Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

''Η ΕΑΠΣ υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών συναδέλφων''


Ανάρτηση της Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για πρώτη φορά από το 1977 θεσπίστηκε ο επετειακός εορτασμός της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας (International Women’s Day) να γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.

Κοντά πλέον στο μισό αιώνα ο χρόνος που η παγκόσμια κοινότητα αναγνωρίζει τη συμβολή των γυναικών στην κοινωνία, στον καθημερινό αγώνα στους επαγγελματικούς τομείς και τη συμμετοχή τους δυναμικά στη ζωή.

Στο Πυροσβεστικό Σώμα από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 πραγματοποιήθηκε η κομβική αλλαγή, οπότε και άρχισαν να υπηρετούν οι πρώτες γυναίκες. Σήμερα οι γυναίκες συμμετέχουν εξίσου στην πυροσβεστική πραγματικότητα έχοντας κερδίσει το σεβασμό και την εκτίμηση των υπηρετούντων στο Πυροσβεστικό Σώμα. Ειδικότερα όσες επέλεξαν να εξελιχθούν στην ιεραρχία ως στελέχη Αξιωματικοί και να αναλάβουν με αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό και δυναμισμό τη διοίκηση επιχειρησιακών και διοικητικών σχηματισμών, καταφέρνουν να αφήσουν πίσω τους ταχύτατα στερεότυπα και προκαταλήψεις του παρελθόντος και ανταπεξέρχονται στα καθήκοντά τους με επιτυχία.

Επειδή όμως τίποτα δεν κατακτήθηκε χωρίς αγώνα, η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος από την πρώτη μέρα στέκεται δίπλα και υποστηρίζει τα δικαιώματα των γυναικών συναδέλφων. Ζητήματα που χρειάστηκε να επιλυθούν ή που ανακύπτουν και δυσχεραίνουν την καθημερινότητα μας βρίσκει συμπαραστάτες.

Ως Δ.Σ. της Ε.Α.Π.Σ. είναι αυτό που επιλέγουμε να πράξουμε, είναι η ελάχιστη αναγνώριση για τη συμμετοχή και τον καθημερινό αγώνα τους. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες και τις θερμότερες ευχές μας στις συναδέλφισσες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια