Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η κατάρα των Τεμπών και τα μεγαλύτερα δυστυχήματα που έγιναν εκεί





Η κατάρα των Τεμπών και τα μεγαλύτερα δυστυχήματα που έγιναν εκεί μετά τη δολοφονική σύγκρουση των δύο τρένων το βράδυ της Τρίτης.

Βαμμένη με αίμα από τρομερά δυστυχήματα είναι η περιοχή της Κοιλάδας των Τεμπών.

Το βράδυ της Τρίτης ήταν το πιο πρόσφατο πολύνεκρο δυστύχημα, όταν εμπορική και επιβατική αμαξοστοιχία συγκρούστηκαν στο ύψος των Τεμπών με τους νεκρούς να ανέρχονται σε δεκάδες (38 έως αυτή την ώρα και 66 τραυματίες).

Δεν ήταν όμως μόνο αυτό το τραγικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών.

Στις 16 Ιουλίου 1988, λεωφορείο που μετέφερε τουρίστες από τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία έπεσε πάνω σε φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο της κοιλάδας των Τεμπών, σκοτώνοντας 28 άτομα και τραυματίζοντας άλλους 22.

Στις 4 Οκτωβρίου 1999 έξι οπαδοί του ΠΑΟΚ έχασαν τη ζωή έπειτα από τροχαίο δυστύχημα στα Τέμπη, μετά από αγώνα με τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας.
Η κατάρα των Τεμπών και τα μεγαλύτερα ατυχήματα που έγιναν εκεί

Στις 13 Απριλίου 2003
λεωφορείο με μαθητές της Α’ Λυκείου συγκρούστηκε με φορτηγό πλαγιομετωπικά, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 21 μαθητές και εννιά να τραυματιστούν.

Το Δεκέμβριο του 2009, συνέβησαν σοβαρές κατολισθήσεις στην περιοχή των Τεμπών που στοίχισαν τη ζωή και σε έναν άνθρωπο και έκλεισε η κυκλοφορία για τέσσερις μήνες.

Στις 5 Ιουνίου 2016
, λεωφορείο που μετέφερε τουρίστες από τη Βουλγαρία προσέκρουσε στο τσιμεντένιο φράγμα γέφυρας κοντά στα Τέμπη με αποτέλεσμα τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 14 να τραυματιστούν.

Πηγή:






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια