Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την ρινοπλαστική


Η ρινοπλαστική αποτελεί τη χειρουργική επέμβαση η οποία αποσκοπεί στο να διορθώσει όλες τις αισθητικές ατέλειες της μύτης. Παράλληλα, είναι εφικτό στον ίδιο χειρουργικό χρόνο να αποκατασταθεί και οποιοδήποτε λειτουργικό πρόβλημα, δηλαδή οποιοδήποτε ζήτημα σχετίζεται με τη ρινική αναπνοή. Αυτό το διπλό όφελος που μπορεί να αποκομίσει κάθε ασθενήςκάνειτη ρινοπλαστική στην Αθήνα μία από τις πιο δημοφιλείς χειρουργικές επεμβάσεις αισθητικής φύσεως.

Ρινοπλαστική-Αθήνα: Ποιος είναι ο κατάλληλος γιατρός;

Ο χειρουργός που θα αναλάβει για εσάς μία ρινοπλαστική στην Αθήνα θα πρέπει να διαθέτει εξειδίκευση και εκτεταμένη εμπειρία πάνω στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Είναι σημαντικό να διαβάσετε προσεκτικά το βιογραφικό του κάθε γιατρού και στη συνέχεια να εξακριβώσετε ότι τα όσα αναφέρονται σε αυτό τεκμηριώνονται. Στην περίπτωση μάλιστα που ταυτόχρονα με το αισθητικό, επιθυμείτε να λύσετε και το λειτουργικό πρόβλημα της μύτης σας, είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε έναν χειρουργό ΩΡΛ στην Αθήνα με εξειδίκευση στη λειτουργική ρινοπλαστική. Επισκεφτείτε τον υποψήφιο χειρουργό σας στο χώρο του, αφήστε τον να σας εξετάσει και συζητήστε μαζί του ό,τι σας απασχολεί. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να δείτε φωτογραφίες ρινοπλαστικής πριν και μετά, από περιστατικά που έχει αναλάβει. Από τη μεταξύ σας επικοινωνία θα πρέπει να προκύψει με αβίαστο τρόπο η απόφασή σας να τον εμπιστευτείτε.

 

Ρινοπλαστική-Αθήνα: Ποια αισθητικά προβλήματα της μύτης μπορούν να διορθωθούν;

Η σύγχρονη ρινοπλαστική παρέχει εξαιρετικές δυνατότητες για τη διόρθωση ακόμη και των πιο απαιτητικών αισθητικών προβλημάτων της μύτης όπως:

·         Ύβος (η γνωστή καμπούρα)

·         Χοντρή κορυφή

·         Πτωτική κορυφή

·         Στραβή / λοξή μύτη

·         Μεγάλη μύτη

·         Φαρδιά μύτη

 

Ποια λειτουργικά προβλήματα της μύτης μπορούν να διορθωθούν;

Όπως προαναφέρθηκε, παράλληλα με τις αισθητικές διορθώσεις, στον ίδιο χειρουργικό χρόνο, μπορούν να διορθωθούν μία σειρά από λειτουργικά προβλήματα της μύτης όπως: 

·         Στραβό ρινικό διάφραγμα

·         Υπερτροφικές ρινικές κόγχες

·         Πολύποδες μύτης

·         Υπερτροφικές αδενοειδείς εκβλαστήσεις (κρεατάκια)

Ρινοπλαστική-Αθήνα: Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης;

Πριν υποβληθείτε σε ρινοπλαστική στην Αθήνα θα πρέπει να προηγηθεί ένας λεπτομερής προεγχειρητικός έλεγχος. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί ότι είστε υγιής έτσι ώστε να προχωρήσετε με ασφάλεια στην επέμβαση. Την ημέρα του χειρουργείου θα μεταβείτε στο νοσοκομείο όπου, αφού μιλήσετε ακόμη μία φορά με το γιατρό σας θα οδηγηθείτε στην αίθουσα. Ένας μέσος χρόνος διάρκειας της επέμβασης είναι δυόμιση με τρεις ώρες. Ο χρόνος όμως αυτός εξατομικεύεται ανάλογα με τη βαρύτητα του προβλήματος καθώς η προτεραιότητα είναι η επίτευξη ενός άρτιου αποτελέσματος. Μετά το τέλος της επέμβασης, θα οδηγηθείτε στο δωμάτιό σας. Το εξιτήριο δίνεται την ίδια ή την επόμενη ημέρα, ανάλογα με την επιθυμία σας.

 

Ρινοπλαστική-Αθήνα: Θα πονέσω;

Παρά τους μύθους που κυκλοφορούν, η σύγχρονη ρινοπλαστική είναι μία ανώδυνη χειρουργική επέμβαση. Η γενική αναισθησία εξασφαλίζει την απουσία πόνου κατά τη διάρκεια του χειρουργείου. Μετεγχειρητικά, εξαιτίας της νεύρωσης της περιοχής, του γεγονότος ότι η μύτη είναι ένα ακίνητο όργανο αλλά και των ατραυματικών τεχνικών που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας, ουσιαστικά δεν υπάρχει πόνος. Τα παυσίπονα που χορηγούνται είναι ελάχιστα και μόνο για 2-3 ημέρες, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι αρκετοί ασθενείς επιλέγουν να μην πάρουν ούτε ένα από αυτά. Συνεπώς, σε καμία περίπτωση ο φόβος ότι θα πονέσει δε θα πρέπει να αποτρέψει κάποιον από το να υποβληθεί στη συγκεκριμένη επέμβαση.

 

Ρινοπλαστική-Αθήνα:Πότε μπορώ να επιστρέψω στην καθημερινότητά μου;

Στις μέρες μας, η αποκατάσταση μετά την επέμβαση της ρινοπλαστικής είναι ταχύτατη. Η εργασία από το σπίτι μπορεί να ξεκινήσει από την 3η μετεγχειρητική ημέρα. Για δουλειά γραφείου συστήνουμε ανάπαυση μίας εβδομάδας, ενώ από πιο βαριά χειρωνακτική εργασία καλό είναι να απέχει κάποιος για 2 εβδομάδες. Η ήπια σωματική άσκηση μπορεί να αρχίσει στις 3 εβδομάδες ενώ η επάνοδος σε ένα πλήρες πρόγραμμα γυμναστικής μπορεί να γίνει σε ένα με ενάμιση μήνα. Η τήρηση των οδηγιών που θα σας δοθούν και η επικοινωνία με τον χειρουργό σας θα εξασφαλίσουν μία ομαλή μετεγχειρητική πορεία και ένα άριστο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα.

 








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια