Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

“Βόμβα” στο Μαξίμου έριξε η τραγωδία στα Τέμπη – Πιθανή η αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών



Ποια είναι τα σενάρια που κυριαρχούν





Μεγάλη αναταραχή επικρατεί, όπως φαίνεται, στην κυβέρνηση έπειτα από τη φονική σύγκρουση τρένων στα Τέμπη καθώς, εκτός από όλα τα άλλα, πρέπει να αποφασίσει και τι θα γίνει με τις εκλογές.



Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος Χριστίνα Κοραή στο “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου στο Mega, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να προκηρύξει εκλογές στα εννιάμερα των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας.

Σύμφωνα με την εκπομπή, ο Πρωθυπουργός επιθυμούσε να προκηρύξει τις εκλογές είτε στο υπουργικό συμβούλιο της Παρασκευής (3/3), είτε κάποια στιγμή μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Συγκεκριμένα, μέχρι τις 10 ή τις 14 Μαρτίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έπρεπε να έχει προχωρήσει στην αναγγελία.



Ωστόσο, οι ημερομηνίες αυτές συμπίπτουν με τη συμπλήρωση εννιά ημερών από το δυστύχημα στα Τέμπη. Αν οι εκλογές λάβουν χώρα στην επικρατέστερη ως τώρα ημερομηνία, 9/4, θα συμπέσουν με τα σαράντα της σύγκρουσης.

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη – Τι θα γίνει με τις εκλογές

Η Χριστίνα Κοραή ανέφερε ότι τα επικρατέστερα σενάρια είναι δύο, ενώ ο προβληματισμός είναι έκδηλος.



Το πρώτο σενάριο λέει πως οι εκλογές θα γίνουν τώρα πάση θυσία και δεν θα μετατεθούν. Αν υπάρξει αναβολή, θα θεωρηθεί από την πλευρά της αντιπολίτευσης ως μία ένδειξη ηττοπάθειας.

Το δεύτερο σενάριο πάει τις εκλογές την 21η Μάη ή τη 2η Ιουλίου, με την προκήρυξη μετά το Πάσχα. Αυτό το σενάριο τραβάει τις εκλογές πολύ πίσω.


Το σίγουρο είναι ότι το πολιτικό σκηνικό αλλάζει ριζικά μετά την ασύλληπτη τραγωδία στα Τέμπη.
Πηγή: debater.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια