Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο «κοντός» και ο «χοντρός» που προμήθευαν με παράνομα ποτά από τη Βουλγαρία μεγάλα νυχτερινά κέντρα και κάβες της γειτονιάς





Ο «κοντός» και ο «χοντρός», όπως ήταν γνωστοί με τα κωδικά τους ονόματα μεταξύ των μελών της σπείρας παράνομης διακίνησης ποτών από τη Βουλγαρία στη χώρα μας, είχαν στήσει τα «αρχηγεία» τους σε δύο αποθήκες στην περιοχή του Ρέντη και της Μεταμόρφωσης. Στο εσωτερικό τους δεν έβλεπε κανείς τίποτα καθώς δεν υπήρχαν παράθυρα, οι πόρτες ήταν καλυμμένες με κουρτίνες ενώ οι κάμερες και οι τσιλιαδόροι κρατούσαν τα αδιάκριτα βλέμματα μακριά. Όμως τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας «είδαν» τις δεκάδες παλέτες με το αλκοόλ από τη Βουλγαρία που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα «βαφτίζονταν» ελληνικές καθώς τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έβγαζαν τις βουλγάρικες ετικέτες και έβαζαν ελληνικές. «Το κόλπο, είχε μεγάλο οικονομικό κέρδος που πολλές φορές μπορεί να έφτανε και την διπλάσια τιμή από τη γειτονική χώρα μέχρι το ράφι μιας μικρής κάβας σε μια γειτονιά ή ακόμα και σε μεγάλα νυχτερινά μαγαζιά του κέντρου της Αθήνας» λέει αστυνομικός που ασχολήθηκε με την υπόθεση.


Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, και από τα ευρήματα κατά τη διάρκεια των εφόδων που έκαναν, το κύκλωμα έφερνε περίπου δέκα χιλιάδες μπουκάλια σε κάθε μια αποθήκη, κάθε εβδομάδα, με τον τζίρο να ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Όλη τη μεταφορά την έκανε ένας και μοναδικός οδηγός, της απολύτου εμπιστοσύνης, και το παράνομο εμπόρευμα κατέληγε σε αποθήκη της Χαλκίδας. Από εκεί γινόταν μεταφόρτωση και χωριζόταν στις δύο αποθήκες της σπείρας. Σε αυτές όμως δεν πλησίαζε ποτέ κανείς, εκτός από δυο – τρεις πελάτες που ήταν πολύ κοντά στα ηγετικά στελέχη.

Οι «εγκέφαλοι» του κυκλώματος ήξεραν ότι αν συλλαμβάνονταν με μικρές ποσότητες θα ήταν αντιμέτωποι με κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα και γι αυτό οι μεταφορές προς τις κάβες, τα μίνι μάρκετ και τα νυχτερινά κέντρα της Ιεράς Οδού, γίνονταν σιγά σιγά. Όμως δεν είχαν αντιληφτεί ότι όλα αυτά ήταν στο «μικροσκόπιο» μιας ομάδας αστυνομικών από την Οικονομική Αστυνομία που κατάφεραν να συγκεντρώσουν στοιχεία για όλη την διακίνηση των τεράστιων ποσοτήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, όλα ξεκίνησαν στις αρχές Ιανουαρίου όταν έφτασε μια πληροφορία ότι ένας αλλοδαπός στην Ομόνοια διακινεί παράνομες ποσότητες αλκοόλ. Τέθηκε σε παρακολούθηση και σιγά σιγά το «μικρό ψάρι» οδήγησε στο «μεγάλο».

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την αστυνομία, «οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι από την κατασχεθείσα ποσότητα των αλκοολούχων ποτών ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ, ενώ όπως προέκυψε από την έρευνα από την αρχή της παράνομης δραστηριότητάς της, η εγκληματική οργάνωση διακίνησε περισσότερες από 500.000 φιάλες, που αντιστοιχεί σε ποσό αρκετών εκατομμυρίων ευρώ παράνομου κέρδους».

Πού κατέληγαν όμως τα λεφτά από τα κέρδη; Από την έρευνα που έκαναν οι Αρχές, ο αποκαλούμενος «χοντρός» φρόντιζε ώστε να βάλει ένα… κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του και φέρεται να έδινε χρήματα σε κατασκευαστή προκειμένου να χτίσει μια ολόκληρη… πολυκατοικία! Η κύρια ανάκριση θα αναλάβει να διαπιστώσει αν πρόκειται για χρήματα που προήλθαν από την παράνομη δραστηριότητα του. Τα 21 μέλη που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή για να απολογηθούν.









Πηγή:  zougla.gr






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια