Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τραγωδία στα Τέμπη: Δίωξη για κακούργημα στον σταθμάρχη της Λάρισας - "Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί"



Ο σταθμάρχης της Λάρισας οδηγήθηκε στον εισαγγελέα στο δικαστικό μέγαρο, με βαρύτατες κατηγορίες για την τραγωδία στα Τέμπη - Θα απολογηθεί το Σάββατο το μεσημέρι




Στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ενώπιον του εισαγγελέα, προσήχθη, λίγο μετά τις 11:30 το πρωί της Πέμπτης 2 Μαρτίου, ο σταθμάρχης της Λάρισας παίρνοντας τριήμερη προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου. Αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, δεδομένου ότι έχει ήδη παραδεχθεί το μοιραίο λάθος του για την τραγωδία στα Τέμπη με το πολύνεκρο δυστύχημα από τη σύγκρουση τρένων.











Τραγωδία στα Τέμπη: Συντετριμμένος για τις απώλειες τόσων ανθρώπινων ζωών ο σταθμάρχης, λέει ο δικηγόρος του

Όπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος του σταθμάρχη Λάρισας υπάρχει κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα. Ο πελάτης του "είναι συντετριμμένος για τις απώλειες τόσων ανθρώπινων ζωών και αναλαμβάνει το βάρος της ευθύνης που του αναλογεί". Ωστόσο, συμπλήρωσε πως "δεν πρέπει να κοιτάμε το δέντρο αλλά το δάσος σε ότι αφορά τις τραγικές απώλειες".

Αξίζει να σημειώσουμε ότι, ο 59χρονος σταθμάρχης Λάρισας αντιμετωπίζει βαρύτατες για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σωματική βλάβη από αμέλεια, και επικίνδυνες παρεμβάσεις στη συγκοινωνία μέσων.

Να τονίσουμε ότι στον τόπο της τραγωδίας θα γίνει αυτοψία του δυστυχήματος από την Τροχαία της Λάρισας, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη βρίσκεται εισαγγελική έρευνα μετά την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρου Ντογιάκου, ο οποίος έδωσε τη σχετική εντολή νωρίς το πρωί της Τετάρτης προς τον εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, Σ. Δασκαλόπουλο.

Ο σταθμάρχης της Λάρισας, οποίος έχει ήδη συλληφθεί και σε βάρος του εκκρεμούν βαρύτατες κατηγορίες, βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο. Ο σταθμάρχης κατέθετε την Τετάρτη 1 Μαρτίου πάνω από 4 ώρες στις αρμόδιες Αρχές, ισχυριζόμενος αρχικώς πως είχε ακολουθήσει όλες τις διαδικασίες (όπως να γυρίσει το κλειδί για αλλαγή της ράγας που κινούνταν τα τρένα), αλλά δεν λειτούργησε το σύστημα.

Στη συνέχεια, όμως, και αφού ζήτησε δικηγόρο παραδέχθηκε πως είχε κάνει λάθος και τοποθέτησε τα τρένα στην ίδια διαδρομή με αποτέλεσμα τη σφοδρή σύγκρουση.
Πηγή: www.thetoc.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια