Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΕΣ:Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και τη γενική απεργία

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία. 

Σήμερα, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, ανήμερα της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, έχει προκηρυχθεί σε πανελλαδικό επίπεδο απεργία διαμαρτυρίας με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Τέμπη, που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες συμπολίτες μας εκ των οποίων πολλά νέα παιδιά.

Είναι γνωστό ότι το Σύνταγμα δεν επιτρέπει στους στρατιωτικούς να συμμετέχουν σε απεργίες. Ωστόσο, αυτό δεν μας αποτρέπει να συμπαρασταθούμε και να ενώσουμε τη δική μας φωνή οργής, αγανάκτησης και αγωνίας με αυτή των απεργών, ενάντια στο γεγονός ότι η Πολιτεία συμπεριφέρεται διαρκώς με μια πλήρη απαξία προς τους πολίτες, που φτάνουν σε σημείο να ψάχνουν αν δικαιούνται επιδόματα σίτισης των 30 ευρώ μηνιαίως και αυτά ονομάζονται «παροχή».

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι από όσα καταγγέλλονται για το τραγικό συμβάν των Τεμπών είναι αλήθεια. Γνωρίζουμε όμως ότι ακούμε για καταστάσεις που αντίστοιχες βιώνουμε κι εμείς, στη δική μας καθημερινότητα. Και που τελικά αποδεικνύουν ότι οι καθημερινότητες κάθε εργαζόμενης ομάδας δεν διαφέρει τόσο πολύ από τις άλλες.

Τα φαινόμενα υποχρηματοδοτήσεων δεν είναι πρωτόγνωρα ούτε στο δικό μας μετερίζι, ούτε οι περικοπές επειδή «δεν υπάρχουν χρήματα», ούτε η επίρριψη ευθυνών σε εργαζομένους (ανθρώπινο λάθος), ούτε οι θάνατοι ή οι αυτοκτονίες ή τα ατυχήματα, ούτε η αδιαφορία της Πολιτείας, ούτε η συρρίκνωση των δικαιωμάτων κλπ. Οι στρατιωτικοί είναι παιδιά της ίδιας κοινωνίας, που αντιμετωπίζει τα ίδια σοβαρά προβλήματα, την ίδια ακρίβεια, την ίδια οδύνη.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την ίδια κοινωνία που βασίζεται στην άποψη που θα διαμορφώσει η τηλεόραση. Οφείλουμε να κοιτάξουμε την αλήθεια κατάματα και να διορθώσουμε συνολικά ως κοινωνία τα λάθη που επιτρέψαμε να γίνουν. Ζούμε σε ένα θέατρο του παραλόγου που τα πάντα μεταχειρίζονται επικοινωνιακά, ακόμα και οι τραγωδίες. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να το ανεχόμαστε. Πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα, στους πόσους νεκρούς, στις πόσες τραγωδίες θα αποφασίσουμε να ξαναγίνουμε ενεργοί πολίτες;

Ο συμβολισμός της 8ης Μαρτίου είναι μεγάλος: έχοντας στις μνήμες τον τιτάνιο και νικηφόρο αγώνα που έδωσαν γυναίκες του περασμένου αιώνα για τα δικαιώματά τους, ας θυμηθούμε ότι χρειάζονται αγώνες, ότι τίποτα δεν χαρίζεται. Ας αποτελέσει, λοιπόν, αυτή η απεργία την αφορμή να επανακτήσουμε και τα δικά μας δικαιώματα, ως πολίτες. Να απαιτήσουμε την ποιότητα ζωής που μας αξίζει πραγματικά.

Ας αναλογιστούμε ότι θα μπορούσε καθεμία και καθένας από εμάς να είναι στη θέση κάποιου γονιού που σήμερα θρηνεί. Ας σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ας βροντοφωνάξουμε ότι ήταν και δικά μας παιδιά, και δικοί μας συγγενείς. Ας βροντοφωνάξουμε ότι δεν ήταν απλό δυστύχημα, αλλά η αναμενόμενη κατάληξη μιας σειρά από ενέργειες οι οποίες πρέπει να βγουν στο φως. Η Αλήθεια οφείλει να λάμψει.

Ας βροντοφωνάξουμε, ως εδώ.

--
Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.Ο.Ε.Σ.

Νόμιμα αναγνωρισμένη συνδικαλιστική Ομοσπονδία
με την υπ΄ αριθμ. 4/2019 απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου.











Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια