικαλούμενη έγγραφα του νοσοκομείου Λάρισας, που δημοσίευσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Focus, οι δύο πυροσβέστς εμφάνισαν εγκαύματα γ’ βαθμού σε καρπό και δάχτυλα, και β’ σε κνήμη και δάχτυλα ποδιού.
Τα τρία σενάρια για τη μυστηριώδη ουσία

Το ερώτημα που πλανάται αφορά στην προέλευση της μυστυριώδους ουσίας, η οποία παραμένει άγνωστη, ενώ τα τρία επικρατέστερα σενάρια για το τι προκάλεσε τα χημικά εγκαύματα είναι:






1. Να ήρθαν σε επαφή με φρέον, το ψυκτικό υγρό κλιματιστικών, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασίων που αναπτύχθηκαν στο σημείο.

2. Από λάδια μετασχηματιστών τρένου

3. ή από ραδιενεργό χημικό υγρό. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής, υπάρχει πληροφορία για το ποιο είναι το υλικό, το οποίο χρησιμοποιείται στη βιομηχανίες και ενδέχεται κάποιος να το μετέφερε προκειμένου να το παραδώσει σε κάποιο εργοστάσιο, χωρίς προηγουμένως να δηλώσει την επικινδυνότητά του.

Αρτοποιός στο Newsbomb.gr: Δεν απαντώ σε «θεωρίες συνωμοσίας»

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχει τρέχουσα ΕΔΕ για τους τραυματισμούς των πυροσβεστών, τονίζοντας παράλληλα ότι δεν είναι σπάνιο φαινόμενο να παρατηρούνται αρκετές μέρες μετά την επέμβαση στο πεδίο εγκαύματα σε πυροσβέστες καθώς το ανθρώπινο δέρμα είναι πιο ευπαθές από την πυρίμαχη στολή τους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Γιάννης Αρτοποιός, σημείωσε σχετικά με τη φημολογία περί «περίεργου φορτίου» στην εμπορική αμαξοστοιχία, πως η Πυροσβεστική δεν απαντά σε «θεωρίες συνωμοσίας»
Γκουρμπάτσης : Έπρεπε να σταλούν στα εγκληματολογικά οι στολές

Ο πρώην Υπαρχηγός της Πυροσβεστικής και πραγματογνώμονας Ανδριανός Γκουρμπάτσης, επισημαίνει μιλώντας στο Newsbomb.gr ότι οι αρχές όφειλαν από την πρώτη στιγμή -κι όχι τόσες εβδομάδες μετά το δυστύχημα- να στείλουν τα ρούχα των πυροσβεστών στη διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών προκειμένου να εξακριβωθούν οι ουσίες που προκάλεσαν τα εγκαύματα.

«Προφανώς πρόκειται για κάποιο τοξικό αέριο που διαπέρασε τη φόρμα τους και προκάλεσε το έγκαυμα. Διακρίνω ότι έχει γίνει πρόχειρη δουλειά στην προανάκριση», αναφέρει, και υπογραμμίζει: «Η Πυροσβεστική έπρεπε να κάνει ειδική αυτοψία για την πυρκαγιά – πέραν των ενεργειών που έκαναν για τη σύγκρουση των τρένων, αλλά να καθοριστούν τα αίτια της πυρκαγιάς, τι ήταν αυτό που την προκάλεσε και υπό ποιες συνθήκες».


Πηγή: www.newsbomb.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια