Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Μικρή η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν οι πολίτες – Τι απαντούν για την τραγωδία στα Τέμπη




Αναλυτικά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης


Ο κόσμος στη νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον Mega, “έριξε” τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.



Στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έχει την “πρωτιά” με 26,3%, και ακολουθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ με 20,5%.

Έπειτα, οι πολίτες απάντησαν:


το ΠΑΣΟΚ με 9,2%
το ΚΚΕ με 5,9%
η Ελληνική Λύση με 4%,
το ΜεΡΑ25 με 3,5%

Παράλληλα, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση το ποσοστό για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη “Ελληνες – Εθνικό κόμμα”, διπλασιάστηκε και πλέον είναι στο 3,6%.


Οι αναποφάσιστοι, ανήκουν στο 11,8%, 5,9% απάντησαν ότι δεν θα ψηφίσουν, 4,3% δηλώνουν άκυρο – λευκό και τα λοιπά κόμματα είναι στο 4%.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία φτάνει στο 33,7%, ΣΥΡΙΖΑ στο 26,3%, το ΠΑΣΟΚ στο 11,%, το ΚΚΕ στο 7,5%, η Ελληνική Λύση στο 5,2%, το ΜέΡΑ 25 στο 4,5%, οι Έλληνες – Εθνικό Κόμμα στο 4,6% και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο 1,2%.

Τα ποσοστά για την παράσταση νίκης είναι 60% για τη Νέα Δημοκρατία και 22% στον ΣΥΡΙΖΑ.


Ο κόσμος θεωρεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός κατά 32% και ο Αλέξης Τσίπρας κατά 16%.

Στη συνέχεια είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης και Δημήτρης Κουτσούμπας με 3%.

Μάλιστα, το μεγαλύτερο ποσοστό κατά 36%, το κατέκτησε ο “Κανένας”!



Όσο για τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών πρώτος στην κατάταξη είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με 39% θετικές ή μάλλον θετικές γνώμες και 59% αρνητικές και μάλλον αρνητικές.

Έπειτα, ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 36% θετικές γνώμες και 54% αρνητικές, και μετά ο Αλέξης Τσίπρας με 32% και 58% αρνητικές.

Στην δημοσκόπηση ρώτησαν τον κόσμο, σε ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα και το 68% απάντησε ότι κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ μόλις το 26% δηλώνει προς τη σωστή.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα, σύμφωνα με τους ερωτηθέντες είναι η οικονομία κατά 21% και ακολουθεί η ακρίβεια με 19%.

Επιπλέον, μέσω της δημοσκόπησης, ρώτησαν τον κόσμο αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη, και απάντησα με συντριπτική πλειοψηφία πως υπάρχουν

Συγκεκριμένα το 94% απάντησε ναι και το 5% όχι.





8 στους 10 πολίτες ρίχνουν την ευθύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη σε όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, ενώ ένας στους 5 τα ρίχνει στη σημερινή κυβέρνηση την ευθύνη
Πηγή: debater.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια