Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

"Γερανιστας" στην Ακαδημιας και η μπαλα στην εξεδρα


Ανάρτηση του Φωτεινού Παγιαύλα που υπηρετεί στην Τροχαια:



Δεν ειμαι εκλεγμενος πουθενα, δεν δουλευω καν αυτο τον καιρο (ειμαι με το εννιαμηνο ανατροφης τεκνου), οποτε μιλαω για μενα, για το τι κανω εγω, για το τι πιστευω εγω και εκπροσωπω μονο τον εαυτο μου. Θελω να αναφερθω σε καποια πραγματα και καταστασεις, γιατι ακουγονται και γραφονται πολλα που ειναι αναληθη. Και θελω να υπερασπιστω οχι την Αστυνομια, οχι το νυν ή τους πρωην Αρχηγους του Σωματος, οχι το νυν ή τους πρωην Υπουργους, αλλα τους απλους Αστυνομικους που ειναι εκει εξω στον δρομο. Και οχι ολους απ' αυτους, αλλα αυτους που κανουν σωστα τη δουλεια τους.



Απο το 2008, δηλαδη μετα την δολοφονια Γρηγοροπουλου, οταν οδηγω περιπολικο κοιταω να αποφευγω να διερχομαι απο Πατησιων στο υψος του Πολυτεχνειου, αρχες Ακαδημιας μεχρι Πανεπιστημιο, αρχες Αλεξανδρας, Σολωνος. Αν διελθω απο αυτους τους δρομους, κοιταω να παω οσο πιο γρηγορα μπορω και κοιταω δεξια κι αριστερα μηπως δω συγκεντρωμενα ατομα. Επισης, αν πχ ειμαι στην Ακαδημιας και πιασει κοκκικο και βρισκομαι αναμεσα σε Μπενακη και Τρικουπη, τοτε κοβω ταχυτητα, για να μην εγκλωβιστω αναμεσα στα αλλα οχηματα. Δηλαδη προσπαθω να μην εχω αλλον μπροστα μου, δεξια μου, αριστερα μου και πισω μου. Αν μπορω, θα παω να περιμενω στη λωριδα κυκλοφοριας που δεν εχει κανενα οχημα ωστε να ειμαι πρωτος. Ο λογος ειναι οτι φοβαμαι το πεσιμο. Φοβαμαι μην προσπαθησουν ατομα του αντιεξουσιαστικου χωρου να με εγκλωβισουν και στην καλη περιπτωση να καψουν το περιπολικο μονο, στην κακη κι εμενα μαζι. Και τοτε καποιοι μεσα απο την ΕΛΑΣ θα με καλεσουν σε απολογια και θα με ρωτανε "μα καλα τι εκανες για να προασπισεις την δημοσια περιουσια; Κοιμοσουν ορθιος; Δεν τους ειδες οτι θα σου την πεσουν; Σου εμπιστευτηκαμε ενα οχημα 20- 25 χιλιαδων ευρω κι εσυ εκατσες απαθης να στο καψουν;".



Ακριβως αυτο συνεβη με τον συναδελφο της Υπηρεσιας μου, της Τροχαιας Αθηνων.



Παραθετω τα κατωθι δεδομενα:

• την Πεμπτη στις 13:45 η πανελλαδικη συγκεντρωση, την ωρα της "ανεξελεγκτης πορειας του γερανου", ειναι σε εξελιξη και η Πανεπιστημιου ειναι γεματη απο κοσμο • στην συγκεντρωση συμμετεχει επισημα και αντιπροσωπεια απο την ΠΟΑΣΥ, το μεγαλυτερο δευτεροβαθμιο συνδικατο αστυνομικων με 40000 μελη • η Ακαδημιας, οπως φαινεται στο βιντεο, κινειται κανονικα • στην Ακαδημιας δεν ειχαν κανεναν λογο διαδηλωτες να βρισκονται στο οδοστρωμα. Αυτοι που βρισκοταν εκεινη την στιγμη στο οδοστρωμα ηταν ατομα που θελανε να προκαλεσουν επεισοδια • για αυτο το λογο ο γερανος δεν μπορουσε να στριψει δεξια στην Ομηρου, θα επεφτε πανω στους διαδηλωτες • ειχαν γινει ηδη επεισοδια πριν, την ειχαν ηδη πεσει σε διμοιρια και γι' αυτο και σε αλλο βιντεο ακουμε ανδρα της ΥΑΤ να συνομιλει οχι φυσικα με τον οδηγο του γερανου, αλλα μαλλον με οδηγο διμοιριας • "τί δουλεια ειχε γερανος της τροχαιας στην Ακαδημιας;". Εδω υπαρχει πληρη αγνοια για το τι κανει ενας γερανος της τροχαιας και το ποσο πολυτιμος ειναι για την πραγματοποιηση μεγαλων εκδηλωσεων, οπως η συγκεντρωση της Πεμπτης ή ο σημερινος ημιμαραθωνιος.



Κρισεις δικιες μου τωρα:

• Αυτοι που βρισκοταν στο οδοστρωμα της Ακαδημιας ηταν αντιεξουσιαστες μπαχαλακηδες. Ειδαν τον γερανο και καταστρωσανε σχεδιο πως να τον ακινητοποιησουν για να τον καψουν. Και τον γερανο και ισως και τον οδηγο. "Πολλη φαντασια εχεις" θα μου πει κανεις. Δεν εχει περασει μια βδομαδα που καψανε περιπολικο στο Μοναστηρακι. Επισης, οπως προειπα, λιγο πριν απο αυτο το σκηνικο εχουν επιτεθει σε κλουβα. Λιγο πριν ειχαν κτυπησει και το οχημα της κ. Γεροβασιλη.

• Παμε τωρα και στα πολυ απλα ποινικα, που δεν τα λεει κανενας. Ας τα πω εγω που ουτε νομικος ειμαι, ουτε καποιο στελεχος της ΕΛΑΣ, καπου νουμερο 30000 ειμαι στην ιεραρχια. Οι μπαχαλακηδες, συμφωνα με τον Ποινικο Κωδικα, πραγματοποιουν ΕΠΙΘΕΣΗ στον οδηγο του γερανου. Ο οδηγος του γερανου διαβασε την επιθεση και πραγματοποιησε ΑΜΥΝΑ. Απο την αμυνα λεγεται οτι κτυπησε ενας μπαχαλακιας. Ηταν μπαχαλακιας γιατι βρεθηκε ΑΚΡΙΒΩΣ διπλα στον καδο και ΕΥΡΙΣΚΟΜΕΝΟΣ στο οδοστρωμα, οπως προειπα. Ο οδηγος του γερανου ΔΕΝ εκανε υπερβαση αμυνας, οπως πανε να του καταλογισουν. Υπερβαση αμυνας θα ηταν αν πηγαινε να περασει πανω απο τους διαδηλωτες.

• Αν πραγματι τον πνιγουν τα δικια "τον διαδηλωτη", τοτε γιατι δεν παρουσιαζεται δημοσια να κανει μηνυση στον αστυνομικο, οπως εχει δικαιωμα; • Τι θετε να συζητησουμε; αν θα ηταν καλυτερο να κατσει να τον καψουν; Δεν ξερω πως ακριβως καποιοι αξιολογειτε τη ζωη του αστυνομικου ως μικροτερης αξιας απο αυτην του μεσου ανθρωπου λεγοντας πανω κατω "επρεπε να κατσει εκει, να τον καψουν αυτοι που του πραγματοποιησαν επιθεση" και ταυτοχρονα να λετε "ο γερανιστας οδηγησε επικινδυνα και ενδεχομενως να κτυπαγε κανεναν".

• Θα προσπαθησω να σας περιγραψω και τουτο: καποιοι μεσα σε αυτο το ερμο το Σωμα θεμε να παμε στη δουλεια μας και να γυρισουμε απο αυτην σωοι. Και σεβομαστε αυτο που μας εχει χρεωσει η Υπηρεσια. Για χρονια σας γκρινιαζα για τα σαπακια περιπολικα που ειχαμε. Πλεον μας δωσανε καινουρια περιπολικα 20- 25 αξιας 20-25 χιλιαδων ευρω. Δικα σας και δικα μας χρηματα δεν ειναι αυτα; Γιατι να μην τα σεβαστουμε; Επισης, αμα μου το καψουν το περιπολικο, πως θα βγω αυριο να δουλεψω; Ετσι ακριβως σκεφτηκε και ο γερανιστας. "Ειστε ολοι αγγελοι;" Οχι, δεν σκεφτομαστε ετσι ολοι. Αλλοι συναδελφοι τα παιρνουν να βγουν βαρδια και βλεπεις οτι μεσα σε ενα οκταωρο τα εχουν καταστρεψει.

• "Ο γερανος εκανε επικινδυνους ελιγμους". Το επαγγελμα μας ειναι επικινδυνο κι οταν γινεται κατι πολυ σοβαρο, τοτε οδηγαμε πολυ επικινδυνα. Περναμε κοκκινα και μπαινουμε στο αντιθετο ρευμα κυκλοφοριας. Και οι πρωτοι που κινδυνευουμε ειμαστε εμεις. Αλλα εχουμε και μια αλφα εμπειρια με τα χρονια. Οπως ο οδηγος του γερανου που αντεδρασε ΑΨΟΓΑ.

- Καταλαβε το πεσιμο

- Καταφερε και δεν εγκλωβιστηκε

- Εκανε εξαιρετικους ελιγμους για το οχημα που οδηγουσε

- Παω στοιχημα τους καλυτερους αστυνομικους γερανιστες να φερναμε απο ολη την Ευρωπη και να τους καναμε προσομοιωση το περιστατικο, χειροτερα θα τα κανανε ολοι τους.



Η μπαλα πεταχτηκε στην εξεδρα για αλλη μια φορα. Αντι να συζηταμε για τη μεγαλη συγκεντρωση της Πεμπτης, αντι να δουμε πως θα καταφερουμε να μην εχουμε αλλο τετοιο πολυνεκρο δυστυχημα, 4 μερες τωρα συζηταμε τι εγινε με τον γερανιστα.



Αυτο που θα μπορουσε να γινει δευτερο θεμα, μετα τη συγκεντρωση, ειναι η σοβαρη, σοβαροταρη καταγγελια της ενωσης φωτορεπορτερ, οτι αστυνομικος πεταξε σε μελος τους χειροβομβιδα κροτου- λαμψης η οποια εσκασε διπλα στο αυτι του. Η οποια κροτου- λαμψης πρεπει ΠΑΝΤΑ να πετιεται στο εδαφος. Αλλα εδω δεν υπηρξε βιντεο να το παιζουν τα καναλια. Δεν υπηρξε εικονα. Και αρα δεν πουλαει σαν θεμα και το θαβουμε...


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Αν και καθιστός, ορθά μιλάς.
Ο χρήστης Unknown είπε…
Πω πω ανάλυση