Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Εκτός ψηφοδελτίων ΠΑΣΟΚ ο γιατρός που έδωσε εντολή για χορήγηση αναρρωτικής στον επιθεωρητή της Λάρισας



Εκτός των ψηφοδελτίων του στη Μαγνησία θέτει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ τον γιατρό Νίκο Χαυτούρα, ο οποίος εμπλέκεται στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του σταθμάρχη.


Εκτός των ψηφοδελτίων του στη Μαγνησία θέτει το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ τον γιατρό Νίκο Χαυτούρα, ο οποίος εμπλέκεται στη χορήγηση αναρρωτικής άδειας στον επιθεωρητή του 59χρονου σταθμάρχη της Λάρισας.



Πρόκειται για τον διευθυντή της νευροχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Βόλου ο οποίος φέρεται να υπέδειξε στον επιμελητή της ίδιας κλινικής να δώσει άδεια 30 ημερών στον επιθεωρητή. Και οι δύο γιατροί ελέγχονται πειθαρχικά και έχουν τεθεί σε αναστολή καθηκόντων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

"Μετά το πόρισμα της ΕΔΕ, ο γιατρός Νικόλαος Χαυτούρας τίθεται έκτος των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Μαγνησία.


Η ενέργεια αυτή γίνεται για λόγους αρχής και πολιτικού ήθους, μολονότι πρόκειται για παρατυπία που δεν σχετίζεται άμεσα με την τραγωδία και δεν παρακωλύει κατ’ ουδένα τρόπο τη δικαστική και πειθαρχική έρευνα.

Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση η παραμονή στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας του πολιτικά υπεύθυνου για την πολύνεκρη τραγωδία Κώστα Καραμανλή, ο οποίος οκτώ μέρες πριν το δυστύχημα διαβεβαίωνε δημόσια στη Βουλή για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων.

Την περιφρονητική αυτή στάση απέναντι στους θεσμούς και τη διαφάνεια υιοθέτησε άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρώντας στα ψηφοδέλτιά του τον ομόφωνα καταδικασμένο από το Ειδικό Δικαστήριο, Νίκο Παππά.

Είναι σαφές ποιοι εκπροσωπούν ένα νέο πολιτικό ήθος αντιμετωπίζοντας ριζικά παθογένειες και ποιοι για ασύγκριτα βαρύτερες πράξεις που πλήττουν ευθέως το δημόσιο συμφέρον, δεν κάνουν τίποτα αποτελώντας αναπόσπαστο μέρος τους και καλύπτοντας εγκληματικές ευθύνες".
Διέψευδε ότι έδωσε εντολή για την άδεια

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Χαυτούρας, είχε διαψεύσει ότι αυτός έδωσε εντολή για να πάρει αναρρωτική άδεια αλλά και ότι η άδεια αυτή φέρει το όνομά του. Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κ. Χαυτούρας ανέφερε ότι όντως ο επιθεωρητής του ΟΣΕ εμφανίστηκε με πόνο στη μέση, στα Εξωτερικά Ιατρεία της Νευροχειρουργικής του Νοσοκομείου Βόλου.



Τόνισε ότι πράγματι εκείνη την ημέρα τον αναζήτησε ο επιθεωρητής, αλλά επειδή ο ίδιος δεν είχε ιατρείο και επειδή αφενός γνώριζε για παλαιότερο πρόβλημα υγείας του, αφετέρου επειδή κούτσαινε, τον παρέπεμψε για έλεγχο στον γιατρό Θ. Μ., ο οποίος εν τέλει υπέγραψε την αναρρωτική άδεια.

Ο Νίκος Χαυτούρας διέψευσε ότι έδωσε εντολή για την αναρρωτική άδεια, ενώ επέμενε ότι η αναρρωτική δεν φέρει το όνομά του. Ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής επιμένει ότι ο επιθεωρητής εξετάστηκε από τον γιατρό που έκανε εκείνη την ώρα ιατρείο και ότι όλα είναι στο πλαίσιο της ιατρικής δεοντολογίας.


Πηγή: www.thetoc.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια