Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Γεροβασίλη: Καλώ τον κ. Θεοδωρικάκο και την ΕΛ.ΑΣ. να ανακρούσουν πρύμναν!


Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο Άττικα TV στη Β. Κεχαγιά και στον Γ. Χουδαλάκη

17.3.23

Η αντίστροφη μέτρηση για τη ΝΔ έχει ξεκινήσει- οι άνθρωποι αναζητούν τη δικαίωση και την αλήθεια στο δρόμο

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι διαπιστώνουμε όλοι την πτώση ποσοστών της ΝΔ και το εκτιμώ ως καθοριστικό πλέον. Η δυσαρέσκεια του κόσμου αποτυπώνεται στην ανάγνωση των ποιοτικών στοιχείων των ερευνών και πριν και μετά την τραγωδία με χαρακτηριστικά βέβαια στις τωρινές δημοσκοπήσεις τα έντονα συναισθήματα θυμού και οργής των πολιτών να έχουν εκτοξευθεί. Παράλληλα παρατηρείται και μία αντιστροφή ως προς το πώς εκτιμούν οι πολίτες την επιτυχία ή μη της κυβέρνησης σε πολλά ζητήματα, στην οικονομία, την ακρίβεια, στα θέματα του κοινωνικού κράτους, της υγείας, της παιδείας. Ταυτοχρόνως ένα ακόμη στοιχείο για τα υπόψιν είναι ότι αυξάνεται και ο αριθμός των αναποφάσιστων. Αυτό σημαίνει ότι πολλοί πολίτες έχουν πάρει αποστάσεις και βρίσκονται σε μία ζώνη περίσκεψης και στάθμισης διαφόρων πραγμάτων. Σε κάθε περίπτωση αυτή η περίοδος είναι καθοριστική, ως προς τον πλούτο των εξελίξεων και θεωρώ ότι η αντίστροφη μέτρηση για την ΝΔ έχει ξεκινήσει και όλα τα δεινά που υποφέρει η κοινωνία εξαιτίας των συνειδητών επιλογών και των πολιτικών της κυβέρνησης είναι παρόντα.

Έχω όμως την αίσθηση πως αυτό που συμβαίνει τώρα είναι σα να υπήρχε βρασμός που πλέον πέταξε το καπάκι από τη χύτρα. Και αυτή η αίσθηση δεν μου γεννιέται μόνο από τις δημοσκοπήσεις. Συμμετέχοντας και η ίδια στις διαδηλώσεις διαπιστώνω την δημιουργία ενός κινήματος μαζικού, αυθόρμητου και ακηδεμόνευτου Στο δρόμο πλέον, σε ένα κύμα ειρηνικών διαδηλώσεων βρίσκονται πολίτες όλων των ηλικιών με τις συζητήσεις που γίνονται να αφορούν όλα τα φλέγοντα ζητήματα (ανάμεσα στα οποία και η παταγώδης κατάρρευση του κυβερνητικού κατασκευάσματος της επιτελικότητας και της αριστείας) και την παρουσία του κόσμου να στοιχίζεται πίσω από μία κραυγή διαμαρτυρίας και την απαίτηση για αλήθεια και δικαίωση. Αυτή η κραυγή και αυτά τα αιτήματα πήραν σάρκα και οστά από τη στιγμή που συνέβη το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και ο αφανισμός δεκάδων νέων παιδιών και οι άνθρωποι πλέον ξεχύθηκαν στους δρόμους. Μέσα από απεργίες όπως και η σημερινή (σ.σ. της 16ης Μαρτίου) και αυθόρμητες μαζικές διαδηλώσεις οι πολίτες αναζητούν τη λύση.



Καλώ τον κ. Θεοδωρικάκο και την ΕΛΑΣ να ανακρούσουν πρύμναν!

Σχολιάζοντας τα δύο καταγεγραμμένα σε κάμερα τα περιστατικά απρόκλητης και επικίνδυνης αστυνομικής βίας κατά τη διαδήλωση της 16ης Μαρτίου, αφενός εκείνο του γερανοφόρου οχήματος της αστυνομίας το οποίο κινήθηκε μέσα στον κόσμο με ιλιγγιώδη ταχύτητα και επικίνδυνους για την ανθρώπινη ζωή χειρισμούς και αφετέρου την αιφνίδια και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε πλήθος ειρηνικών διαδηλωτών η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε:

Αυτό το διάστημα παρατηρώ ότι η αστυνομία δρα επιθετικά και απρόκλητα. Καλώ τον κ. Θεοδωρικάκο να ξαναδεί το ζήτημα. Οι αστυνομικοί, ως γνωστόν, λειτουργούν με εντολές! (Φυσικά και γνωρίζουμε ότι εντός του σώματος υπάρχουν ανέκαθεν κάποιοι αυτονομημένοι θύλακες οι οποίοι επιθυμούν οι ίδιοι να προκαλέσουν επεισόδια). Σε κάθε περίπτωση όμως, ο ρόλος του σώματος είναι να διαφυλάξει το δικαίωμα των πολιτών στην ασφάλεια αλλά και να διαφυλάξει το δικαίωμά τους στην ειρηνική διαμαρτυρία. Και εδώ βλέπουμε την ίδια την ΕΛΑΣ να δρα με συμπεριφορά «μπάχαλων», οξύνοντας τα πράγματα και καταλήγοντας επικίνδυνοι. Εν προκειμένω δε το συμβάν με το γερανοφόρο όχημα που εισέβαλε στον κόσμο επρόκειτο για δολοφονική επίθεση. Η ανεξέλεγκτη δράση της αστυνομίας ούτε επιτρέπεται, ούτε δικαιολογείται. Ο φόβος στον θεωρητικά κατάλληλα εκπαιδευμένο αστυνομικό επίσης δεν δικαιολογείται. Εδώ επανέρχεται όμως και το πολύ σοβαρό θέμα της ανεπαρκούς εκπαίδευσης το οποίο τους καθιστά επικίνδυνους.

Υπάρχουν πάντα ομάδες τις οποίες η ΕΛΑΣ μπορεί και γνωρίζει πώς να τις αντιμετωπίσει. Οφείλει όμως να το κάνει με ψυχραιμία αναλογικότητα. Σήμερα ήμουν παρούσα. Η επίθεση στην ειρηνική πορεία των διαδηλωτών ήταν απρόκλητη. Και την προηγούμενη φορά ο κ. Θεοδωρικάκος διέταξε ΕΔΕ η οποία δεν γνωρίζουμε τι έγινε.

Οι μέρες είναι περίεργες και πρέπει ο κ. Θεοδωρικάκος και η ΕΛΑΣ να ανακρούσουν πρύμναν.



Οι ισχυροί κλυδωνισμοί που υφίσταται η κυβέρνηση Μητσοτάκη την οδηγούν στην χρήση αλόγιστης βίας, πράγμα πολύ ανησυχητικό και επικίνδυνο

Σε κάθε περίπτωση αυτό που αξίζει να πούμε εδώ είναι ότι αυτά που συμβαίνουν σήμερα δεν αποτελούν κεραυνό εν αιθρία. Τα δείγματα της πρόθεσης της κυβέρνησης για την επιβολή του δόγματος Νόμος και Τάξη ξεκινούν από την εισβολή στο σινεμά και την εισβολή στην οικία Ινδαρέ και ακολούθησαν πλείστα όσα. Τα τελευταία 3,5 χρόνια υπάρχει κλιμάκωση της επιθετικότητας της ΕΛΑΣ κατόπιν εντολής. Στην αρχή ήταν η νεολαία στο δρόμο και σήμερα έχει γενικευθεί. Υπάρχουν πολίτες κάθε ηλικίας πλέον, ηλικιωμένοι, άνθρωποι με παιδιά. Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Τώρα το γιατί συμβαίνει αυτό; Κατά την εκτίμησή μου γιατί ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του κλυδωνίζονται. Και αυτό το γεγονός πυροδοτεί την χρήση αλόγιστης βίας. Πράγμα πολύ ανησυχητικό και ιδιαιτέρως επικίνδυνο.






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια