Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Νέοι υπουργοί Επικρατείας οι Μιχάλης Παπαδόπουλος και Γιώργος Καραγιάννης


Νωρίτερα ανακοινώθηκε η 3μελής Ειδική Επιτροπή που θα ερευνήσει τα αίτια του φριχτού δυστυχήματος




Με κοινή απόφαση του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Επικρατείας ανατίθενται αρμοδιότητες στους Υφυπουργούς κ.κ Μιχάλη Παπαδόπουλο και Γιώργο Καραγιάννη.

Οι αρμοδιότητες καταλαμβάνουν αυτοτελώς την έκδοση διοικητικών πράξεων, καθώς και παράλληλη με τον Υπουργό, νομοθετική πρωτοβουλία και κοινοβουλευτικό έλεγχο. Ο Υπουργός διατηρεί την αρμοδιότητα για τη διερεύνηση των αιτιών του πρόσφατου σιδηροδρομικού δυστυχήματος.


Στο μεταξύ, νωρίτερα, ανακοινώθηκε η Ειδική Επιτροπή που θα ερευνήσει τα αίτια του φριχτού δυστυχήματος.


Η Επιτροπή είναι τριμελής και συμμετέχουν οι: - Ιωάννης - Κωνσταντίνος Χαλκιάς, Επίτιμος Πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ως Πρόεδρος. - Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, Καθηγητής Μεταφορών και Παραγωγής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ως μέλος. - Βασίλειος Προφυλλίδης, Καθηγητής της Συγκοινωνιακής Τεχνικής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ως μέλος.

Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν.
Ο σχεδιασμός

Από την πλευρά του, ο κ. Γεραπετρίτης έχει ήδη σχέδιο προκειμένου να φέρει εις πέρας την αποστολή που του ανέθεσε ο πρωθυπουργός. Και πέραν του σχεδίου θα αποδοθούν ευθύνες εκεί, όπου πρέπει, ενώ ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό τις διαδικασίες για να κλείσει το κεφάλαιο με την ταυτοποίηση των σορών των ανθρώπων που χάθηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η κυβέρνηση δηλώνει κατηγορηματικά ότι με τις κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και πέρα θα διασφαλιστεί ότι και ο σιδηρόδρομος θα εκσυγχρονιστεί και δεν θα ζήσουμε ξανά παρόμοια τραγωδία. Όλα θα «τρέξουν» πολύ γρήγορα και σύμφωνα με πληροφορίες, η παραπάνω επιτροπή αυτή θα έχει τριπλή αποστολή. Εκτός από το ότι θα κληθεί να ρίξει άπλετο φως στα αίτια της τραγωδίας αλλά και να εντοπίσει τους υπεύθυνους για τον θάνατο τόσων ανθρώπων, θα πρέπει και να δώσει τις κατευθύνσεις έτσι ώστε να εκσυγχρονιστεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και να φροντίσει να εγκατασταθεί και να λειτουργεί η τηλεδιοίκηση.

Πηγή: www.vradini.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια