Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Τέμπη: Η Ελλάδα ζητά να δοθεί άδεια στον πατέρα του αδικοχαμένου Νίκου - Βρίσκεται σε φυλακή της Τουρκίας





Τραγωδία στα Τέμπη: Αίτημα μέσω του Έλληνα πρόξενου στην τουρκική εισαγγελία να δώσει εκτάκτως άδεια σε Έλληνα κρατούμενο που έχασε το παιδί του στην τραγωδία των Τεμπών απευθύνει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.




Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κρατούμενος έχει υποβάλει αίτημα στο σωφρονιστικό ίδρυμα να λάβει άδεια, ώστε να παραστεί στην κηδεία.

Με χθεσινή της επικοινωνία, η οικογένεια Έλληνα κρατουμένου, ο οποίος έχει στενή συγγενική σχέση με ένα εκ των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, ζήτησε την συνδρομή του Ελληνικού Προξενείου στην Ανδριανούπολη, προκειμένου να δοθεί άδεια, για ανθρωπιστικούς λόγους, στον εν λόγω κρατούμενο για να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του συγγενικού του προσώπου.

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο Έλληνας Πρόξενος επικοινώνησε άμεσα με αρμόδια τουρκική εισαγγελία και ζήτησε εκτάκτως άδεια να επισκεφθεί τον Έλληνα πολίτη, χωρίς την τήρηση της προβλεπόμενης εβδομαδιαίας προθεσμίας . Η αιτηθείσα άδεια επισκέψεως δόθηκε κατ’ εξαίρεση και σήμερα το πρωί (3/3/2023) αναμένεται να πραγματοποιηθεί η εν λόγω συνάντηση.

Παράλληλα, ζητήθηκε και συνάντηση με Προϊστάμενο αρμόδιας Γενικής Εισαγγελίας Ραιδεστού ώστε να μεταφερθεί το σχετικό αίτημα του Έλληνα πολίτη. Επιπλέον, στο πλαίσιο οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Άγκυρα, απέστειλε άμεσα, χθες, Ρηματική Διακοίνωση σε τουρκικό ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα του αιτήματος, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και τηλεφωνικές επικοινωνίες ελληνικής Πρεσβείας, με τις Διευθύνσεις Διμερών Σχέσεων καθώς και Προξενικών Υποθέσεων του Τουρκικού ΥΠΕΞ.

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, θα λάβει χώρα συνάντηση, για το ίδιο ζήτημα, του «Έλληνα Πρέσβη στην Άγκυρα, με τον Γενικό Γραμματέα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών. Σημειώνεται ότι, η αποδοχή ή όχι του αιτήματος «ειδικής αδείας για ανθρωπιστικούς λόγους» εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των τουρκικών αρχών.
Τέμπη: «Είναι στην Τουρκία σε μια φυλακή και αποφυλακίζεται μετά το Πάσχα»

Για τον 28χρονο Νίκο Ναλμπάντη, ο οποίος ήταν μηχανοδηγός και βρισκόταν ως επιβάτης στην μοιραία αμαξοστοιχία που ενεπλάκη στη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη μίλησε συγγενής του αποκαλύπτοντας ότι η οικογένεια του βιώνει ένα δεύτερο δράμα καθώς ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου είναι φυλακισμένος στην Τουρκία.

«Ο Νίκος ήταν δύο χρόνια στην υπηρεσία, ήταν χαρούμενος για τη δουλειά του, ήταν αγωνιστής, δούλευε από μικρός» είπε αρχικά ο συγγενής του 28χρονου και πρόσθεσε: «Ήταν με το χαμόγελο και όπως έλεγε ο πατέρας του “τον Νικόλα δεν τον φοβάμαι”».



Όπως αποκάλυψε, μάλιστα, ο πατέρας του άτυχου Νικόλα «είναι στην Τουρκία σε μια φυλακή και αποφυλακίζεται μετά το Πάσχα και δεν θα είναι στην κηδεία του παιδιού του. Θερμή παράκληση στην πολιτεία μήπως μπορέσουμε να κάνουμε κάτι να έρθει».





Τέμπη: Η ανάρτηση της συντρόφου του για το θάνατο του 28χρονου

Η νεαρή κοπέλα με μια κοινή φωτογραφία αποχαιρέτησε τον επί χρόνια σύντροφό της, μηχανοδηγό Νίκο Ναλμπάντη, γράφοντας: «Αχ ψυχή μου, σε περιμένω εδώ, να γυρίσεις. Να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα. Είμαι εδώ και περιμένω».


Κάτω από τη φωτογραφία του ζευγαριού, φίλοι και συγγενείς αποχαιρετούν τον μηχανοδηγό, ο οποίος βρισκόταν στη μοιραία αμαξοστοιχία το βράδυ της Τρίτης (28/02).


Τέμπη: Το μήνυμα του συλλόγου για την απώλεια του 28χρονου μηχανοδηγού

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον 28χρονο μηχανοδηγό Νίκο Ναλμπάντη εξέδωσε ο ποδοσφαιρικός σύλλογος ΑΣ Ιωνικός Ιωνίας, καθώς για πολλά χρόνια είχε αγωνιστεί στα τμήματα υποδομής του ποδοσφαιρικού τμήματος.

«Η οικογένεια του συλλόγου μας θρηνεί τον χαμό ενός δικού της παιδιού. Με μεγάλη λύπη και πόνο ενημερωθήκαμε για τον χαμό του Ναλμπάντη Νικόλαου, ο οποίος δυστυχώς είναι ανάμεσα στα θύματα του μοιραίου συμβάντος των Τεμπών. Ο Νικόλας αγωνίστηκε επί σειρά ετών στα τμήματα υποδομής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του και να δώσει δύναμη στους οικείους του να ξεπεράσουν αυτήν την τραγωδία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Πηγή: eleftherostypos.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια