Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Θεσσαλονίκη: Δυσαρέσκεια Ζέρβα για την εξέλιξη της αστυνομικής επιχείρησης στην πλατεία Δικαστηρίων





Με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζέρβας εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε η αστυνομική επιχείρηση στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς με τις προσαγωγές μελών οργανώσεων -μεταξύ των οποίων και του επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Οικολογία – Αλληλεγγύη» Μιχάλη Τρεμόπουλου- που διαμαρτύρονταν για τις παρεμβάσεις κοπής δέντρων.

Στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς εκτελούνται παρεμβάσεις, για να κοπούν 41 λεύκες, οι οποίες, σύμφωνα με τον δήμο Θεσσαλονίκης, έχουν κριθεί επικίνδυνες. Τα δέντρα αυτά, όπως προβλέπεται από τον σχεδιασμό του δήμου, πρόκειται να αντικατασταθούν άμεσα με διπλάσιο αριθμό δέντρων, υγιών και καταλληλότερων για την περιοχή και το κλίμα της πόλης.




Ο Δήμος Θεσσαλονίκης είχε λάβει το πράσινο φως, ώστε να συνεχίσει τις παρεμβάσεις για την κοπή και την αντικατάσταση των επικίνδυνων -όπως λέει- δέντρων στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς την περασμένη Παρασκευή, καθώς το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης απέρριψε αίτημα που είχε κατατεθεί για την έκδοση προσωρινής διαταγής για πάγωμα της διαδικασίας κοπής -απόφαση που όλοι θα όφειλαν να σεβαστούν.

Οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, έχουν λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, ώστε να προχωρήσουν στη διαδικασία αυτή.

Πηγή: www.thestival.gr







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια