Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Υπόθεση τρομοκρατίας: Προφυλακιστέοι οι δύο συλληφθέντες αλλοδαποί


Το δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά την απολογία τους σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων οι δύο συλληφθέντες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης σύμφωνα με το ertnews.gr, οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε εβραϊκό εστιατόριο, το οποίο λειτουργούσε και ως συναγωγή, στο κέντρο της Αθήνας.


Λίγο μετά τις 11:30 έφτασαν στα δικαστήρια της πρώην σχολής Eυελπίδων οι δύο πακιστανικής καταγωγής συλληφθέντες για την υπόθεση τρομοκρατίας, συνοδευόμενοι από πάνοπλους αστυνομικούς.


Αστυνομικές δυνάμεις της ΟΠΚΕ είχαν κάνει από νωρίς την εμφάνισή τους για να σκανάρουν τον χώρο.

Οι δυο τους για περίπου μία ώρα περίμεναν στον πρώτο όροφο του κτιρίου 9, έξω από το γραφείο του 3ου ανακριτή, φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και σε απόσταση ο ένας από τον άλλον.


Σημειώνεται ότι σήμερα το μεσημέρι οδηγήθηκαν στον ανακριτή οι δύο συλληφθέντες ως μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που σύμφωνα με τις αρχές επρόκειτο να χτυπήσει στόχο εβραϊκού και Ισραηλινού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο πακιστανικής καταγωγής κατηγορούμενοι είχαν κληθεί να απολογηθούν για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τα στοιχεία της δικογραφίας, φέρονται να "στρατολογήθηκαν" με την υπόσχεση αδρής πληρωμής για ανθρώπινη απώλεια, από κλάδο των "Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης".

Στη δικογραφία αναφέρεται πως ηγετικό ρόλο στην υπόθεση έχει άγνωστος ο οποίος από το εξωτερικό φαίνεται να έδινε εντολές στους δύο. Η δίωξη για το πρόσωπο αυτό, αφορά τα αδικήματα της διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης και πρόκλησης για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση (πλημμέλημα).


Πηγή: capital.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια