Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Η αυτοσυγκράτηση που δεν επέδειξαν κάποιοι αστυνομικοί στα επεισόδια


Οι σημερινές μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επισκιάστηκαν από επεισόδια ωστόσο σε κάποιες περιπτώσεις ορισμένοι αστυνομικοί των ΜΑΤ δεν επέδειξαν την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Κυκλοφόρησαν και βίντεο τα οποία δείχνουν ότι κάποιες στιγμές χάθηκε ο έλεγχος.

Βεβαίως τα βίντεο αυτά είναι αποσπασματικά και δεν δείχνουν τί μπορεί να έχει προηγηθεί αλλά το σταθμευμένο αυτοκίνητο ενός πολίτη τί φταίει να δέχεται αντικείμενο από αστυνομικό ο οποίος εκείνη τη στιγμή επιχειρεί να αναχαιτίσει νεαρούς;

Όπως επίσης μία γυναίκα η οποία διαμαρτύρεται μπροστά στα ΜΑΤ (δικαίως ή αδίκως δεν το ξέρουμε ούτε γνωρίζουμε τί έχει προηγηθεί) δεν πρέπει να δέχεται χτύπημα με ασπίδα από αστυνομικό. Επαναλαμβάνουμε δεν ξέρουμε τί έχει προηγηθεί όμως πρόκειται για γυναίκα.

Η περίοδος δυστυχώς είναι τεταμένη και υπό τις παρούσες συνθήκες θα πρέπει να υπάρξει σύνεση και λογική ώστε να μην δημιουργούνται ''βεντέτες'' ανάμεσα σε ανθρώπους δεν έχουν να χωρίσουν απόλύτως τίποτα. 

Και αν δεν υπάρχει σύνεση και λογική από τους διαδηλωτές τότε πρέπει να υπάρχει από τους αστυνομικούς που είναι εκπαιδευμένοι ώστε να ανταπεξέρχονται σε τέτοια περιστατικά.











Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υπογραφή κύριε αρθρογράφε να ξέρουμε ποιός τα λέει. Οι αστυνομικοί δεν έχουν ζωή ; Δεν έχουν οικογένειες ; Βγαίνουνε για το μεροκάματο, όχι επειδή τους καλεί το Α ή το Β κόμμα για να κάνει επίδειξη δύναμης. Διαμαρτυρηθείτε με τη φωνή σας για καλύτερο εξοπλισμό των αστυνομικών, όπως σε όλα τα σοβαρά κράτη του κόσμου, ώστε να περιοριστεί η βία και η χρήση χημικών.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τα ΜΑΤ κύριε /κυρία αρθρογράφε δεν είναι ρατσιστές, δέρνουν αδιακρίτως φύλου. Ισότητα παντού.