Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Φας πιεις Αντιστράτηγος θα βγεις;;


Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη του Βloko.gr:

Η πρόσφατη καρατόμηση του κ. Αρχηγού σε συνδυασμό με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη καλό θα ήταν να μας προβληματίσουν .

Στους σιδηροδρόμους πέσαμε από τα σύννεφα καί ανακαλύψαμε το βαθύ διεφθαρμένο αναξιοκρατικο πρόσωπο ενός Δημόσιου οργανισμού.
Στον δικό μας οργανισμό όμως τι συμβαίνει; Χρειαζόμαστε πάλι ένα παρόμοιο περιστατικό για να πέσουμε από τά σύννεφα;
Λέω πάλι γιατί, αν θυμάστε έχουμε περιστατικά πολλά δυστυχώς με αρχηγούς που οι επιλογές τούς κόστισαν σε πολλά επίπεδα.
Θυμάται κανείς την υπόθεση Σορίν Ματέι το 1998;
Σήμερα πέραν του φύλλου συκής - των Πανελλαδικών Εξετάσεων που αποτελεί τον τρόπο επιλογής καί εισόδου του προσωπικού στον οργανισμό και που ειρήσθω εν παρόδω έχει ακυρωθεί με προσλήψεις προσωπικού με άλλους τρόπους τι πραγματικά συμβαίνει;;
Δεν θα αναφερθώ στο πως σταδιοδρομει ένας αστυνομικός και μάλιστα Αξ/κος. Η επιτομή της αναξιοκρατίας σε όλα τα επίπεδα. Ας κάνουμε το απλό όμως, ας διαβάσουμε προσεκτικά τα βιογραφικά τών ανωτάτων Αξιωματικών. Με ελάχιστες εξαιρέσεις μιλάμε για αποφοίτους Λυκείου χωρίς γνώση ούτε κάν της Αγγλικής γλώσσας. Κάποιοι εξ αυτών στα βιογραφικά τούς επικαλούνται σεμινάρια (στην καλύτερη περίπτωση) καί όμως τούς απονεμήθηκε βαθμός Στρατηγού.Η επαγγελματική τούς εμπειρία δε και αυτή υπό αίρεση καθώς μεγάλο μέρος αυτών δεν διοίκησαν νευραλγικές Υπηρεσίες και αν το έκαναν κάνεις δεν έκρινε με ουσιαστικό τρόπο την αποτελεσματικότητα τούς.
Το να σπουδάζει κάνεις στην αστυνομία εν έτη 2023 είναι αδιάφορο. Το να διοικεί κρίσιμες Υπηρεσίες ανόητο καί λάθος τακτική για την εξέλιξη τού.
Επικρατεί το δόγμα όσο λιγότερο δρας τόσο λιγότερο εκτίθεσαι.
Οι ενώσεις μας πάλι διεκδικησαν και πέτυχαν όλοι οι απόφοιτοι τής ΣΑΕΑ να φτάνουν στα ανώτατα κλιμάκια άνευ όρων, ενώ παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στα μεσαία καί κατώτερα στελέχη.

Δυστυχώς η Αξιοκρατία είναι λέξη άγνωστη.


*φωτογραφία αρχείου που δεν έχει καμμία σχέση με το κείμενο ούτε ''φωτογραφίζει'' κανέναν αξιωματικό.


Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Έτσι είναι. Οι ελάχιστοι αξιωματικοί με προσωπικότητα που προσπάθησαν στο παρελθόν, να προτείνουν μια σωστή επαγγελματική αστυνομία και κανόνες αξιοκρατίας για τα στελέχη, καρατομήθηκαν πολύ πριν γίνουν στρατηγοί. Σε ένα κοινωνικά ανυπόληπτο σώμα "τυφλών" θα εξακολουθήσουν να κυριαρχούν κάποιοι "μονόφθαλμοι".
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τεμες, αγγλικά και δύο παιδια αρκούν να γίνεις στρατηγός..
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
όταν οι απόφοιτοι γυμνασίου φτάνουν Α/Β' , οι απόφοιτοι λυκείου γιατί να μην γίνοται στρατηγοί;